בןבת - חלק א'

בןבת - חלק א'

אין לי אוויר כמעט בכלל בריאות ובכל זאת אני כמעט מרחף, לא שומע כלום כמעט בתוך הראש, רק התרגשות מתרוצצת, עפה מקצה אחד של הראש לקצה אחר ואין לי אוויר. אולי זאת העניבה שהצלחתי לקשור נכון סוף סוף וחונקת לי את הצוואר אבל משחררת לי את ההוויה. אני חושב שזו ההתרגשות. לפני שעתיים עוד עמדתי מול הראי, מנסה בצורה מגושמת לקשור לי את העניבה כמו שצריך. התאמנתי על זה כמה פעמים ועדיין זה נורא מסובך לי לבד. והסתרקתי יפה וגם שמתי ג'ל וחולצה לבנה מכופתרת חגיגית, ממש כמו לפני ארוחת שבת אצל סבא וסבתא. ממש כמו. כנראה שבשבת הזאת אף אחד לא יביא לי ברביות במתנה, כמו שסבא היה מביא. חבל, דווקא אהבתי ברביות. וגם הן אהבו אותי. או סתם הכירו לי תודה, בעיקר כשהייתי מפשיטה אותן, אז עוד הייתי מפשיטה, והולכת איתן לישון, אני לבושה ומחבקת את עצמי, והן עירומות ומחובקות ביחד. הברבי האסקימוסית הכהה והיפה עם העיניים הגדולות עם הצללית הכסופה-כחולה מסביבן והברבי זמרת-רוק-אייטיז מדליקה עם ז'קט אופנתי וקוּלי ועם מה שנשאר מהשיער החולי שלה, שנגזז לה באכזריות ברגע של חוש אופנתי קלוקל במיוחד. היה להן רומן סוער וסודי מתחת לפוך שלי, כשקן המסכן בעיקר צופה מהצד ומתחרמן קלות. אולי קשות. אבל גם כשהורדתי לו את כל הבגדים, עדיין היו לו תחתונים למטה, אז בכלל לא יכולתי לראות כלום. מסכן, נראה לי נורא מתסכל. בסוף הוא נזנח בארון, אולי עוד מחפש את הזין שלו עד היום. אחרי שסיימתי להסתדר עם כל הג'לים והכפתורים שהתבלגנו לי קצת בידיים מההתרגשות והתחלקו קצת מהזיעה שקצת בצבצה לי ככה, בקצוות של האצבעות (אני האשמתי את השרב הפתאומי), ואחרי שבקושי הצלחתי לשים עליי את העניבה האדומה והמבריקה, נשמתי. לא נשימה עמוקה – הריאות שלי בכל זאת היו מכווצות בתוך החזייה שהכי מקטינה לי את הציצים, אבל נשימה כזו של התרגשות. קצת רועדת בסוף שלה. כבר במדרגות של הבניין נלחצתי. מה אם מישהו יראה אותי ככה? איך אני אבוא לשלם ועד בית אחר כך? לצערי, אף אחד לא ראה אותי. אבל יש לי עוד הליכה קצרה מהחנייה הלא חוקית בעליל (אבל אני מלך היום ואף אחד לא יגרור לי את האוטו) ועד לפאב. מישהו יראה