בן חורין בבקשה תגובה

benda2109

New member
בן חורין בבקשה תגובה

אהלן, קודם כל אני חייב לציין שממש התלהבתי שגיליתי שהקימו פורום לנושא כ"כ חשוב שמעסיק את כולנו. ישר כח. אני נמצא בדלימה רצינית לגביי המקצוע שאני רוצה ללמוד והעבודה בה אני רוצה לעסוק. אני אשמח אם תוכלו לייעץ לי איך להגיע להחלטה. 1. אדריכלות למה כן? אני מאוד מאוד אוהב להסתכל ולראות בניינים עם בנייה מיוחדת. גורדי שחקים, מבנים עם צורה מוזרה. אני זוכר את עצמי בתור ילד קטן משחק ימים על גבי ימים במשחק סים סיטי ונהנה מכל בניין חדש שבנו בעיר שלי. קראתי אפילו ספר-שניים בתחום. מעניין אותי הפרקטיקה של הבניין והעיצוב שלו. יש לי יכולת ציור טובה מאוד והייתי אפילו מצייר בניינים להנאתי. אני מאוד מסודר ומאורגן. למה לא? התפקיד לא נחשב זוהר כמו שפעם חשבתיץ ז"א הבנתי שקשה למצוא עבודה, התפקיד לא מספיק יוקרתי. (ברור לי שאם אבלוט אז אצליח, אבל את זה אני לא יכול לדעת מראש). הבנתי שמהשכורות בתחום אינן גבוהות (ז"א ממוצעות. ד"א מישהו מכיר מה המצב מבחינת הביקוש לעדובה ומשכורות בערך?). יש לי נתוני בגרויות (112.34) ופסיכומטרי (726) מאוד גבוהים ואני חושב שהתנאים לארכיטקטורה הרבה יותר נמוכים (וזה ישמע מטומטם) אבל יהיה לי חבל ל"בזבז" נתוני כניסה כ"כ גבוהים. 2. הנדסת תוכנה- למה כן? קודם כל בגלל התנאים הטובים שבד"כ מקבלים בענף ההיי טק. משכורות גבוהות, חברות גדולות שמעסיקות אותך (וכל התנאים הסוצאליים של העבדוה שמשתמעים מכך), סביבת עבודה עם חבר'ה בעלי נתונים איכותיים. חוץ מזה בגלל פיצוץ הבועה, הייתה ירידה במספר בוגרי התחום וכעת אני מבין שיש ביקוש (לפי מילון העבודות שמנהל הפורום שרשר למטה http://www.bls.gov/oco/oco1002.htm אפילו יש בתחום את הצפי לעלייה הגדולה ביותר מבחינת משרות ותעסוקה ב10 שנים הקרובות. תמיד יש מה לעשות עם מחשבים והעולם צועד לכיוון מחשוב יותר ויותר. רקע במחשבים אין לי פרט ל5 יח"ל בביה"ס. שדי נהנתי מהם הוצאתי אפילו ציון גבוה (99) בבגרות. למה לא? אני פוחד מכמה דברים- א' שהשכר הגבוה שמדברים עליו אינו כה גבוה כמו שחושבים. ממה שאני מבין זה שכר גלובלי. והעבודה היא שעות ע"ג שעות. אולי בחישוב כולל של שכר חלקי מס' השעות זה לא כ"כ משתלם כמו שכולם אומרים. מה גם שאני מבין שהעבודה משתקת לגמריי את החיים ומגיעים למצבים של ימים ולילות ללא מנוחה. אני לא יודע כמה העבודה מעניינית (ז"א בתור אחד שלא עסק בה מעולם. אולי יש אתגר אינטלקטואלי וחשיבתי, אני פשוט לא מכיר וזה די הימור). הבנתי שהלימודים לא הכי מעניינים וכוללים המון מתמטיקה ברמה סוםר גבוהה (לא מפחיד אותי, אני בחור ריאלי). 3. משפטים- למה כן? הלכתי לייעוץ תעסוקתי והפסיכולוגית אמרה לי שבוודאות (בלי שאני אזכיר בכלל את המקצוע) מתאים לי ללמוד משפטים תחום ליטיגציה (הצגת משפטים לפני קהל)- בגלל שיש לי נוכחות, רקע הדרכתי (שתמיד נהנתי לעסוק בו), אוצ"מ רחב, זיכרון מעולה, יורד לפרטי פרטיםף משקיע מעל ומעבר, קפדן, מאורגן מסודר. היא רואה אותי מתלבט בתחום בלי בעיה. (צרפתי את הקובץ המלצות שלה). למה לא? אף עם לא חשבתי על המקצוע הזה לפני הייעוץ. ישבתי בשיעור אחד עם ידידיה שלומדת בבר-אילן והשיעור היה נחמד אבל לא נשמכתי אליו יותר מדי. אבי לומד תואר שני במשפטים ולא כ"כ נהנה מהשינון המרובה בע"פ (אני אישית ם לא אוהב לשנן חומר בע"פ, למרות שאני טוב בזה), המשכורות לא גבוהות מדי, יש אינפלציה מבחינת בוגרים וקשה מאוד למצוא עבודה. פניתי לסטודנטים שונים וכמעט מכולם שמעתי את השאלה שאני הכי לא יודע לענות עליה- תלוי אם אתה אוהב את זה. (קשה לי להבין איך אני יכול לאהוב עריכת דין, תכנות או הנדסה בכלל אם אף פעם לא עסדתי בזה. ז"T יש אנשים שכבר עסקו בזה לפני שהם לומדים??? אז מה פשר השאלה הזו?) הלכתי להתייעץ בגורמים שונים (אנושיים ובאינטרנט) ויצאתי רק יותר מבולבל. אני נוטה בחודשים האחרונים ללכת על הנדסת תוכנה, כי זה המקצוע שאני חשוב שימצה אותי הכי הרבה ויתגמל אותי במידה הכי גבוהה. אני אשמח מכם להצעות איך להגיע להחלטה וטיפים נוספים על-סמך מה שרשמתי, תודה רבה ולילה טוב, אלעד

