בן-שמן

בן-שמן

שלום לכולם.. זה קצת מצחיק (בעיקר אותי), אבל רציתי לבקש קצת עצות טכניות (וגם לא..) לניווט אופניים הראשון שלי בשבת (הגיע הזמן לא?...
)... *מה עושים עם המצפן? מצפן אצבע בפרט? *איך מסתדרים עם זה שהמפה לא מוצפנת (זה נראה לי מאוד קשה...
. הלוח שתופס את המפה אמור לזוז? *שמונה ק"מ נראה לי באמת המון למסלול (אפילו של אופניים), אני באמת לא מתמצאת ועוקבת, אבל האם זה האורך בד"כ? כמה זמן אמור לקחת מסלול כזה? בר.

omer g

New member
אני אנסה לענות לך על כמה שאלות

אז ככה...כמו שנראה לי לא צפויות לך בעיות רבות בניווט שכן ניווט על אופניים ברמה כללית קל יותר מניווט בריצה שכן הוא מבוסס על שבילים אז לגבי מצפן....בניגוד לניווט רגלי באופניים משתמשים במצפן הרבה פחות בד"כ בזינוק מצפינים את המפה ומבינים את הכיוון הכללי ולאחר מכן רק לפי הצורך..אני משתמש במצפן על השעון ולדעתי גם מצפן אצבע יהיה נוח מצפן רגיל סתם מסרבל... לא כלכך קשה להסתדר עם מפה לא מוצפנת פשוט יש צורך לעקוב אחרי המסלול והכיוון ...וכן את מתקני המפה הטובים ניתן הצפין..או שפשוט בשלב מסוים (לפי התצורך כמובן מצפינים את המפה לכיוון הרכיבה ...... לגבי המרחק..שמונה קילומטר בקו אווירי זה לא נורא לאופנייים...הזמן שייקח לך ...זה תלוי רק בך...

בר,ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo24.gif

וכמובן גם לניווט הרכוב. בקשר למתקן למפה, ניתן לבנות אחד מסתובב ללא קושי ובעלות של כמה שקלים בודדים, תבדקי את הקישור. בכל מקרה, גם אם לא יהיה לך מתקן למפה עד שבת, מומלץ ביותר לא ל"היתקע" עם המפה ביד בזמן הרכיבה- לא נוח ועלול להיות מסוכן. אפשר במקרה הגרוע ביותר להביא שני אטבי כביסה חזקים ולתפוס את המפה סביב הרמה, אני מכיר מישהי (
) שניצחה כך כמה תחרויות. נראה לי שרכיבה עם מצפן אצבע (על האצבע) גם לא נוחה במיוחד ברכיבה על אופניים וצריך לחשוב על דרך אחרת להחזיק בו. שאלה אולי מיותרת, אבל בכל זאת, נסיון ברכיבת אופני הרים בשטח יש לך? אם לא, כדאי ביותר לעבור הדרכה קצרה ביותר אצל בעל/ת נסיון לפני שיוצאים לדרך. הכי חשוב שתהני ושיהיה בהצלחה, אנחנו לצערנו גם השבת לא יכולים להגיע. נ.ב. במבטא פולני כבד: לא לשכוח קסדה, וגם כפפות יעזרו מאוד- גם נוח וגם מגן.

תודה לשניכם!

אלעזר, אני לא יודעת מה ממש מוגדר כרכיבת שטח, אבל אני רוכבת בשבילי כורכר כאלו ואחרים וגם חותכת לפעמים (וכמעט מתהפכת הרבה פעמים.. ומעט בלי כמעט...) אני בטח אתרסק אבל זה לא מדאיג אותי יותר מדי. לקריאת מפה בריצה כבר התרגלתי- בוא נקווה שקריאת מפה ברכיבה יבוא יותר בקלות. כמובן שלא אשכח את הקסדה... כפפות אין לי אבל אולי אני אמצא אצל דודים שלי איזה משהו :) מצפן- המצפן אצבע היקר שלי
הלך לעולמו בנחשונים, כך שנראה שאנווט עם מצפן על השעון באמת... אך התעניינתי לגבי איזה מצפנים המקצוענים משתמשים. אני אתייעץ בשטח עם הפנים המוכרות שאמצא. יהיה בסוודר גמור. אני אנסה לקמבן מתקן למפה, אין לי ממש זמן להכין איזה משהו רציני. בכל מקרה לא שקלתי להיתקע עם המפה ביד. ד"ש למישהי ה
ולאופיר...

IlanShacham

New member
לא זוכר מתי לאחרונה השתמשתי במצפן

בניווט רכוב. מיקום השמש נותן כיוון כללי, וביחד עם התאמת השבילים למפה אין צורך במצפן כדי לדעת בדיוק איפה אני ואיזה שביל עלי לבחור. המצפן נהיה שימושי בעיקר כשמתברברים... שיהיה בהצלחה

aminsky

New member
עצה למתחילים

לאלו שזו פעם ראשונה - מומלץ מאד לא למהר בכלל! במיוחד, בתחנות הראשונות.

למעלה