אותי. רציתי שיעירו לי. שיגידו לי משהו ואני אוכל להתרגז ולהיות גבר גבר, ולא לשתוק כמו שאני תמיד שותקת, כי אין לי חשק לזרימה הפתאומית של הפחד שאולי אמרתי משפט לא נכון לאדם הלא נכון. ולהראות שאני שם זין על כולם, אבל גם אחרי שחניתי, וניסיתי לנשום עוד קצת ולנגב את האצבעות על הג'ינס, אף אחד לא אמר לי כלום. שיגידו שזה טיפשי שיקללו אותי שיברכו אותי שיגידו שאני יפה או מכוער או מגוחך או מחופש למה הם לא אומרים לי כלום. אולי אני שקוף. ודווקא היום אני מרגיש כל כך נראה, למה לא אומרים לי כלום. הפאב היה מלא דווקא. המון א/נשים. יפים. יפות. הכי יפות זה אלה שיושבות ככה בפינה ובכלל לא יודעות כמה יפה המבט הכאילו אבוד אבל לגמרי יודע איפה הוא שלהן. במראה של השירותים בפאב גם אני לרגע הרגשתי כמעט יפה. גם כשהלכתי בדרך חזרה לכיסא, הרגשתי מלך לרגע. התנועות שלי היו כמעט נטולות פוזה שהצלחתי להעמיס עליהן כל השנים. פוזה של אישה מעכסת. כן, הייתי אישה מעכסת. אני עדיין אישה מעכסת. אבל עכשיו אני הולך לי ברוגע קפיצי כזה. המכנסיים קצת נופלים לי בהליכה הזאת, שאני לא רגיל אליה, הליכה שטוחה כזאת, אבל לא אכפת לי. אני נהנה מהצורך הזה למשוך אותם למעלה כל פעם במין חצי קפיצה כזאת. אחרי שלוש לגימות אני מחליט שאני משוחרר מספיק, ואם אני כבר כאן, אני חייב להתחיל עם מישהי. כבר הרבה זמן לא הרגשתי ככה נוח. אני כבר לא אישה מגושמת עם הליכה מאומצת, אני בוץ' אמיץ. אז אני קם עם הכוס ובוחר מישהי שיושבת לא רחוק מידי, עם מבט מחפש בעיניים. מחפש שמישהי תאזור אומץ ותיגש אליה. אז אזרתי וניגשתי ושאלתי אם אני יכול לשבת. והיא אמרה שכן והסתכלה עליי במבט קצת שואל וקצת חוקר וקצת מנסה להבין, אבל היא לא יכולה להבין עדיין, אני בעצמי לא מצליח להבין לגמרי, וחיפשתי מה להגיד. ופתאום זה נהייה נורא קשה ומה אומרים עכשיו ומה אני עושה ולא יכולתי לבוא סתם עם גופייה וג'ינס בשביל מה כל השטויות האלה בכלל. אבל היום אני אמיץ ושאלתי אם אפשר לקבל אש למרות שפקפקתי ביכולת שלי לשאוף משהו שאינו חמצן לריאות. בפעם הבאה אני חייב למצוא מישהו שיעזור לי להתלבש, אני חושב שהעניבה לוחצת מידי, וכשהיא נתנה לי אש והאצבעות