בן לאדן

hadad1

New member
בן לאדן

רציתי לשלוח לכם ציור של עראפת אבל אז שמעתי בחדשות שהוא לא רלוונטי אז במקומו אני יראה לכם ציור של חבר שלו למקצוע אמיר

חה, צחוקים ודחקות

מריחות זה הרגל מגונה.. לטעמי.. תנסה לעבוד בעדינות עם העיפרון במקום למרוח.. אם מתחשק לך כמובן..

מגיקל

New member
למה זה הרגל מגונה?

אני חושבת שזאת דרך שונה להשתמש בעיפרון, וזה דווקא מאוד יפה... לא יודעת, זה נראה נורא אמיתי... אני אהבתי איך שזה מצויר

SC

New member
כן זה נכון, לא נהוג למרוח את

למרות האפקט היפה אבל אם בכל זאת זה מוצא חן בעינייך תוכלי להשתמש ברטשטש (כך אני מכנה את זה) אני מתכוון למן כלי הדומה בצורתו לעיפרון המחודד משני הצדדים אבל כולו עשוי נייר והוא נועד לטשטוש הקווים. ברישום לא נוהגים למרוח את העפרון.

hadad1

New member
לא נכון

זה באמת ציור לא משהו שהמריחה בו לא יצאה טוב אבל בגדול מריחות זה אחלה והרבה מבינים אמרו לי שמריחות זה לא אומנותי והרבה לא מבינים אמרו לי: "מה הם מקשקשים" וחוצמה העיפרון מקרטון המגניב הזה ,זה שנגמר מהר , אני משתמש בו אבל למריחות במקומות קטנים שאי אפשר למרוח עם האצבעות כמו למשל בעיניים שיניים וכו´ קבלי ציור עם מריחה טובה לטעמי אמיר

SC

New member
שמע.....

המורה שלי נוהג לומר במבטא ליטאי כבד "החכם לא תגיד והגולם לא תדע..." ואומר, המבין לא יאמר דבר והלא מבין בכלל לא ידע. לא זכור לי שמישהו מאיתנו אמר לך שזה לא יפה להפך זה דווקא יפה מאוד אבל לא נהוג לעשות את זה. אם שמת לב אמרתי לא נהוג ולא לא עושים. ושוב לגבי אלו שכבר אמרו לך שזה יפה, אז הם צודקים... הציור שלך, למשל זה האחרון יפה מאוד ואולי יותר מכל אלו שצרפת אבל מבחינה אומנותית הוא שטחי ויש לך המון מה לשפר, כשתוכל להגיע לאותה הטכניקה בלי למרוח את העפרון תבין לבד עד כמה המריחה לא נחוצה לך...אבל שוב זה עניין של טעם. ציור יפה !

על מריחות וממרחים....../images/Emo13.gif

ובכן יקיריי זה עניין של אסכולות כנראה, גם אני בימי הטובים מרחתי היטב...כי ככה לימדו אותי, לימדו אותי להשתמש ברכות של החומר כדי לעבוד איתו בכל צורה אפשרית מריחה עם אצבעות, מריחה עם מחק, כל מיני, זה עניין של איך הציור מתקבל בסוף ואכן למריחה יש אפקט "קיטשי" משהו...אבל התוצאה לא רעה ברוב המקרים של אמיר, חוץ באחרון שהוא באמ מאוד מאוד שטוח. אפרת

hadad1

New member
תודה על הביקורת

אני באמת רוצה שתגידו לי מה לשפר וחוצמזה שאלה: למה לא לצייר עם עט אם כבר לא מורחים? ויום אחד אני יראה לכם משהו לא מרוח אמיר

SC

New member
שוב....אף אחד לא יגיד לך לא

הרבה אנשים מציירים בעזרת ציפורן....שזה דומה לעט, אפשר לצייר דברים יפים מאוד. בעקרון העט נועד לכתיבה אבל אין חוק האוסר זאת. אתה צריך לעבוד על תלת מימד, על מעברי אור וצל, חזק וחלש....בכלל יש לך פוטנציאל, רואים קח ספר רישום טוב או מספר שיעורים בכדי לקבל תנופה ראשונית. השאר נובע מעבודה רבה בלבד.

ממ..

זה יותר מדוייק.. עפרון מחודד מחודד.. נגיעות עדינות למקומות מוארים, קצת יותר חזק וקצת יותר בכלל למקומות פחות מוארים. לטעמי, כפי שאמרתי. מריחות זה די מלוכלך. כמו שהרישום שלך נראה.. די מלוכלך. ואם העט הוא הכלי למי שלא רוצה למרוח, יקירי, אז פחם הוא למי שכן. שטויות.. עטים ועפרונות זה דברים שונים לגמרי.. עם עט אתה לא יכול להשיג הבדלים משמעותיים של אור וצל באזור צבוע.. אלא רק ע"י יחס בין הלבן של הדף לצפיפות של הקווים/נקודות/whatever של העט.

black_light

New member
אתם סתם נסחפים!

