בן אדם אבוד

• פותח הנושא roaic
  • פורסם בתאריך

roaic

New member
בן אדם אבוד

בן שלושים וחמש ,רווק,--עסקתי די הרבה שנים בתחום הגרפיקה...דרך חברות מסויימות. לא פוטרתי ,אבל המצב בשוק קשה....כך שאין שום פרוייקטים שמגיעים אליי.(אני פרילנס,לא עצמאי) לאחרונה כבר לא עובד 6 חודשים...לא חותם דמי אבטלה,כי בכל יום שמגיע, אני אופטימי שאולי היום אני אמצא משהו...אבל בכל יום שעובר,עדיין נשאר מובטל. בחודש האחרון מצב הרוח ירוד ביותר. לא מוצא כלום וכבר מאבד תקווה....וניסיתי בהמון מקומות.פשוט כלום!! חצי שנה כלום!! אני חושב לזרוק את כל שנות הניסיון שלי, ולעבור ולעבוד בתחום אחר,אבל פשוט אובד עיצות. ממשכורת של 10,000 ש"ח בחודש לרדת למשכורת של 4000 ש"ח-----גורם לי לרצות למות. איך בוחרים מקצוע חדש? (אני יודע שאני לא טוב בכלום.אין לי שום כישרון מלבד המקצוע שלי)..אבל כשאין ברירה אז אין ברירה. ללכת וללמוד עכשיו מחשבים,הייטק או כל דבר אחר...אין לי כסף לזה עכשיו....את כל הכסף שהיה לי ביזבזתי על הלימודי גרפיקה האלה במשך כמה שנים טובות.......אז רק המחשבה של להיות גנן,מאבטח,שומר בקניון,טלמרקטינג,מחסנאי או עובד בבית דפוס---מורידה לי את כל חדוות החיים שהייתה לי. איך אני בוחר מקצוע חדש? איך אני בוחר תחום חדש? לאן אני הולך מפה? כבר לא צעיר וכבר מרגיש שהחיים ירקו לו בפנים. אשמח לאיזשהי הכוונה.

הי בן אדם

שלום לך ראשית רציתי לספר לך שקראתי את מה שכתבת והצלחת לגייס אותי זה אומר שאתה כנראה לא אבוד כמו שאתה חושב- כי יש לך יכולת לגרום לאנשים למצוא אותך... מהמכתב שלך עולה קריאה חזקה של כח הרצון שלך שרוצה לחזור לתלם, למצוא מוצא מהמצב הכלכלי הקשה ומחוסר הודאות המקצועי לגבי העתיד ולהגיע למצב של שליטה והתחברות מחדש למקום של כח וניהול החיים שלך חשוב לי להסביר לך משהו על המצב בו אתה נמצא כרגע- אתה נמצא כרגע בנקודת שבר או משבר אתה לא מצליח לממש את עצמך במקצוע שלך מזה 6 חודשים והדבר פוגע באיזון הכלכלי שלך ובתחושת הביטחון שלך לגבי היכולת שלך לפרנס את עצמך הפגיעה כרגע הלכה לה צעד אחד רחוק מידי - וצריך לבדוק איך אפשר להחזיר את ה"רכבת לפסים" פגיעה שהלכה רחוק מידי משמעותה מחשבות מיאשות, מחשבות בשחור לבן, חמשבות קטסטרופליות("גורם לרצות למות", לאבד את כל חדוות החיים") מה שמאפיין אותה בעיקר זו תחושה של סופיות וחוסר תוחלת חשוב לי להגיד לך שזו תחושה סובייקטיבית שניתנת לטיפול ושלרוב אין לה קשר אמיתי למציאות.לכן כרגע, הכי חשוב לבדוק איך אפשר לייצר גם מחשבות חלופיות כדי שלא תרצה לזרוק הכל ושחדוות החיים שלך לא תיזרק לפח כולה. אז הנה כמה שאלות: האם אתה יכול להאמין שיש עוד דברים שלא ניסית לעשות כדי להמשיך לעבוד במקצוע שלך? האם היית רוצה לקבל עוד רעיונות איך אפשר לשמור על רמה של הכנסה סבירה גם בזמן של מיתון כלכלי תוך שילוב המקצוע שלך עם עבודות מתחומים נופסים? האם היית רוצה לשמור על המקצוע שלך לזמן שהמצב ישתפר? האם יש עוד אנשים בסביבתך הקרובה וברשתות חבריות שאתה מצוי בהן שיוכלו לסייע לך? האם אתה יכול לחשוב שיש לך עוד כישורים שתוכל לממש בזמן הקרוב כדי להתפרנס? אם התשובות לרוב השאלות האלו הן כן זה אומר שאתה יכול לנהל את המצב הנוכחי. אחרי שהרכבת תעלה על הפסים, והפאניקה קצת תרגע (תרגיש בנח- זה קורה לכולנו בתחומים שונים בחיים) אפשר לקבל החלטה מושכלת- האם אתה רוצה כרגע לעשות הסבה מקצועית מוחלטת או זמנית עד שיתעבור התקופה הקשה בגרפיקה, האם אתה רוצה להיות פרילאנסר או שכיר, ושאלות נוספות שקשורות סביב הדילמה של הקריירה אם אתה אוהב את המקצוע שלך ומנסיונך הצלחת להרוויח בו כסף שהיית מרוצה ממנו בעבר וכעת התקופה קשה, זו לא בטוח סיבה להחלפת מקצוע. לפעמים צריך לחשוב על זה בתור גלגל רזרבי, יש כרגע פנצ'ר, אפשר לשים גלגל אחר ולנסוע איתו עד שמגיעים לפנצ'ריה ומתקנים את הגלגל הקודם. באותו אופן אפשר לעשות תכנית של עיסוק רזרבי שיאפשר לך לצלוח את התקופה הבאה בשלום, עד יעבור זעם ותוכל לשוב ולהתפרנס מהמקצוע אותו אתה אוהב. אז בוא נתחיל מהתחלה- ההתחלה היא להרגע מהלחץ ולקבל החלטות שקולות. אם תרצה עזרה בזה אפשר לתמוך בך כאן ולנסות לפרק את המחשבות המלחיצות שיפסיקו להפריע ויתנו לעבוד. שלב שני, לבחון מה אתה באמת רוצה כעת (אתה המנהל, הלחץ לא קובע פה יותר!) ואז - יאללה- לתכנית פעול וליישום אשמח לשמוע ממך