שלה קצת נגעו בשלי ידעתי שזה לוחץ מידי ובכל זאת השהיתי קצת את היד שלי על המצית שלה וגם היא לא ישר הזיזה אותה ואולי זה סימן ואולי אני סתם מדמיין והיא יכולה לראות שאני בכלל לא אמיץ אלא סתם פחדן מחופש. אחרי שאני מדליק את הסיגריה אני מצליח לפסול חמישה משפטים שהיו יכולים להיות מוצלחים אבל אני כל כך עלוב שאין סיכוי שהם ייצאו טוב, ולמה אני לא יכול פשוט לשאול אותה משהו. היא מסתכלת עליי וברור לשתינו שאני זה שחייב להגיד משהו אבל אין לי. למה אין לי, לעזאזל, משפט אחד פשוט של התחלה של שיחה, זה חייב להיות פשוט למה הזמן עובר כל כך מהר, שייעצר לרגע וייתן לי לחשוב. עכשיו כבר יש שתיקה ארוכה מידי בשביל משפט טיפשי, עכשיו זה חייב להיות משהו חכם ואיכותי, אבל אני כל כך עילג וטיפש ולא יכול לחשוב על כלום חוץ מעל כמה שאני פחדן. אני מסתכל עליה, והיא מחזירה לי מבט, כבר לא סוקרת את הכל מסביב, ואני מרוצה מעצמי ואולי קצת מחייך אליה והיא סוף סוף פותחת את הפה העגול והורוד שלה ואומרת שכדאי לי לאפר, כי חבל על החולצה היפה שלי. ואני מחייך בחזרה, כי היא אמרה לי "כדאי שתאפר" ולא "כדאי שתאפרי", וגם כי היא דיברה ראשונה והיא יכלה גם לא לדבר בכלל. אז אני אומר לה שגם השמלה שלה מאוד יפה, והיא באמת מאוד יפה, והיא אומרת תודה, אבל לא תודה מבויישת כזאת, אלא תודה בטוחה בעצמה כזאת, כי גם היא יודעת שהשמלה שלה יפה. ושנינו קצת בוהים אחד בשנייה. והיא שואלת אם באתי לבד ואני אומר שכן והיא אומרת יופי ומחייכת שוב. תעצרו הכל, היא מחייכת אליי שוב. אליי, לא אל איזו דמות מקומטת ומגושמת שאני בדרך כלל, אלא אליי כמו שאפילו אני כמעט נהניתי לראות את עצמי היום במראה, ואנחנו אפילו מפתחות שיחה נחמדה ולא ארוכה והיא קצת עייפה וגם עובדת למחרת ואני שוב קצת מתקווצ'ץ' לתוך הכיסא אבל היא רואה ישר ואומרת שהיה נחמד ואולי שוב מתישהו ואני אומר שכן בטח. גם בדרך חזרה לאוטו אף אחד לא מעיר לי ולא אומר שום דבר ואפילו לא מסובב אליי את הראש, אבל כבר לא כל כך אכפת לי. אחרי שלושה וחצי שירים, ארבעה רמזורים ושלושים ושש מדרגות, אני שוב מול המראה, מתפשט מהר מהר ונושם. אני עייף נורא ואני ער לגמרי, ואני בבית.

