במשבר

patas

New member
במשבר

אנחנו נשואים כבר 15 שנים. השנה שנינו קיבלנו ג´ובים תובעניים,והלחץ בבית גדול. יש לנו שלושה ילדים ובזמן האחרון, אשתי קוראת לגירושים. הטיעון הוא שהיא לבד ואני לא מפרגן מספיק. בשיחה שקיימנו הבנתי שיש מצוקה של להיות לבד, אני משתדל השבוע להקדיש יותר זמן ותשומת-לב. היום בשל שטות היה "פיצוץ" שהוביל לצעקות ולהטחת דברים קשים. נכון, אני מגיע בערב מאוחר כשכולם כבר עיפים , אך זוהי העבודה ואין מה לעשות. תחושת הבטן שאשתי החליטה שלבד ייטב לה. רוצה לישון בחדרים נפרדים וללכת לגירושים. תנו עצה מה לעשות לא מוכנה לייעוץ או לכל סוג של עזרה חיצונית.
 
השערות

נתקלתי במאמר המצורף ומצאתי לנכון להביאו בתגובה להודעתך. ליחסה של אישתך יכולות להיות סיבות שונות, כנראה לא אלו שהיא אומרת לך (שהיא לבד ואתה לא מפרגן). משהו בתוכה נשחק והתאכזב עם השנים ולאחר 15 שנים (שמביאות לסביבות גיל הארבעים המשברי הידוע) היא פשוט מאסה בשיגרה של חייה בבית (גם איתך). מהו הדבר שנשחק, רק היא יכולה לדעת. אולי היא יודעת ומודעת מה הדבר ורצונה להיפרד ממך עומד על בסיס מוצק מבחינתה, תוך ידיעה ברורה מה היא רוצה ליצור עבור עצמה בהמשך. מאידך, אולי היא נכנסה ליאוש ולדיכאון קל ורצונה להתרחק ממך מבטא את תיסכוליה הבלתי מעובדים מבלי שתדע מה היא רוצה לעשות הלאה - רק שיתנו לה להתרחק מהמציאות המתסכלת הנוכחית. אם המצב השני הוא הנכון, ייעוץ פרטני או סדנא שתיקח עבור עצמה יכול להועיל לה מאד. לאחר שתעבד את תיסכוליה תדע טוב יותר מה היא רוצה. בהחלט יתכן שהיא תחזיק ברצונה להתגרש ממך ותהיה נחושה אפילו יותר אבל גם יתכן אחרת. בכל מקרה, אין לך אפשרות להכריח אותה ללכת לייעוץ, בין אם פרטני ובין אם זוגי. אתה יכול רק לכבד את בקשותיה ולהציע לה פסק זמן של פרידה זמנית, כדי שירד הלחץ של אחד על אחד. לדעתי כדאי שתתנה זאת בפגישות ייעוציות עבורך, שתהיינה מוגבלות בזמן, בהן יתאפשר לך לשמוע אותה, להבין אותה טוב יותר, לצאת ממעגל הקסמים של נסיון להיענות לה מבלי שאתה מבין בעצם מה היא באמת רוצה ממך וכדי לאפשר לך לקבל יותר בהבנה פתרון של גירושין אם אכן יתברר שלא ניתן לגשר על הפערים. מי יודע, אולי דוקא שיחות כאלו יביאו לשינוי דוקא אצלה (אבל אל תבנה על זה שכך יהיה בודאות). כרגע, כפי שאני קורא את מה שתיארת, אין לך הרבה ברירות. בכל מקרה, גם אתה זקוק לייעוץ וחיזוק עצמך, בן אם היא תשתתף ובין אם לא.
 

s h o o s h a

New member
Patas

איך התנהלו חייכם עד ל"קריאה" של אשתך לגירושין? החלטה להתגרש אינה מבשילה בין לילה זהו תהליך אותו עובר אדם במשך תקופה ארוכה האם לא היית שם? לא הבחנת בשינויים? (כי מאמינה שהיו כאלה) ואם היית וראית - מדוע לא עשית דבר כדי לשנות? (ואם לא ראית - הרי שטענתה ל"לבד" נכונה) קל מאד לבוא ולהראות פני מופתע ולהיתמם כאילו ההכרזה נשמעה כרעם ביום בהיר. אבל, לא כך הם פני הדברים "אני משתדל השבוע להקדיש יותר זמן ותשומת לב" נו באמת - אתה באמת חושב ששבוע הוא הזמן שישנה את ההחלטה שכנראה התבשלה בה במשך שנים? מדבריך עולה כי אשתך נחושה בהחלטתה יודעת בדיוק מה היא רוצה לעצמה יודעת בדיוק מה היא לא רוצה ועצה לך? אל "תילחם" בה
 

seeyou

New member
אשתי קוראת לגירושים../images/Emo54.gif

זה התחיל ליפני ש:"השנה שנינו קיבלנו ג´ובים תובעניים!!" או בגלל ש אתה לא מפרגן מספיק?? מה להבין ב:"היה "פיצוץ" שהוביל לצעקות ולהטחת דברים קשים"... או שהיא "החליטה שלבד ייטב לה"... אתה אדם כול כך טוב והיא ממש מפלצת? תנסה לבדוק 15 שנה אחונית,מאחר ואצל נשים הכול עובד ב-"הצטברות" זה שהיא "רוצה לישון בחדרים נפרדים " מעלה ספק אם אין לה "חבר" מהצד!
 
למעלה