roaic

New member
תודה רבה לך אפרת

את חושבת שלקבל החלטה אחרי חצי שנה של בטלה....זו החלטה לא שקולה? לא היה אכפת לי לעשות הסבה מקצועית,אבל שום דבר אחר לא מעניין אותי מספיק על מנת שאוכל להגיד לך "לאיזה תחום". להגיד לך ששבעתי מהתחום בו אני נמצא--יהיה שקר אחד גדול. ממש ממש לא. היו לי תוכניות וחלומות מהתחום הזה,לאחר שנים של פילוס הדרך הקשה..תמיד הייתה לי סבלנות.תמיד.----ואכן רק בשנה ,שנתיים האחרונות הרגשתי שאני על הנתיב סוף כל סוף התחלתי להרויח סכומים של 15,00 ו 20,000 ש"ח בחודש.(מזה אני באמת חי היום...מאותן שנתיים קשות שעבדתי בהן) אבל פתאום נוצר "וואקום" של שישה חודשים שגורמים לי ללכת אחורה .....ולהרגיש שוב כאילו אני "בתחילת הדרך". ההבדל הוא שכשהייתי בתחילת הדרך הייתי בשנות העשרים לחיי....כך שידעתי שכשתבוא ההזדמנות וכבר אהיה על הנתיב..לא אצא ממנו לעולם. והנה,היה טוב ונחמד שנתיים (אחרי תקופה מאוד ארוכה של למידה ושל עבודה בגרושים)--ופתאום עכשיו חוזרים 10 שנים לאחור. אני כבר לא צעיר בשביל להתחיל ולהחליט ללמוד מקצוע בלי הכנסה סבירה. אני מאוד אוהב רייקי,הילינג או לנגן בגיטרה. אז אני לוקח קורסים...וזה מספק אותי. אבל לעשות מזה "הסבה מקצועית".....זה יישמע מצחיק...ולא רציני. מה אני אהפוך לנגן גיטרה בגיל 35? ובואי נהיה קצת יותר רציניים....אחרי שאני זורק את "הגרפיקה" לעזאזל..אני לא יכול ללכת ולעסוק בעוד עבודה שבעוד כמה שנים...אתעורר ואדע שהיא לא ממש שירתה אותי ופירנסה אותי. לכן,אני במצב לא קל. לא יודע במה לבחור,לא יודע מה מעניין אותי בתור "מקצוע". (אני מתעניין בהמון תחומים....אני לא שיטחי.אבל בתור "מקצוע" ,אין לי משהו שחשבתי עליו). יש כאלה שיגידו "כולה עבודה". אני רואה את זה כיותר מזה. אני רואה את זה כ"זהות שלך". וזה המצב. ושוב המון תודה לך על ההתייחסות

