בן זוג מדכא ...

michal24

New member
בן זוג מדכא ...

לא יכולה כבר עם העצב התמידי והבילתי נגמר שלך. סך הכל, אם אני מנסה להסתכל מהצד, אובייקטיבית, יש לך חיים לא רעים. אולי לא מדהימים, אבל באמת לא רעים. אתה עובד, מתפרנס, חי איתי - שאתה אומר שאתה אוהב יותר מכל, ושאוהבת אותך בחזה כל כך הרבה... אבל אתה תמיד מצוברח, לא מרוצה, תמיד פרצוף חמוץ וחוסר חשק לעשות משהו, כל שהוא, חוץ מלשבת ליד המחשב או הטלוויזיה. ושוב הקול המצוברח שלך בטלפון, ומשהו שכואב לך, תמיד יש כזה, הראש, הבטן ... לא יודעת המ לעשות. אוהבת אותו מאוד, הוא מתייחס אלי יפה והכל, ואוהב אותי מאוד גם, אבל העצב הזה, הקושי הגדול לחיות, שבא ממנו, ומשתלט גם לי על החיים...

barak007

New member
מיכל......

זה נשמע יותר כמו רשימת מכולת שעשית לעצמך. ורק כדי להבין ,כמה זמן את חיה איתו ביחד ? וממתי הפרצוץ החמוץ ?. ככה הכרת אותו ? ואולי משהו קרה לו בתקופה האחרונה והוא לא משתף אותך בזה ? ואולי פשוט נשבר לו ? (חשבת על זה .) העובדה שהוא מתייחס אליך יפה,היא יפה בפני עצמה,אבל כיון שלא מדובר כאן בטיפול בבעלי חיים,אני לא חושב שזה אמור להיות הקריטריון המרכזי. ניסית לדבר איתו,ואם כן הצלחת ? לא הצלחת ? ניסיתם ללכת לטיפול זוגי ? שאלת אותו אולי הוא נזקק לטיפול כלשהו אנשים לא נוטים להשתנות מהיום למחר בצורה קיצונית בהתנהגותם,אלא עם ארע איזשהו ארוע קשה שעבר עליהם או שהם במתח וחרדה. ואם זה היה קיים כשהכרתם מזמן,ועכשו פתאום "ירד לך האסימון" אז או שתלמדי לחיות עם זה או שתנסי להעלות בפניו את הרגשתך

adam33

New member
לפי דעתי..

בעלך מאוהב..ואת פשוט לא רואה את זה בעיניים.. השאלה מה את יכולה לעשות אני אומר את זה על דעת עצמי.. הוא עצבני עלייך בתוכו ומנסה לשדר לך אותות של מצוקה הוא רוצה אהבה והוא מקבל אותה במקום אחר..ואני לא מדבר על אהבה במונח הרגיל אלא תשומת לב ואכפתיות נסי לעשות רגע חושבים נסי לראות מה באמת מפריע לו בעלך נושא בתוכו סוד שרק אם תפתחי קלות את ליבו הוא ינסה לשדר לך אותו בעלך בורח מהמציאות איתך הוא עושה את דברי " החובה" שלו בבית ותו לאו. תפקחי את העיניים..נסי לשדר לו שאת רוצה להיות איתו וגם מעניקה לו את החסך שלו.. לעבוד ולפרנס זה לא הכל בחיי הזוגיות את מרגישה שיש מעבר וזה להעניק לך אהבה אמיתית..לחשוב עלייך..לפרגן לך..לאהוב אותך..להיות איתך.. אבל אוליי הוא בעצם זועק אלייך ואת לא רואה? הרי את במפורש אומרת שטוב לך איתו.. מצד שני אוליי בעצם הוא בחר והוא רק לא יודע מה לעשות..יש לו דילמה ואוליי פרובלמה והוא משדר לך את העצבים שלו כי בעצם זה רגע שהוא צריך לחשוב ואוליי את בעצם מפריעה לו לממש את מה שהוא בחר ורק לא אומר לך.. לסיום את חייבת " לראות" מה קורה..ולא רק " להביט"..

לא מסכימה...

