בן בן

../images/Emo6.gif יש לך עיסוקים בסופשבוע הזה

מקווה שכל התמונות שעיצבת יביאו לך את הנצחון המוחץ

חמוווווווווווווווווד !

איזו נוסטלגיה. תודה טל-יה.
בהצלחה בתחרות.

אני ומוסיקה ערבית ../images/Emo79.gif../images/Emo1.gif

בשנות הששים, בטרם "פרצה" הטלביזיה הישראלית, היתה לי ידידה, שהתגוררה ביפו, סמוך למפעלי נחושתן. מקום גבוה מעל העיר, בדירה שהיתה ממוקמת על הגג. ביחד, עם השכנים לקומה, הקימו אנטנה גבוהה. הטלביזיה הנושנה, קלטה במטושטש, . אך הצליל היה סביר. בהעדר תחנות אחרות, היינו מאזינים, לטלביזיה המצרית אשר שידרה, מסביב לשעון, 24 שעות ביממה. שירים של אום כ´ולטום, עבד אל וואהאב, פאריד אל אטראש ואחרים. קיבלתי הסברים, על ההבדלים, בין המוסיקה, ה"לבנונית-סורית" לבין זו המצרית. באופן טבעי, לאוזן מזרח אירופית כמו שלי, השירים הסוריים היו קליטים יותר ו...קצרים יותר. אגב, משפחת ידידתי, היו יוצאי הונגריה. אך השכנים היו ממוצא צפון אפריקאי. לימים, שמעתי את המלחין, ידידיה אדמון, שהיה ממוצא אשכנזי. אשר סיפר. כי יש מוטיבים, רבים, של צלילים, בפיוטי התפילות המזרח-אירופיים, הזהים לפיוטים המזרח תיכוניים. את קול ה´מואזין´ השווה לחזן יהודי, מזרח אירופי. ברוח הציונות החלוצית ו"עברי דבר עברית" שילב את המוטיבים המזרחיים בשיריו. "עץ הרימון" ואחרים.

zahavashanny

New member
טלוש חתימות מקסימות,|חיבוק ומה איתי

באמת נהנתי מאד לראות את יצירותיך אני כל פעם נפעמת מחדש מקישורייך או שתלמדי אותי איך, או שבבקשה תעשי גם לי אני מאד אשמח. רואה את וודאי כמה מעט אני כבר נכנסת ימים שלמים ללא אינטרנט במקום הנידח הזה נירובי אבל מה לעשות זה מה יש. נשיקות לכולכם ממני פה בנירובי הגשומה

למעלה