הי שוב

קודם כל - אני מקווה שלא השתמע מדברי שהחלטתך לא שקולה אני מבינה את המצוקה שאתה שרוי בה ומזדהה עם הקושי הרב אתה מספר על אהבתך לתחום הגרפי- בוא נחקור קצת ממה אתה נהנה ובמה אתה יודע שאתה מצליח ונחשוב איזה כישורים יש לך ואיך אפשר לממש אותם בעיסוקים שיספקו את הצורך שלך בביטחון תעסוקתי אתה מתאר מצב שבו יש עליות וירידות בעבודה - כעצמאית אני יכולה לומר לך שזהו מצב מאד שכיח בחיים של פרילאנסרים ועצמאיים אתה נהנה מחופש , עצמאות ומרווחים גדולים לעיתים ולפעמים, במיוחד בזמנים שכל השוק חווה זעזוע האוכלוסיה הזו חווה אותה בצורה יותר קשה כי אין לה רשת ביטחון של שכיר שמאחריו עומד מעסיק שחושב פעמיים לפני שהוא מפטר עובדים המחוייבות של הלקוחות שלך אליך נמוכה מזו של מעסיק מול עובד ולכן זהו מצב שצריך להתרגל אליו אם בוחרים באופן העסקה של פרילאנסר השאלה שלי היא כזו- עד כמה ביטחון תעסוקתי וקביעות חשובים לך בקריירה לעומת עצמאות וחופש לעבוד מתי שתרצה ועם מי שתרצה? מדוע העדפת עד היום לעבוד כפרילאנסר ומה זה נתן לך בחיים? אני חושבת שכשבאים לדון במקרה שהעלית אלו שני הצירים שצריך לברר: הפן המקצועי - במה אתה טוב ומה יתן לך תחושה של סיפוק בשילוב עם עבודה שניתן להתפרנס ממנה הפן של חיי עבודה- איזה מאפיינים צריכים להיות לעבודה שלך בלי קשר לתוכן שלה (שכיר /עצמאי, קשר עם אנשים, קשר לטכנולוגיה/ עבודה במשרד או בבית וכו') כדי שהעבודה תסתדר עם ערכים שחשובים לך אם תענה על השאלות האלו נוכל לחשוב מה חשוב לך באמת כרגע ואיך מתקדמים. בהצלחה ולהשתמע אפרת

