במקום אחר

N D R

New member
מכירה אותי מספיק לעומק

בשביל לדעת שהתנצלות באה לי טבעי בדיוק כמו המלחמות שלי על עקרונות!

N D R

New member
וכן... שכחתי לציין שהתנצלויות

באות לי טבעי כאשר נדרשות! ואם נודניקית שכמותך לא זכתה לשמוע ממני אפילו התנצלות אחת עד היום, זה אומר דרשני... אחחחחחחחחחח איזה מושלם אני... לא טועה אף פעם!

מצטטת מדבריך NDR

"אולם כאשר אדם בוחר להסתתר תחת מעטה של אנונימיות תוך הנחה שקשה יהיה לאתרו" כלומר הוא יודע שיהיה קשה אך אפשרי! הוא יודע ולכן הוא גם כותב כדי שכולם יראו שאם לא כן היה כותב למגרה אינך חושב? לגבי אזהרה מראש - איני יודעת אך אשמח לבדוק. |ניצת שפורשת עכשיו ומתכוננת לעדר הילדים עם זעקות השמחה במופע חנוכה|

s h o o s h a

New member
הגנת הפרטיות

בהמשך לכל מה שנכתב עד כה (ולאחר שקצת עלעלתי לבדוק על מה ולמה התעוררה הסערה) פניתי אל מרחבי הנט והעליתי בחכתי את המאמר הבא שיכול לשפוך מעט אור על כל נושא הגנת הפרטיות, הפרתו-מתי היא מוצדקת ומתי לא. הדוגמאות המובאות אינן בדיוק כמצב שאירע אך בהחלט ניתן להבין שיש "פטורים" מהגנת הפרטיות.

N D R

New member
ומהמאמר הזה לי התחדדה יותר

התחושה שלא מדובר כאן בדילמה פשוטה. "הפטורים" המתוארים, נועדו בסך הכל למנוע את העמדתו של הפוגע בפרטיות לדין. הם בוודאי לא מספקים זיכוי מוסרי לחדירה לפרטיות בכל אותם המקרים שבהם הייתה התערבות שהתבררה בדיעבד כמיותרת, או אפילו מזיקה. בכל אופן, תודה על המאמר. היה בהחלט מעניין לקרוא!

s h o o s h a

New member
בין עשיה לתוצאה

הרי אין לנו ויכוח לגבי התוצאה. היא יכולה להיות מניעת התאבדות אמיתית, ו/או מניעת גרימת נזק אמיתי, ו/או גרימת נזק לגופו של אחר, ו/או מניעת כל פשע שעלול להתרחש. אך בה במידה ייתכן ויתברר בדיעבד כי המדובר ב"תעלול" זול או המצאה של אדם בעל דימיון פורה ש"בסך הכל" ביקש למשוך לעצמו את אורות הזרקורים ומעט "הילה ופרסום". לשם כך יש להפעיל, כפי שאמרתי קודם, שיקול דעת. ואת הפעולות הנדרשות יעשה רק מי שהוסמך לכך ולאחר ששוכנע באופן חד משמעי ואשר אינו משתמע לשתי פנים כי אכן מדובר במצוקה/איום אמיתי. ולמרות כל אלו, הרי יתכן שבסופו של דבר יתברר כי מזבוב יצא פיל. כי גם אנשי המקצוע, אפילו הטובים שבהם, הם בסה"כ בני אדם ועלולים לטעות. ואני טוענת, שהסבירות שתהיה טעות (מכל סיבה, לא משנה כרגע מה ולמה) אינה מצדיקה, במקרים מסויימים, את אי ההתערבות ואת ה"פגיעה בפרטיותו" של אדם המשדר מצוקה. ולו רק כי המטרה מקדשת את האמצעים.

נדמה לי

כי גם אם ההתערבות תתברר כמיותרת במקרים מסויימים (שהם בהחלט חריגים - ונעשים אך ורק ע"י הרשות המבצעת) , כל בר -דעת יוכל להבין אותה...

s h o o s h a

New member
מתוך אתר סהר

מה תוכלו לעשות כשחבר או חברה שלכם מדברים על התאבדות פרופ' ישראל אור-בך אוניברסיטת בר אילן "המענה הטוב ביותר לחבר הנמצא במצוקה קשה הוא פנייה לאיש מקצוע. ואולם יש המהססים לעשות זאת, והם פונים לידיד או ידידה לקבלת עזרה. על אף שאינכם אנשי מקצוע, יש דברים שתוכלו לעשות על מנת להקל על המצוקה של חברכם." ועוד "אל תבטיחו שמירת סודיות בנוגע לתוכניות להתאבד, גם אם הוא דורש זאת. הביעו לפניו את דאגתכם והבהירו כי תעשו כל שביכולתכם למנוע ממנו להתאבד, גם אם הדבר כרוך בהפרת סודיות."

את עיני צדה הפסקה שאומרת:

"זכות לכבוד,לחירות אישית, לאוטונומיה של הגוף, לאוטונומיה של הרגשות והרצון וגם לכך שעניניו הפרטיים ישמרו בסוד" ובעקבות זו עולה בי התהיה הבאה - הרי האדם שכתב את שכתב בפורום פעיל (אפילו לא בבלוג שהוא אישי יותר), בעצם שיחרר את הדברים מרשות הפרט לרשות הכלל - הוא הוציא את מחשבותיו ורגשותיו מרשות הפרט לרשות הכלל! נכון עדיין הוא לא נחשף בשמו הפרטי ובפרטי זיהוי אך ברגע שיש בידנו מידע על חסר ישע (המקרה שבעקבותיו התפתח הדיון) או פשע העומד להתבצע - איננו יכולים להתעלם מכך (לדעתי), ההפך הוא הנכון - התעלמות היא בבחינת מתן יד לביצוע. |ניצת ממשיכה ותוהה יחד איתכם|

antigone

New member
אין לי מושג על ההודעה שכולם ...

מזכירים כאן , אבל רוצה להגיב באופן כללי, ש"הודעה אובדנית" חייבת לזכות ל- 100% תשומת לב ורצינות כי בעיניי זו זעקה מהלב לעזרה תגובתנו ל"קריאה" כרוכה בנקיטת עמדה, לא משנה מה נגיד , ולכן צריך להיות מאוד זהירים בהתיחסות לאדם, או לכל הפחות להפנות אותו לאנשים מקצועיים, אבל ל ה ת ע ל ם !!!!!! בשום פנים ואון לא!!!
זה כמו לראות משהו נופל לידך , ולהסית את המבט ...

למעלה