בןבת - חלק ב'

אין לי אוויר כמעט בכלל בריאות ואני כמעט מרחפת מול המראה, כאילו גבהתי עכשיו בחמישה סנטימטרים. בעצם, באמת קצת גבהתי עם העקבים החמודים האלה בנעליים שלי. אני אוהבת את העקבים שלי. הם עושים אותי גבוהה ותמירה. בעיקר תמירה, שזה גם גבוהה וגם עם כבוד עצמי. חוץ מזה הם עושים רעש נאצי כזה על המדרכה, רעש שמסתובבים ששומעים אותו, וככה אי אפשר לפספס אותי כשאני הולכת. אני מוציאה מהארון את השמלה החדשה שלי. ירקרקה בהירה עם קצת פרחים. אוורירית כזאת, ועושה לי ציצים מפוארים וגזרה... נשית כזאת. אבא שלי בטוח היה מתעלף עכשיו, אם היה רואה אותי. מתעלף משמחה, ברור. הוא תמיד חלם שבמקום שאצטרף אליו למסעות חרישה ארוכים על הקומביין ג'ון דיר הענק והאהוב, אני אלבש שמלות. אבל אני אהבתי את הקומביין, ולשבת על הכיסא המרופד שבקיץ היה מתחמם נורא, ולהעביר הילוכים ולחרוש את האדמה ולהרגיש את הכוח העצום הזה, עם הקומביין הענק שנוסע בשדה. והוא אהב אותי, ולא יכל לעמוד בפני תחנוני שייקח אותי איתו לשדה. נסענו ככה שעות, אני ואבא. מהשדה למוסך וחזרה, אני בכיסא של הנהג והוא לידי, שומר שלא אעשה שטויות. לא אכזבתי את אבא שלי אף פעם, בכל הנוגע לשליטתי בקומביין הענקי או בטרקטורים הקטנים, אבל שמלה לא הסכמתי ללבוש. עכשיו אני עירומה מול המראה, לובשת לאט תחתונים יפים, כשלובשים שמלה, ככה הבנתי אחרי הפעם הראשונה שקיפצתי איתה ברחבי הבית, עוד לא העזתי לצאת ככה החוצה, כדאי להקפיד על תחתונים יפים. על החזייה אני מוותרת בשמחה, בעיקר בגלל שכשאני לובשת לאט את השמלה, אני יכולה להרגיש את הבד הדקיק והקליל שלה מלטף לי את הגוף. בהתחלה את הצוואר, ואז את הציצים, שוב שמחה על היעדר החזייה, ואת הבטן והירכיים. נעים נורא וגם מחרמן אותי לאללה. הכוס שלי מתכווץ בשמחה בתוך התחתונים היפים שלי, כאילו אני מתחפשת לאישה עכשיו. אולי אני באמת מתחפשת לאישה. מתחפשת לבת. למי אכפת, זה כל כך נעים לי ונוח – מי ידע ששמלות יכולות להיות כל כך נוחות. אני קופצת קצת מהמראה לחדר ובחזרה, סתם נהנית ללכת עם השמלה המתנפנפת – טוב, היא לא באמת מתנפנפת, אבל אני מדמיינת כאילו כן – ולצעוד על העקבים המרעישים שלי. בסוף אני נרגעת קצת, ומסדרת את השיער ושמה קצת ליפ גלוס. זה יפה לי. עושה לי שפתיים זוהרות ואדומות ומלאות. אולי כי פספסתי ויצאתי מהקווים של השפה העליונה. אני כל כך גרועה בזה. אחרי שאני משפריצה קצת בושם על הצוואר ובין השדיים אני מגיעה למסקנה שפשוט נוח לי. נעים לי, אלוהים, כמה זה נעים, למה אף אחד לא גילה לי שזה כל כך נעים ונוח ומחרמן. אני לוקחת תיק קטן – שונאת להסתובב עם תיקים קטנים, אבל הפעם אין ברירה – אין לי כיסים לשים בהם את הארנק והפלאפון והסיגריות והמפתחות. אז צריך תיק. כנראה הצדדים הפחות מוצלחים של השמלה. איך הולכים לרקוד ככה? מה עושים עם התיק? לא חשוב, לא חשוב, כלום לא חשוב עכשיו, רק לרחף במדרגות אל האוטו ולצאת, שאנשים יראו. כשאני עוברת את מעבר החצייה מישהו מסתכל עליי. אני מעיפה אליו מבט חזרה ומתכווצת לגמרי. מה לעזאזל חשבתי לעצמי, ללבוש שמלה, את נורמלית. עשרים וארבע שנים לא לבשת שמלה, עכשיו זה הזמן? תחזרי לג'ינס ולגופייה ומהר. אני נכנסת לאוטו, קצת לא נוח לי עם העקבים האלה עכשיו, הם לוחצים וקשה לנהוג