roaic

New member
תשובות

עד לפני שישה חודשים,לא היה אכפת לי ממרווחי הזמן שאהיה בלי עבודה. משום שידעתי,ואני אומר זאת שוב..ואני מדגיש: עד גיל 27,חוויתי קושי רב במקצוע,אבל בעיקר הייתי עסוק בללמוד אותו,בלחקור אותו,בלקנות ציוד שקשור אליו...הייתי עושה פה ושם חלטורות--אבל תמיד החזיקה אותי האמונה שכאשר אני אעלה על הדרך הנכונה (קרי,עבודה עם גופים גדולים ומשמעותיים)---אז יהיה לי כבר הרבה יותר קל........ולכן עד התקופה הזו ממש לא היה אכפת לי,שאני "סובל מחוסר עבודה". ידעתי שזה המחיר שאני צריך לשלם עד "שיגלו אותי". אז אם היית שואלת אותי,אז את השאלה: "עד כמה ביטחון תעסוקתי וקביעות חשובים לך בקריירה לעומת עצמאות וחופש לעבוד מתי שתרצה ועם מי שתרצה"-- הייתי אומר לך שחשוב לי להרויח כסף ,אני לא ממש הסתכלתי על.... "ביטחון תעסוקתי". כאילו,ידעתי שברגע שאני אעלה על הנתיב ואזכה להכרה,השאלה הזו לא תהיה רלוונטית,מבחינתי. כי אני מכיר כמה שמתעסקים בתחום הזה....והאמיני לי,לא חסרה להם עבודה. (והם הרבה יותר ותיקים ממני. הם כבר 16-12 פעילים במקצוע) אז בחרתי במקצוע הזה,בידיעה שאני הולך "לכבוש את העולם". ואז אכן,בגיל 29 התחלתי לעלות על הנתיב....והגעתי לסוג של סיפוק אדיר , מבחינה כספית (מי חלם בכלל להרוויח 15,000 ש" בחודש או 8000 ש"ח על עבודה של שבוע וחצי...כאשר הייתי חי,עד אז, ממשכורת של 2000 ש"ח ופחות מכל מיני חלטורות זולות)---כמובן שהכסף היה אחלה אבל מבחינת היכולות שלי,ידעתי שאני יכול יותר להתפתח ואכן כיוונתי לכך...... למדתי עוד,התעניינתי וכו'...אבל הפעם זה לא בא מהמקום של "לעלות על הנתיב"....אלא בקטע שאני כבר על הנתיב...רק צריך עכשיו להתפתח עוד.(הייתי מסופק מאוד מבחינה כספית.באמת!..אבל רציתי כמובן לא לנוח על זרי הדפנה). אז זו הסיבה בעצם שבחרתי במקצוע הזה ובקטע הזה של "פרילנס". כי למרות שידעתי שלא תמיד תהיה עבודה,ולמרות שידעתי שזה ממש לא כמו להיות "שכיר" שהמשכורת שלך נכנסת בכל חודש......האמנתי מאוד בעצמי. זו המילה "האמנתי כ"כ בעצמי" שאני אוכל להתפרנס מזה. אז כאמור,אכן היה כך בשנתיים האחרונות.סוף כל סוף. והנה פתאום ,לפני חצי שנה....אני כבר בלי עבודה תקופה כ"כ ארוכה. ופתאום אני קולט ש...אולי אני לא במקצוע הנכון!!! לא כי אני לא אוהב את המקצוע שלי! אני מת על המקצוע שלי....אבל מה לעשות,אני כבר לא בן 22...או 26 אני ,לעזאזל,בן 33!!! (לאנשים בגילי,יש זוגיות,משפחה,ילדים!!!!! ואם אין..אז לפחות יש להם קריירה וכסף. לי אין את זה.ואין את זה. אז אני חושב שהגיע הזמן,לזנוח את החלומות...להגיד ניסיתי,נכשלתי. ולבחור בכל עבודה אחרת שתוכל לכלכל אותי. את שואלת מה יגרום לי סיפוק?? אני באמת שלא רואה משהו כזה...כי את החלום שרציתי (כבר מגיל 17) לא הצלחתי להגשים. ---אבל לי יש שאלה אלייך: בלשכת העבודה נותנים קורסים נכון?? נכנסתי לאתר שלהם ויש שם כל מיני קורסים (מחשבים,קולנוע,טכני,קריינות,נגרות)====יש לך מושג מה זה אומר? כל אחד זכאי לקבל קורס ?? (גם כאלה נגיד שעובדים ורוצים להשתלם וללמוד עוד מקצוע?) זה עולה כסף? ומה זה בכלל "קורס קריינות"??? בתור אחד שמכיר קצת את התחום,הסיכוי שמישהו ימצא את עצמו מקריין חדשות ברשת ב או באיזה תחנת רדיו ...נראה לי אפסי.(רוב האנשים הם יוצאי גל"צ) אז לא חבל על הזמן שלשכת התעסוקה נותנים קורסים מהסוג הזה? כנ"ל לגבי מתכנת מחשבים וכו'..... אשמח לתשובות. ושוב....המון המון תודה לך