מה העניין עם זה שעם עיפרון לא מורחים, או שכל כלי (עיפרון/עט/פחם) נועד למשהו??? שככתם באילו זמנים אנחנו חיים? אנשים, תיכנסו למוזאון! יש אמנים שמציירים עם כל דבר על כל דבר! אין היום דבר כמו ´מקובל´ או ´אסור´. צאו מהגבולות! *מקווה ששברתי כמה ´מסגרות´*

SC

New member
אף אחד לא נסחף לאף מקום ו.......

מה הקשר לזמן בו אנו חיים בכלל ? לצייר צריך לדעת, לציור כמו לכל דבר בחיים יש חוקים שיש לדעת ולציית להם. כבר אמרתי, אף אחד לא יגיד לא למרוח או לא לצייר בעט וזה נכון שהמוזיאונים מלאים בהכל. אבל למי שחשוב להכין ציור ברמה מקצועית עם איכות חייב לציית לחוקים. בד"כ המריחות בעפרון הן סימן לציירים מתחילים ולכן כדי ללמד אותם רישום מפסיקים להם את המנהג הזה ומלמדים אותם כיצד יש לשלוט בעפרון בכל הרמות. אחרי רכישת הידע כל אחד יכול לעשות ככל העולה על רוחו, זה דבר טוב מאוד כיוון שכך כל אחד תורם להרמוניה בעולם האמנות. מי שחשוב לו לדעת לצייר שלא יעשה לעצמו הנחות ויתנחם ברוח התקופה או במוצגים במוזיאונים ושילמד לצייר כמו שצריך, מי שלא חשוב לו לדעת לצייר ברמה אקדמית אז שיחפף וימרח כמה שירצה העיקר שיהיה מרוצה. כך שאין כאן עניין של מסגרות, זמן, מה מותר או מה אסור, יש כאן עניין של לדעת לצייר או לא לדעת לצייר ולא נובע מהדברים שלי שמריחות זה אנידיקטור לאדם שלא יודע לצייר, ממש לא אבל......... גם למרוח צריך לדעת

למה הכעס?....

אני דוקא חושבת שיש צדק באמירה שכל הכללים נפרצים באמנות בת זמננו, ולמה לא? אם אתה יודע לצייר אז למה לא להתשתעשע בטכניקות שונות? אפילו אם הם נחשבות "של מתחילים"? הרי בלי התנסות , ואתה יקירי יודע את זה הכי טוב, אי אפשר להתקדם, אז עושים צעד אחורה, שלושה קדימה אבל המגמה הכללית היא התקדמות וזה מה שחשוב. אם זכור לי אתה היית זה שהתלונן על האקדמיה, ועל הסיון של לכפות מסגרות וחוקים על האמן, אני חושבת שזה המקום לעודד את אמיר ולא לכעוס עליו. נכון, צריך לדעת למרוח, אז בוא נלמד אותו ולא נשלול את הענין מעיקרו. הרי אתה יקירי, הוא אחד המלמדים הטובים בפורום
נשיקות
אפרת

אפרת..

יש הבדל בין כפיה להתנסות. לפני ששוברים כללים (וזה כמובן מבורך)- קודם צריך לדעת לקיים אותם. הרי אם התוצאה יכלה להיות הרבה יותר טובה (בעיניו בעיקר, וגם בעיני אחרים), אם הוא היה לומד טכניקה מסויימת כמו שצריך, אז אולי הוא בכלל לא היה מורח. כך לא נראה שהוא עשה את זה בגלל שמריחות זה יפה יותר, וטוב יותר, ומשרת יותר את המטרה, אלא בגלל שהוא לא יודע לעשות את זה בצורה אחרת. התנסות זה דבר חשוב, ושבירת כללים זה לגיטימי, אבל קודם צריך לדעת אותם. הביקורות היו גם לגיטמיות. צריך להגיד "וואו!" על כל דבר שעולה כאן? או להגיד מה שנכון בעיננו?

כנראה שלא הבנת את כוונתי

קודם כל לא צריך להגיד "וואוו" על כל דבר, צריך להגיד את האמת ולתת ביקורת בונה וחיובית כדי לעזור לאנשים לתקן את הדברים שנראים לכם לא נכונים, אבל מכאן ועד לכעוס כי מישהו מעדיף שלא לתקן? אני חושבת שזה מוגזם, הרי אם האמן שלם עם היצירה אף אחד אחר לא יכול להגיד לו שהיצירה לא שלמה נכון? לגבי שבירת הכללים - יש אנשים שלא למדו על הכללים אז הם לא מקיימים ולא שוברים, פשוט מציירים להנאתם, וזה נפלא בעיני ליצור ללא מסגרות ללא הגבלות וללא חוקים. אולי הוא לא למד את הטכניקה כמו שצריך, אבל כדאי להסתכל ולראות אם מה שהוא עושה לא נחשב לטכניקה בעיני עצמה? באמנות כמו באמנות, אין דבר כזה שאין דבר כזה אומרת הקלישאה...
אפרת