הרבה פעמים אנו נוטים לייחס את מצבי הרוח של השני כמראה למה שקורה בינינו ולא תמיד זה ככה. ישנם מצבים שהבן אדם מסתגר בעצמו, בגלל בעיותיו הוא, בגלל שהוא עצמו לא מרגיש צורך לשתף, בגלל שהוא עצמו מרגיש על הפנים, בגלל שהוא עצמו לא מוכן לקבל אהבה זמינה כל כך, עזרה מיידית, ושוקע בתוך עצמו יותר ויותר. לצערי, לא תמיד לצד השני בזוגיות יש שליטה בענין. כל מה שיכולה לייעץ לך בשלב זה לגלות אמפטיה למצבו ולעודד אותו ללכת לטיפול על מנת לקבל עזרה. כמו כן, עבורך- הפרידי ביניכם!!!אל תרגישי אשמה, אל תרגישי שאת לא בסדר, אל תרגישי שבהכרח משהו שאת עשית גורם לו להתרחק. יכול מאד מאד להיות שזה הכל בראש שלו בלבד...אז דאגי לעצמך, והיי לצידו כשקשה לו.

adam33

New member
האדם

מתקשר עם כולם חוץ מאישתו.. הרי ברור שמציק לו משהו.. וזו רק דעתי.. וכך אמרתי..שתקשיב למה שקורה..

איש עצוב

יש אנשים כאלו. אין לזה קשר אלייך. כמה חודשים, שנים -אתם יחד? כמה את ממש "מכירה" אותו? אני מבינה שלא מדובר בבעל או משפחה וילדים, אלא על חבר לחיים. אולי הבעיה שלו, היא עם עצמו בכלל, ואת לא מודעת לה? אולי הוא סובל מבלוז של סתיו, כל תחילת חורף(יש באמת תופעה כזו לא רק בשירים), אולי יש משהו שיושב לו על הבטן והוא לא מסוגל לאמר לך את הדברים? ואולי הוא פשוט "טיפוס" כזה. יש לי חברה שהתחתנה עם מר "פרצוף חמוץ" לפני חמש עשרה שנה. היא חשבה שעם הזמן זה ישתנה החיים במחיצתה יהפכו אותו למלא שמחת חיים. שהיא תצליח לשנות אותו. אז- לא. הוא רק יותר חמוץ ונרגן והיא יותר אומללה +3 ילדים. לא יודעת למה, אבל התיאור שלך הזכיר לי אותה ואותו.

michal24

New member
אז ככה - פרטים :

אנחנו יחד 4 שנים, והוא תמיד היה טיפוס קצת מדוכדך , בטח לא שיא השימחה, אבל לא ככה ... ולא, הוא לא מתתקשר עם כל העולם חוץ ממני, הוא פשוטלא מתקשר עם אף אחד, הוא טיפוס מובהק של לבד, פשוט איתי - בגלל שמההתחלה היצבתי את זה כתנאי הוא כן היה מדבר ומספר קצת, ועכשיו - כלום. ברור לי שזה לא קשור אלינו, הוא אומר את זה במפורש, נורא חשוב לי שאני לא אהיה עצובה בגללו, והוא כל הזמן אומר שזה הוא, ושיהיה בסדר, מעודד אותי לבלות ומשתדל לחייך קצת בשבילי. טיפול?אין סיכוי - מצידו, ניסתי כבר, הוא מאלו שעדיין חושבים שטיפול זה לפסיכים בלבד... אני מניחה שאני יודעת שזה הוא וזהו, ושואלת איך אני מפרידה את המצב רוח שלי משלו ? יש דבר כזה ? לאורך זמן ?

טלי 41

New member
את איתו

כי יש לו מעלות טובות, נכון? ואת אומרת שהכרת אותו כזה. אז תמשיכי לחיות איתו כך, לא קל אני בטוחה, אבל תנסי לעבוד על עצמך שמצבי הרוח שלו הם כי הוא כזה, ותנסי בכל כוחך כן לעשות הפרדה. תמשיכי את לחייך ולצחוק, ולהנות מהחיים. מקווה שאולי בכל זאת הוא ישתנה מתישהו.

adam33

New member
בסופו של דבר

זה ישפיע גם עלייך כמו שזה מציק כבר עתה זה גורם לך להיות עצובה את רוצה לפרוח והוא רוצה להניח אותך בחלון ולהשקוט אותך ותראי לעינייו בלבד עד כמה תוותרי על הפריחה שלך מצד אחד הוא לא מבין למה את עצובה ומצד שני הוא הגורם לכך הוא חושב שהוא יפתור את הכל לבד ובשליטה מלאה תרגיעי אותו תגידי לו שאת לא הולכת ממנו אלא שאת רוצה רק שינחו אתכם כיצד לממש יותר טוב את הזוגיות שלכם מצד שני אם תצאי עם חברות אוליי זה יהיה טוב ואוליי לא ( מצידו) בכל מקרה..לא ניתן לדכא פריחה על ידי כפייה .. זה אינה הבעיה שלו רק אלא בסופו של דבר בעיה שנוגעת גם לך את רוצה " לצאת איתו"..את רוצה " להראות אותו"..והוא רוצה רק בבית בבית.. ניתן להבין שני אנשים בעלי אופי שונה כל עוד שהדבר מוסכם עליהם אבל כאן בסופו של דבר זה כואב לך שבגללו את גם מסתגרת..

למעלה