תשובות והפניה

הי שוב ראשית אני מצרפת לך לינק לאתר של התמ"ס שמציע חיפוש של מסלולי הכשרה מקצועית למבוגרים בעיקרון אתה שייך לאוכלוסיית היעד שרוצה לשפר את יכולתה להשתלב במקצוע שיקנה תעסוקה משופרת על פני מה שיש לך כרגע יש צורך לברר בשירות התעסוקה את אפשרות השילוב שלך בקורס שתבחר מבחינת תאריכים וגם את זכאותך לתשלום דמי אבטלה. עלול להיות קושי עם זה מאחר ועצמאים לא מקבלים דמי אבטלה מהביטוח הלאומי. מאידך, אם היית פרילאנסר והוציאו לך תלושים ולא עבדת עם תיק עצמאי זה עשוי לעזור. נקודה נוספת, יתכן שלא תהיה זכאי לתשלום דמי אבטלה במהלך הקורס אך כן תהיה זכאי לקורס כי הקורס ממומן על ידי משרד התמ"ת http://www.tamas.gov.il/molsaeducation/ בעיקרון , יש לברר איתם את המעמד שלך כמי ש"עובד" אבל כרגע אין לו ממש הכנסה ואת הזכאות שלך כמי שהתעסוקה שלו לא יכולה לספק לו כרגע הכנסה. אני בטוחה שאתה לא הראשון שנקלע לסיטואציה הזו- והם יסבירו לך את הזכאות שלך זה מחייב אותך לפנות ללשכת תעסוקה לבירור המעמד הספציפי שלך בנוגע לקורסים, אם מראש אתה מתחיל מהרשימה שלהם- סביר להניח שמקצועות שיש בהם קרבה מסויימת לעיסוק הנוכחי שלך ושהסיכוי למצוא בהם עבודה הוא רב יותר- הם המקצועות העדיפים כי הם עשויים לשלב את הידע והכישורים שיש לך עד כה עם מקצוע שהוא "נדרש" ושיש בו סבירות להשגת עבודה זה לא תמיד בטוח אבל עצם הרחבת הכישורים שלך עשויה לפתוח אותך לאפשרויות שהיום לא פתוחות הפניך. אני רוצה לחזור פה על דברי אילת, במצב של היום, גם כשאין מיתון, חיפוש עבודה זו עבודה במשרה מלאה. לא כדאי לחשוב שעצם עשיית הקרוס מבטיחה עבודה. יהיה חיפוש בכל מקרה ועליך להתכונן לזה. מדובר פה בהרחבה של סיכוי ואפשרויות אבל העבודה האמיתית של התמדה בחיפוש תוך כדי ואחרי הקורס תהיה מוטלת עליך. מהקורסים שראיתי שיש להם קרבה לתחום העיסוק הנוכחי שלך - ישנם כמה: מפעיל מערכות אופסט ממוחשבות הפקה לטלויזיה בקרת קול SOUND גרפיקה ממוחשבת ועיצוב אתרי אינטרנט רעיונאי פרסום וקופירייטינג צילום סטילס ווידאו שרטוט אם תגלוש באתרי אינטרנט כמו אולג'ובס או ג'וב מאסטר תוכל לבדוק כמה הצעות עבודה יש בל תחום ואיזה תחום יכול להציע יותר אפשרויות תעסוקה אפשרות אחרת היא ללכת ללמוד משהו שהם לא מציעים באמצעות הלוואה או מימון עצמי שלך לשם כך שאלתי אותך במה אתה מרגיש שאתה מוצלח? מה היו ההצלחות שלך בעיסוק שלך? כשהרגשת שעלית על הנתיב- מה הרגשת שאתה עושה טוב? זו אינפו' חשובה כדי להבין איך אפשר למנף את הכחות שלך למקומות נוספים. בנוסף, אני רוצה לחזור להצעה של אילת ולברר איתך מיצוי נוסף של האפשרויות לחיפוש עבודה כשכיר שמתי לב שדחית את זה על הסף ושאתה נמצא מאד קדימה עם הרצון לשינוי- אבל יש סיכוי שאולי תוכל לקבל מאיתנו רעיונות למה עוד אפשר לעשות כדי לקבל עבודה כשכיר במקצוע שאתה אוהב מה הצעדים שעשית לחיפוש עבודה כשכיר? האם בדקת אם קורות החיים שלך מספיק אטרקטיביים? האם תרצה שנעזור לך בזה וניתן לך משוב על קורות החיים שלך בנוסף, מהם תחומי ההתמחות שלך כגרפיקאי? באלו תוכנות אתה שולט? לאיזה סוג של תפקידים הצעת את עצמך? האם היו איזה שהן תגובות ממישו? לכמה משרות פנית עד כה? האם ביצעת צעדי מעקב על הפניות שלך וביררת שקורוח\ת החיים אכן הגיעו וזכו להתייחסות? האם פנית לחברות השמה? האם ביקרת באתרים כמו "קונספציה" שמכילים לוחות יעודיים לבעלי מקצוע מתחום העיצוב? האם חשבת להשתלב בהוראה בקורסים בעיצוב? שאלתי המון שאלות עכשיו תורך להשתמע אפרת

