במילה אחת- בושה

idanshaf2

New member
במילה אחת- בושה

אין לי דרך אחרת לתאר את מה שהלך היום בתוכנית אחד מול מאה בערוץ 2. (אני מקווה שאתם מכירים את התוכנית) עומד בחור בן 30 קיבוצניק ונשאלת השאלה: באילו מילים נפתחת מגילת העצמאות 1.לפיכך נתכנסו 2. אנו מכריזים 3. בארץ ישראל והבחור פשוט לא ידע!!! לא היה לו מושג... ואז אמרתי נו זה עוד מילא, בחור אחד נניח.. הדבר המצער הוא ש 24 איש מהנבחרת טעו!! 24 אנשים בוגרים מן הישוב לא היה להם מושג באילו מילים נפתחת מגילת העצמאות.. ולזה יש רק מילה אחת... בושה!!!! אז לפני שיהיו פה כאלה שיגידו שאני קצת מגזים ומדבר בצורה קשה.. אני אסביר שלפי דעתי המינימום של המינימום שאני מצפה מאזרח מדינת ישראל זה להכיר לפחות בצורה הבסיסית את הכרזת המדינה!! המינימום של המינימום... אני לא רוצה לדעת איך הגענו למצב שכזה....

assafein

New member
בכמה מילים..

אני יודע את זה אבל לא בגלל הביה"ס... אם זכור לי נכון לא למדנו אף פעם את נושא של מגילת העצמאות... וזה כבר לא אשמתם של התלמידים..

idanshaf2

New member
מגילת העצמאות

נלמדת בשיעור הראשון בערך של לימודי האזרחות.. כל מי שלומד אזרחות.. כלומר כל תלמיד תיכון לומד את נוסח המגילה ואת המשמעויות שלה... אבל בכל מקרה טוב שאתה יודע את זה

idanshaf2

New member
אני סיימתי תיכון ב 2002

אבל זה לא משנה... כי אני מודע מאוד למה שלומדים בבית הספר כי אבא שלי הוא מורה לאזרחות... ובלי שום קשר ידע כללי אבל היסטורית המדינה שלנו הוא דבר אלמנטרי

בארץ ישראל..... ../images/Emo13.gif

ראיתי את הפרק. והאמת שהשאלה הייתה מטעה, שכן "אנו מכריזים בזאת" נמצא איפשהו בסוף ההכרזה גם כן. לומדים את זה בתיכון, ביא'.. אני גם במקרה יודעת.. אבל הרבה מהאנשים גם בלחץ, בעיקר המתמודד הראשי... לפעמים טועים.

ravidush4

New member
בבאמת בושה..

אבל נועה צודקת, זה באמת מטעה כי "אנו מכריזים בזאת" באמת נמצא באחד הסעיפים האחרונים של המגילה, והוא מזוהה עם דוד בן גוריון ועם הכרזת העצמאות ["אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בא"י היא מדינת ישראל..."] חוצמזה שהיום אנשים, כמה משכילים ומלומדים שיהיו, לומדים בשביל התואר, בשביל שיהיה רשום שהם למדו.. ולא רק ב1 נגד 100 זה הוכך אלא גם ב"האם אתה חכם מתלמיד כיתה ו" כשאדם בן 40 ומשו, עם תואר שני בתחום שאני לא זוכרת כרגע מהו, טעה בשאלה בנושא מלחמת ששת הימים, והגיע למצב של חוסר אונים עד כדי כך שתלמיד בכיתה ו' "הציל" אותו כביכול. אבל גם אותו תלמיד, אם תשאל אותו את אותה השאלה בעוד כ-5 שנים לא יידע על מה אתה מדבר, כי היום לומדים בשביל ללמוד, לא בשביל לדעת. ובקשר למגילת העצמאות- קרובת משפחה שלי היא מורה לאזרחות, והיא תמיד אומרת שמגילת העצמאות היא קודש הקודשים של כל מורה לאזרחות. אצלנו לומדים אותה בתחילת השנה של כיתה ט'. יאאאבה, חפרתי.. אבל לא נורא.. חח מותר לי, עד שאני מגיבה

Rioter

New member
מסכימה מאוד.. בעיקר עם המשפט הזה:

"היום לומדים בשביל ללמוד, לא בשביל לדעת."

לא מסכימה.

בנוגע ל.. לומדים בשביל ללמוד. אני אישית? בשביל לדעת. אני רואה את עצמי יותר צמאה לידע. הנקודה היא - בכלל בכלל אי אפשר לעשות הכללות.

ravidush4

New member
לא תהכוונתי להכליל

פשוט התכוונתי שישנם כאלה שחשוב להם ללמוד, ורואים את זה בכך שהם זוכרים ויודעים את החומר טוב טוב, וישנם כאלה שלומדים בשביל לרצות את ההורים, הולכים לאוניברסיטה ועושים תארים רק בשביל לפתוח לעצמם אפשרויות חדשות לעתיד.. אם תשאלי את אותם אלה מהקבוצה השנייה משהו שהם למדו בעוד מס' שנים, הם לא יידעו לענות לך ברוב המקרים.. ואגב, גם אני כמוך לומדת בשביל לדעת ולכן אני גם מדברת מנקודת מבט שבה אני בכלל בכלל לא יכולה להכליל, אלא רק לומר את דעתי...

למעלה