במעט שאפשר לעזור

במעט שאפשר לעזור

אהלן אנשים, מישהו פעם העביר תרומות לארגונים התנדבותיים בחו"ל ? אני רוצה להעביר תרומה חודשית לארגון בדרום מזרח אסיה. יש לי את פרטי הבנק בלונדון. השאלה שלי - איך אני עושה את זה בדרך היעילה ביותר ועם כמה שפחות (ואולי בכלל ללא) עמלות בדרך ? אופיר

syair

New member
העברת כספים

העברת כספים מחשבון בארץ לחשבון בחו"ל אפשרית. הכי טוב זה להכנס לסניף שאתה מנהל בו את החשבון, ולשאול אותם. לי נראה שהעמלות שיגבו ממך הם די גבוהות, אבל תנסה להסביר לפקיד/ה בבנק אולי אפילו למנהל/ת את מה שאתה מנסה לעשות, ואולי תזכה לאוזן קשבת. ממה שזכור לי. אם מעבירים כסף לחו"ל לחשבון שהוא לא על שמך, צריך לשלם מס למדינת ישראל. הכי קל היה להעביר כסף בכרטיס אשראי. תנסה גם את שירותי western union, אבל לפי מה שאני יודע הם עושים העברה ישירות לאדם ספציפי, ולא לחשבון בנק. ואם עדיין נשארו כל העמלות הגבוהות, אולי תעביר פעם בשנה את התרומה, במקום פעם בחודש.

syair

New member
בדואר

שכחתי להדגיש שהשירות של העברת כספים לחו"ל בדואר נעשה ע"י western union, והעמלה על זה היא יחסית גבוהה, אבל שווה לבדוק ולעשות השוואה מול העמלה בבנק.

כולם גוזרים קופון...

אז ככה... העברה בין בנקאית לחו"ל - בבנק זה מינימום 20 $ ועולה ככל שעולה סכום התרומה. WESTERN UNION בבנק הדואר - קצת יותר זול. מתחיל ב-14 $ להעברה (שזה עדיין המון) ועולה ככל שעולה הסכום. לא בטוח שניתן להעביר לחשבונות בנק, אלא יותר לאדם או יעד ספציפי בחו"ל. לפעמים זה יכול להיות בעייתי כי ככה אי אפשר לפקח שהאדם פשוט יכניס את הכסף לכיס שלו במקום לתרום לארגון. בכל מקרה אני אתייעץ ישירות עם הארגון ונראה אם יש להם רעיון נוסף. תודה על ההצעות.

syair

New member
אז ככה

לא נראה שלאף אחד בכלל אכפת. במקום שהבנק יעזור לך למטרה טובה זו הם מכבידים עם עמלות טיפשיות. נראה לי עם הבנק היה נותן 1% מכל העמלות שהוא גובה מהלקוחות, היה אפשר לעזור להרבה אנשים במדינות העניות. לפני כ-5 שנים. ארגנתי חבילה במשקל 20 ק"ג לשלוח לסיירה לאון, חבילה שרובה בגדים. פניתי לחברות התעופה שטסו באותו זמן לשם. אני לא רוצה לצאת פה בהשמצות, לכן לא אציין את שמות החברות. חברת תעופה אחת חזרה אלי, והסכימה להעביר את החבילה בחינם לשדה התעופה בפרי טאון. אני אספתי מחברים ומשפחה חפצים, נסעתי לבן גוריון וגם שילמתי אגרות כאילו אני יצואן, ובסוף החבילה לא הגיע ליעד. מכיוון שלא שילמתי עבור המשלוח, כמובן לא יכולתי להתלונן, ונראה לי שפשוט מנהל החברה חזר בו מדבריו, ולא העביר את החבילה ליעדה.

למעלה