roaic

New member
שאלה לי אלייך

הקורסים של משרד התעסוקה----יש לי שאלה מהותית לגביהם: אם אני עובר את אחד הקורסים ברשימה (נגיד מתכנת מחשבים,הפקה לטלוויזיה,וכו'..)---האם כשאני הולך לחפש עבודה,התעודה שמביאים לי היא תעודת מטעם "לשכת העבודה"? שכאילו דרכם עברתי את ההכשרה? אני שואל,כי מה הסיכויים שמקומות עבודה יקבלו אותך? לדעתי,יש בד"כ ייתרון לבחורים שלמדו במכללות ,או שלא לדבר על כאלה שלמדו באוניברסיטה את התחום הזה.....או בבית ספר מיוחד להפקות טלוויזיה,כמו קמרה אובסקורה או "רשת" שיש להם עכשיו מסלול כזה. אז התעודה שניתנת לי היא "מטעם לשכת התעסוקה"???....נראה לי שזה קצת בעייתי.... אם למשל הייתי בוגר הבית ספר של "רשת" בהפקת סאונד או טלוויזיה....אני מניח שהיו מתייחסים לזה אחרת.....אני לא צודק? או שבעיקרון,הקורסים אכן מועברים במקומות האלה,רק שאתה זוכה לסוג של "מילגה",ובעצם אף אחד לא יודע שהגעת דרך "הלשכה"? אני שואל כי זה מסקרן אותי. שאלת אותי הרבה שאלות--אני מבטיח לענות בשירשור אחר תודה רבה רבה

אתה צודק

מאידך ההשרה במקומות האלו היא בעיקרה טכני ופחות אומנותית יש מקומות שמחפשים עובדים שהרקע שלהם יותר טכני ופחות עם נטיות אומנותיות ואז רקע של קורס במשרד התעסוקה יכול להתאים כי מראש ההנחה שמי שעושה את זה בא לעבוד ולא כל כך ליצור... זה אומר שגם השכר במשרות האלו הוא נמוך יותר לעיתים אני הייתי בודקת אפשרויות לקחת את מה שאתה יודע בגרפיקה ולהוסיף עליו למשל, תחום הדפוס בארץ הוא תחום שיש בו דרישה לאנשים שמשלבים עין שרואה אסטטיקה יחד עם הבנה טכנית בדפוס ובמוצרי נייר. בעיקר ניתן למצוא את זה בתחום האריזות והעטיפות אך גם בתחומים נוספים קורס כזה מאפשר השתלבות במשרה בתעשיה שעוסקת בקשר שבין דפוס ופרסוםושיווק שהם מונחי גרפיקה תחום נוסף הוא בנית אתרים באינטרנט. יש הרבה גרפיקאים שעוסקים בעבודה בסביבת ווב. זה אומר לימוד של תוכנות לבנית אתרים לצד שכלול היכולות בתוכנות שמאפשרות לעשות באנרים ואפטר אפקטס. זה בעצם מקצוע המולטי מדיה המשלב את האמנות הגרפית יחד עם הטכנולוגיה. בתחום הזה יש גם תחרות אבל הרחבה של היכולת תפתח אותך לעבודות נופסות אפשרות אחרת היא לקחת קורס שמקצוע שהוא שונה לחלוטין אך בטוח מכניס כסף. למשל- קורס מצילים. אם השתלבת בעבודה בעירית תל אביב סביר להניח שפרנסתך מובטחת (למרות שזה דורש בדיקה אם הם מקבלים עובדים ומה שיעור התקנים הפנויים שיש למשרות כאלו) אפרת

roaic

New member
אוקיי אפרת...תודה רבה

אני אחרי יומיים לא קלים בכלל........אני לוקח כמה ימים של הפסקה טוטאלית............ואז אני אקבל החלטות,שמבחינתי לא יהיו קלות בכלל--------אבל אין מנוס כנראה.......החיים צריכים להימשך. בכל אופן,שוב המון תודה על הרצון הטוב לעזור.

רגע רגע

הכתיבה שלך די דרמטית לטעמי לא ענית על השאלות שקריטיות לקבל החלטה על שינוי זה לגיטימי לחלוטין שלא תרצה לשתף אותנו אבל אני מציעה לא לעשות מהלכים דרמטיים לפני שאתה עושה בירור מה הצעד הנכון ביותר כרגע ומה אפשר לעשות עוד כדי להגשים את החלום. אנחנו לרשותך אם תרצה אפרת

למעלה