במלחמה אין מנצחים

במלחמה אין מנצחים

אני רוצה לשתף אתכם בסיפור אישי.אתמול שבת אחר הצהריים קיבלנו טלפון ובו התבשרנו שאחיו הקטן של בעלי,(נער כבן 15 )נורה בכניסה לבית הוריו.הוריו של בעלי מתגוררים בבית לקיא ליד מכבים וממש ליד ביתם ניבנת גדר ההפרדה,לפי הידוע לי היתה הפגנה ליד הגדר ואש נורתה לפיזור ההפגנה.גיסי הצעיר לא השתתף בהפגנה אלא ניכנס. לבית דרך שער הכניסה ושניי כדורים פגעו בו דרך הגב,אחד הכדורים פשוט ניכנס ויצא מהבטן ואילו השני פצע אותו בשריריי הכתף וגרם לו נזק בכליי הדם ,והוא נותח במשך שעות .חשוב לי לספר לכם שבוא ברגע התקשרתי לחבר מלוחמים לשלום, סיפרתי לו ומצאתי איכפתיות והבנה וחברים שתמכו ובאמת ניסו לסייע. הרגשות מעורבים מצד אחד אני מבינה את התנהלות הצבא ומצד שני קשה לי לקבל את העובדה שחפים מפשע ניפגעים-הריי באותה מידה יכולתי אני או אחד מיילדי להפגע ,ובאמת מנסה להבין עד מתי נמשיך במעגל הדמים ההרסני הזה?וכמה דם עוד ישפך עד שיבוא שלום?

אישלום

New member
אבל יש מי שמפסידים יותר...

אני רחוק מלהיות מרוצה מדרך ההתנהלות של ממשלות ישראל. יחד עם זה, פה ושם נעשו צעדים שנתנו תקווה, ובכל פעם קמו הפלסטינאים מצד אחד, והחזבאללה מצד שני, ועשו הכל כדי שבמלחמה הזאת, כולנו נפסיד, והם, יפסידו יותר. אם זה ערב פרוץ האינטפאדה השנייה, אם זה אחרי ההתנתקות במתן כוח לתנועה הקיצונית כמו החמס, וחימום הגבול בירי בלתי פוסק של קאסמים, ואם זה ההשתוללות של החזבאללה בלבנון. ומה עושה אבו מאזן? דרך ההתנהלות שלו מזכירה את ברק ערב נפילתו, כשכבר לא יכול היה לקבוע דבר ויצא למו"מ אחרון בשארם, אף שלכולם היה ברור שאין לו מנדט לכלום, והבחירות בפתח. ישראל בתור בעלת הכוח והשטחים הכבושים, נדרשה תמיד לצעד ראשון, ובצדק! אלא שאחרי ההתנתקות, היה מקום שהפלסטינאים יעשו צעד לקראת השלום, במקום זה קיבלנו את החמס. הכדור עכשיו בידיהם! האם שוב יוכיחו לנו הפלסטינאים , שבמלחמה אין מנצחים, אבל להם יש את הכישרון להפסיד יותר מכולם?

יש לי הרגשה איך זה ייגמר...

אין לי ותק בעולם הזה כי אני רק בן 18.... אבל לא צריך ניסיון רב בשנים כדי להבין את ההתנהלות הערבית... אני יודע טוב מאוד שאם נחזור ל67' אז ההשלכות היחידות הם לא שלום ולא הסדר קבע.... אלא רק קסאמים שיגיעו לתל אביב "עיר הקודש".... מעניין באמת מה היה קורה אם קסאמים היו נופלים בתל אביב... כנראה ששדרות היא כמו עיירת ניסוי של ממשלת ישראל...פעם עוד הייתי מתרגז...עכשיו אני מבין שזה חסר טעם כי היגיון זה לא מה שמוביל את הצעדים הפוליטיים של ממשלת ישראל...... חחחחחחחחחח ציפי ליבני נפגשת עם שר החוץ המצרי יממה אחרי שנעשתה החלטתה ברוב קולות בפרלמנט המצרי שאילת שייכת למצריים....מעניין אם שר החוץ ההונגרי היה נפגש עם לבני אם הייתה נופלת החלטה בכנסת שבודפשט שייכת לנו. עם ישראל. עם של פסיכים. לא לומדים מהטעויות של הקלפי האחרון. שיאכלו מה שבישלו.

למעלה