slang

New member
אני לא בקיא בתחום אבל...

אתה עושה השוואות למה כן ולמה לא?! חביבי מדובר בתואר(3-4שנים)\בעתיד שלך! ! אתה לא יכול לעשות השוואות כאלו,כאילו מדובר במכשיר כלשהו...אולי תכנס לזאפ וזהו? אם תלך לכל תחום שאין לך בו עניין אז הלימודים לא יעניינו אותך וקח גם העבודה...לך עם מה שיעשה לך טוב ואח"כ תעשה חושבים עם עצמך איך את מעלה את הרף של המשכורת אם זה עוד מקצוע במקביל לאדריכלות או משהו כזה...נסה להיות יצרתי ולא לחפש תכסף..כשהוא יבוא,הוא יבוא בזמן!

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תשובה

ראשית כל מרשים ניתוח הדברים שעשית אלא שהניתוח הוא ניתוח עובדתי שמבוסס על נתוני היום וכולל בתוכו לא מעט הכללות שלא תמיד נכונות. מה שחסר לי בניתוח שלך זה אכן מה אתה אוהב ורוצה לעשות. כתבת בסוף השאלה שאתה לא מבין איך שואלים את השאלה הזו אם לא היית ע"וד, אדריכל וכ"ו. לכן, לפני שאתה פונה ללימודים, בוא תהיה חכם קצת יותר מהרבה סטודנטים שתעשה מחקר יותר יסודי על כל מקצוע שאליו את רוצה ללכת. אתה יכול ללכת לבתי משפט, להכיר טוב יותר את עולם האדריכלות, לחבור לתכני הלימודים של כל אחד מהתחומים ולהשתמש יותר ברגש ובמה אתה רוצה לעשות בנוסף לעובדות יבשות (שיכולות להישתנות בסיום לימודיך-גם בענין המחשבים כרגע יש ביקוש, אבל יכול להיות שדברים ישתנו או שהשוק יהיה מוצף - לגבי אדריכלות כרגע אין כל כך עבודה אבל יכול להיות שבעוד 4 שנים יהיה ביקוש אדיר).