ככה, אני מעדיפה לנהוג יחפה. כשאני מכוונת את המראה אני רואה אותי. לא את כולי, אבל את השפתיים הנוצצות שלי ואת הצוואר החשוף והכתפיות הדקות שיורדות לי על הכתפיים ופתאום חוזר לי כל האוויר לריאות. את הדרך מהאוטו לפאב אני עושה לאט בכוונה. מרגישה את האוויר מלטף לי את הירכיים והשוקיים ואת עצמות החזה, שומעת את העקבים המרעישים שלי על המדרכה, ונכנסת לפאב לאט ובאדישות, כמו המלכה שאני. אני מתיישבת על הבר, היום כולם יראו אותי, ואף אחד לא יפספס אותי, אין סיכוי. אני מסמנת בחיוך לברמנית, גם היא לא פספסה אותי, כמובן, וכמעט לשנייה מזמינה את הבירה הרגילה, אבל מתחרטת והולכת על מרטיני אפל בכוס משולשת כזאת. חבל שלא מצלמים אותי עכשיו, בחיי. אני מעיפה מבטים ככה מסביב, לבדוק למי יש אומץ להתחיל איתי עכשיו, או יותר נכון, למי יש אומץ לעשות עיניים. הלילה, ככה החלטתי עוד כשקניתי את השמלה, אני לא מתחילה עם אף אחת. הלילה היא תתחיל איתי. אחרי שלוש לגימות אני רואה אותה. והיא רואה אותי בחזרה. היא לבושה בוץ' לגמרי, אני מתה על זה, אז אני עושה לה עיניים. מבט חצי אבוד כזה, כדי שהיא תחשוב שהיא באה להציל אותי, או שהיא מתחילה איתי. למרות שברור לגמרי שזה להיפך. אז היא באה. מקרוב היא דווקא נראית יותר כמו הוא. קצת לחוצה. אבל יפיפיה. יפהפה. בדרך אליי היא עוד מספיקה לתת מן חצי קפיצה כזו ולמשוך את המכנסיים למעלה. היא מתיישבת לידי, קצת מתנשמת, לוקחת את הכיסא אחורה ושואלת אותי, "אני יכול לשבת". אני עונה שכן. הוא מחייך לעצמו, עוד לא אליי, ומבקש אש. אני נותנת לו ומשהה קצת את האצבעות שלי, זה בטוח יעשה את העבודה יותר טוב מכל מילה שבקושי נצליח להחליף בגלל המוזיקה הרועשת. הוא מדליק את הסיגריה ושואף, ושואף, אולי גם לו אין אוויר, ואני מסתכלת קצת עליו, אבל לא הרבה, עד שאני מבינה שהוא לא מתכוון להגיד שום דבר, ואני דווקא לא מתכוונת לתת להזדמנות הזאת לברוח לי. אז אני אומרת לו שכדאי שיאפר, כי חבל על החולצה היפה והעניבה האדומה והמבריקה שהוא לובש, והוא אומר לי שהשמלה שלי יפה גם. אני אומרת תודה בחזרה, השמלה הזאת באמת יפה גם. בסוף אנחנו מצליחים לדבר קצת, הוא מתגבר על ההלם הראשוני והוא כל כך יפה, עם המשחק הנבוך שלו במצית שלי ועם החצי חיוך המתוק-אבל-מנסה-להיות-קשוח שלו. נהיה מאוחר ואני אומרת לו שאני חייבת ללכת ושנדבר, ואנחנו מחליפים טלפונים, הוא יתקשר אליי, זה ברור, ואולי נצא שוב, ואני מרחפת לי החוצה, נוקשת חזק בעקבים שלי על המדרכה, מוזר שאני ככה, מרחפת ונוקשת בו זמנית, והדרך הביתה עוברת מהר, שלושה וחצי שירים, ארבעה רמזורים ושלושים ושש מדרגות אני שוב מול המראה. מורידה את העקבים הגבוהים והשמלה ונושמת קצת. אני עייפה נורא ואני ערה לגמרי, ואני בבית.

מורן א

New member
באמת מצויין

וטוב שחזרת. משהו הזכיר לי מעט את "סטון בוץ' בלוז". מקווה שתמשיכי.

באמת באמת מצויין.

משני צדי המתרס, מגניב להסתכל על זה ככה
ממש טוב שחזרת.

וואו ממש ממש ממש אהבתי את הסיפור!

פשוט מדהים!! כשראיתי שיש שני חלקים לסיפור חשתבי שהוא יתפתח אחרת.. הפתעת אותי! :)

princhipeta

New member
../images/Emo13.gif

מצאתי את עצמי מזדהה עם שתי הדמויות, פעם הטום-בוי, פעם הליידי, ממש הזכיר לי את עצמי!! אהבתי מאוד, טוב שבאת!!!

למעלה