בן שמדבר כמו בת

בן שמדבר כמו בת

יואבי בן שנתיים ותשעה חודשים. כבר הרבה זמן (כמה וכמה חודשים) שהוא מקפיד לדבר על עצמו אך ורק בלשון נקבה, למרות שהוא יודע היטב את הדקדוק הנכון. הוא גם יודע שהוא בן. כששאלתי אותו למה הוא מדבר כך הוא ענה לי שהוא בת, או בפעם אחרת שבבית הוא בת. אני לא מעירה לו ולא מתקנת. כולם מדברים אליו כאל בן, והוא עונה בלשון נקבה. זה לא ממש מפריע לי וגם השיחות שסיפרתי עליהן היו אולי פעמיים שלוש ודי מזמן, כך שזה לא "אישיו" בכלל. בכל זאת זה נראה לי מוזר. הייתי רוצה לשמוע אם יש למישהי נסיון דומה או תובנות מעניינות על הנושא.

מצויין ../images/Emo13.gif

אנחנו הבנות מדברות ונותנות שידברו אלינו כל החיים בלשון בן...אז יואבי נפלא בעיני

ימימה

New member
גם אצלנו היתה תקופה דומה

בין גיל 3-4, הוא אהב מאד להיות בת, אם כי בד"כ היה בוחר משחק תפקידים, ומגלם בו את תפקיד הבת (זהבה ושלושת הדובים היה להיט, גם בת הים הקטנה, וגם סתם "אני כלבלבה ואת אבא(!) שלי), ואז "הולך" עם התפקיד הזה כל היום. במסגרת זו לא תמיד היינו ממש משחקים, אבל כל פעם שטעיתי ופניתי אליו בלשון זכר, הוא הקפיד לתקן אותי "אמא, אני בת", וגם היה מדבר בלשון נקבה. אצלנו קישרתי את זה קצת לרצון שלו להדמות לאחותו הגדולה והדומיננטית מאד, אבל זו כמובן רק השערה. קצת אחרי יומולדת 4 זה נעלם כמעט לגמרי (היום הוא בן 5 ומעדיף רוב הזמן להיות צב נינג'ה - אם כי מאד עדין, אני חייבת לציין
)

kashke

New member
פעם קראתי תשובה חכמה

של אשה מאוד חכמה: את מדברת אליו בלשון נקבה: "אני לא מרשה..אני לא רוצה..אני מבקשת ש..אני מאוד אשמח אם "..וכן הלאה. לכן הוא מבין את המין השונה, אבל מחכה את אופן הדיבור שלך. "תחשבו על זה"
בלשון ז'וז'ו חלסטרה

תיור

New member
אוי, אני נזכרת שגם אני דאגתי כ"כ

בני בין הגילאים שנתיים ל3 היה מדבר על עצמו בלשון נקבה ואני הייתי מאד מודאגת. כעת הוא בן 4, ואני מנסה להיזכר מתי באמת הוא הפסיק עם זה, כעת הוא כל הזמן מתלהב לומר ש הוא "חזק" גדול" "גיבור" וכולי..... אין זכר ללשון נקבה שהוא השתמש בעבר, והוא מבדיל יפה מאד בין זכר לנקבה, ונהדר בדיקדוק. אז נראה שזה לא נורא ויעבור גם ליואב. בני בילה הרבה בחברת בנות, בנות גילו, וגם הוא איתי רוב הזמן והרבה יותר מאשר עם אביו, אז אולי זו הסיבה שדיבר כל הזמן בלשון נקבה.

לאה_מ

New member
יש הרבה בנות שמדברות זו עם זו בלשון

זכר, גם בגילאים הרבה יותר מבוגרים. נראה לי סוג של משחק. לא יותר.

תּמר

New member
בעלי מדבר לפעמים בלשון נקבה

עם חברים שלו, אבל בצורה מוגזמת (הוספת סיומות נקביות במקום שממש לא צריך) בעיניו זה מצחיק.

גלי29

New member
אני ואחותי

בהתחלה היו משתגעים מאיתנו היום כבר התרגלו....

כן. בעלי!!!

בעלי גדל בקיבוץ. במחזור שלו היו 7 בנות והוא וכמובן הגננות והמטפלות. עד גיל מסויים הוא דיבר רק בלשון נקבה עבר לו - וכיום הוא בעל מדהים ורגיש (רוב הזמן...) ומדבר על עצמו בלשון זכר. תבדקי מה מינון הבנות בגן שלו ואת הדומיננטיות שלהן בחברה, אולי הוא מעריץ ומחקה את הגננות.

בת אחי דיברה בלשון זכר תקופה

מסויימת (בת שנולדה אחרי שני בנים). היא גם היתה מדברת בגוף שלישי : תן לה, תעזוב אותה. לא זוכרת מתי, אבל בשלב מסויים זה עבר לה.

נראה לי שזה שלב התפתחותי

מעיין בת שנתיים וחצי מדברת על עצמה לרב בגוף שני (מחקה את איך שאני פונה אליה) "את רוצה לישון", "את רעבה" ובעצם היא מתכוונת ל"אני" כמו כן היא גם מדברת על עצמה בגוף שלישי "מעייןנפלה" , "מעיין ממש מוכשרת"
והאהוב עלי :"אני אוהבת אותי" (אני אוהבת אותך) היא מעט מאד אומרת "אני".

למעלה