benda2109

New member
ניסיתי

וזה רק בלבל אותי יותר- קודם כל אני חושב שקראתי עשרות דפים על כל מקצוע באינטרנט. שוחחתי עם אנשים בכל אחד מהתחומים- עם סטודנטים (בפורומים, בטלפון) ואפילו עם אנשי מקצוע. אני מבין בגדול מה עושים בכל מקצוע, פרט למחשבים שלא ברור לי במאת האחוזים. אני למדתי מחשיבם בתיכון (שפת פסקל) והבנתי שזה הסגנון רק הרבה יותר גבוה. בתיכון אני זוכר שהסתדרתי עם זה. זה לא היית אהבת חיי אבל היה לי מאוד קל ללמוד את זה. הלכת אפילו למפעל היי טק מסוים כדי לראות את סביבת העבודה אבל אל כ"כ הראו לי מה זה נקרא לתכנת. נכון לעכשיו אני ארשם להנדסת תוכנה, בגלל שאני חושב שזה אתגר שאני רוצה לעמוד בו. אני גם מאמין שלכל מקצוע שאני לא אלך אני תמיד אצטער שלא למדתי תוכנהולא רק בגלל התנאים והשם הטוב שיש לעובדי ההי טק. השאלה היא איך אני יכול לראות בפועל מה עושים אנשי תוכנה. מה זה תכנות בסופו של דבר?

benda2109

New member
יש משהו נוסף שאני יכול לעשות

כדי להבין את עולם המחשבים והתכנות? איזו המלצה?

sivan120

New member
מהניסיון שלי תכנות יכול להיות משעמם

תחשוב על זה שאתה יושב שעות בשביל לתכנת איזה פונקציה לכפתור-התעסקתי בתחום בעבר וזה יכול לשעמם תיכו!!! ואם אתה לא ממש אוהב את זה, גם לא ממש תצליח בזה!!!

inbal76

New member
קצת מצחיק שדווקא את עולם התכנות

אתה טוען שאתה הכי פחות מבין ומכיר, בעוד שהמציאות היא הפוכה! מעולם לא עסקת באדריכלות או במשפטים. אין לך מושג מה זה בפועל, גם אם נדמה לך כרגע שכן. לעומת זאת, תכנות כבר למדת והתנסית בזה. על זה יש לך הכי הרבה מושג מציאותי. בעולם האמיתי רוב הסיכויים שלא תתכנת בפסקל, אלא בשפה אחרת, אבל תכנות זה תכנות והעקרון אותו עקרון. זה שהצלחת בזה זה סימן טוב, אבל מצד שני אני מבינה שלא התלהבת מזה כל כך, וזה סימן לא טוב. חשוב מאוד לאהוב את זה בשביל לעסוק בזה. אתה יכול לעשות עוד ניסיון לגלות עד כמה יש לך סיכוי לאהוב את זה באופן הבא: קח ספר לימוד בשפה אחרת (נניח C או ++C או JAVA או NET.) תתקין קומפיילר מתאים, ותתחיל ללמוד את זה לבד בבית. (אגב, לימוד עצמי זה אחד הדברים הכי חשובים במקצוע הזה, ולכן זה גם יתן לך מושג אם זה מתאים לך מהבחינה הזאת.) עוד דבר שחשוב לדעת: הלימודים בהנדסת תוכנה/מדעי המחשב שונים מאוד מלימודי תכנות. הם כוללים בעיקר הרבה מתמטיקה גבוהה והרבה תיאוריה. אתה יכול לנסות לקרוא קצת חומר תיאורטי של מדעי המחשב בשביל לראות אם זה מעניין אותך.

inbal76

New member
אני למדתי מספרים קצת ישנים

כמו "ללמוד C" של יואב נתיב, ו-"++C מהיסוד" של פרנק הרברט. אולי עדיף לך פשוט לראות מה יש כרגע על המדפים בחנויות או דווקא לחפש מדריכים ברשת (בפורום "שפות תכנות" למשל יש בקישורים כמה מדריכים מקוונים).

למעלה