SC

New member
אוי ואבוי

אפרת, אני פשוט מזועזע מהדרך בה פרשת את דבריי, אבל ממש המום
ראשית, תקראי בבקשה שוב את ההודעה שלי ותנסי להבין את דבריי שוב. אני כתבתי בעברית פשוטה וממש ממש ממש לא מתוך כעס ובטח שלא על אמיר החביב והבעתי את דעתי האישית בלבד. אני אומר דבר כזה : לכל אדם הזכות לצייר כראות עיניו ואני מקדם זרמים שונים באמנות בברכה כי זה תורם להרמוניה בעולם האמנות. אבל מה שאני עוד אומר זה, שלמרות התקופה המודרנית מי שרוצה לדעת לצייר צריך להצמד לחוקים מסויימים ולעבוד קשה מאוד. הרי בדבריי בסך הכל יש טיפ לאמיר ולא פגיעה באמיר. אני אומר שמותר גם למרוח אבל גם למרוח צריך לדעת. עוד אמרתי שכדאי להניח את המריחות בצד ולעבור ללימוד רישום כמו שצריך. וצריך עם כל הכבוד למריחות לדעת איך לעשות מעברי גוונים בעיפרון ובאילו סוגי עפרונות ועוד ועוד.....יש המון מה ללמוד. אחרי שיודעים לרשום כמו שצריך, אחרי שיודעים לעבוד על תלת מימד יודעים גם למרוח את העפרון ולהכין עבודות נהדרות. עוד אספר לכם, שלמרות שאני אוהב ציור ריאליסטי, אני מצייר בעטים, בציפורן, באקוורל, בשמן, באקריליק במה שיש ועל מה שיש. אני מנסה כל דבר ואני מצייר גם דברים דמיוניים ובכלל בכלל לא קרובים לאמנות הריאליסטית. וזאת רק כדי להמחיש לכם שאני לא מתנגד לאף אחד ולאף זרם באמנות אלא רק מתוך רצון טוב לתרום את הטוב שבי למי שזה מעניין אותו. חברה מספיק עם הרגשות השליליים ובואו לא נהפוך את הפורום הזה לגן ילדים, אנחנו בסך הכל מביעים דעות ותמיכה הדדית. תהיו מאושרים ובריאים ותציירו איך שבא לכם.

בדיוק.

לפני ששוברים את הכללים, צריך לדעת לקיים אותם. מומלץ ללמוד את הדרכים והטכניקות המקובלות, ולו רק כדי שיהיה ניתן להשתמש בכלי הזה. גם אם לא משתמשים, האפשרות- שתהיה פתוחה. כדאי קודם לרכוש כלים, ואח"כ לתת מקום לביטוי כללי. כשהנקודה שיוצאים ממנה לא מרחפת באוויר. אני לא מאוהבת בריאליזם כמו שאני מאוהבת ביצירות מופשטות (וכמובן שזה תלוי) או במינימליזם. יותר מעניין אותי האומנות המודרנית. אבל, קודם כל ולפני הכל לומדים. אין רע בלעשות משהו בצורה כזאת, אבל להקשיב וללמוד זה תמיד חשוב. וזה באמת נראה חובבני ומלוכלך- אם כי רואים שיש לך יכולת טובה ברישום (אמיר). וההבדל בין ביקורת על סקיצות ואל רישומים "סתם" לבין ביקורת על משהו שמציגים בתור היצירה המוגמרת היא שונה לגמרי. מתייחסים לדברים שונים לגמרי, וכך התייחסתי. יום נעים
והמלצה חמה ממני, צאו החוצה, יש גשם טוב
ואוויר טוב לריאות. אני הולכת לשם כרגע, בכל מקרה.

SC

New member
אמיר ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אני חש מחוייבות כלפיך לאור ההתפתחות לומר לך את הדבר הבא. אני מקווה שלא פגעתי בך או במישהו אחר. את הבאת רישום לפורום, אמרתי שהוא יפה כי הוא באמת יפה בעייניי ולא כי אני צבוע וכי אין לי מה לומר. אבל בהמשך דבריי רציתי לומר, שאם ברצונך לשפר את היכולות שלך ולהתקדם יש דרך לעשות זאת ולא נובע מדבריי בשום אופן שאסור לך לצייר בדרך כזו או אחרת, או שהדרך שלך לא נכונה ולא טובה. להפך, כל מה שתעשה, זו זכותך ולאף אחד ובטח לא לי הזכות לומר לך אך לצייר. אני מקווה שקיבלת את דבריי כטיפ בלבד ואם לא כך הדבר אז את לא חייב ולא צריך להתייחס לדבריי. תמשיך לצייר ותמשיך להראות, תתגאה ואל תתבייש כי אין לך במה !

למעלה