``בן חורין``

``בן חורין``

עלה קטן שאף שאיפה, להמריא אל על בתנופה. להתנתק מהעץ ומחבריו לענף, להרגשת חופש ושחרור כסף. את הסוד גלה באוזני הסב, זקן העלים, חכם ונכבד. קימט הוא מצחו וחיוכו מחה, ``מדוע ילדי כך עלה ברצונך?``. ``הבן את רוחי הצעירה, הקלילה, הכבילות הזו ממש בלתי סבילה! עד מתי אהיה תחת העול נאנק ולא אוכל כחפצי לצאת למרחק? ``כל העת עלי לינוק מהשורשים, להיות מחובר לענף-חיים ממש קשים! אם אתנתק אצא לעולם הרחב ואהנה מתענוגיו לזמן רב``. פתח לו הסב בדבריו השקולים: ``שמע לי, לעתיר נסיון החיים, אם תתנתק מהעץ-אבוי כי תיבול הן משורשיו הטובים לא תוכל לאכול! ``אמנם כך הנך מחובר בקשר בל ינותק ולא יכול כחפצך לצאת למרחק, אך שורשי העץ וענפיו שומרים עליך מכל משמר, חזור בך מהחלטתך, פן יהיה מאוחר!`` אך העלה הקטנטן קל הדעת, את הזהרת הסב ביטל בלא דעת. `הן לא מבין הוא לרגשות הדור הצעיר`, כך חשב במרדנות ויצא במחול מהיר. התעופף לו בנחת בשמים הזכים, `נו, הנה נראה דברי מי צודקים! איזה הרגשה נפלאה של שחרור וחירות לו שמעתי לסבי, הייתי בעץ שם חנוט...` ירדה חשכה, נרעד העלה בצינה, נפחד מהליל חיפש לו פינה. גם בטנו הריקה אותות רעב סימנה, ופתאום השחרור את נפשו עינה. `הוי, מה צודק זה הסב החכם, לו שמעתי בקולו היה לי חם. השורשים היו מסעקים לי מזון בחינם, ובחברת חבריי הייתי לי נם. `מדוע כסלתי? מדוע בינתי הסתתרה? ורוחי, אחר מדוחי שווא נסערה? הן לא כך הזהירוני על יום המחר, חזור בך! פן יהיה מאוחר! ?`. לפעמים אנחנו חושבים, בשביל מה לחיות עם כל החוקים והכללים האלה, נסיר מעלינו כל עול ואז....יהיה לנו יותר קל וטוב בחיים, אך... זאת טעות! בלי השורשים אי-אפשר!!! נכון שלפעמים קשה לנו אך., גם בחוץ קשה. היתרון שלנו הוא השורשים, שהם מחיים אותנו ונותנים לנו כוחות להתמודד עם הנסיונות. בהצלחה לכולם!

little snoop

New member
מהמם!

אני מכירה את המשל הזה רק לא בחרוזים, אהבתי..אך מה יהא על העלים שנשרו..לו היו מפנימים זאת קודם.. לצערינו יש יותר מידי `נושרים`,אצל בני האדם בשונה מהעלים, אפשר לחזור תמיד כי פשוטה יד ה` לקבל שבים..חזקו ויאמץ לבבכם כל המיחלים לה`!

למעלה