במילה אחת..א-כ-ז-ב-ה..

• פותח הנושא v105
  • פורסם בתאריך

v105

New member
במילה אחת..א-כ-ז-ב-ה..

חשבתי שפגשתי מלאך, בחורה מדהימה, אבל הכל התנפץ לי בפנים כשפגשתי אותה. הכרנו דרך ידידה שלי, שהכירה אותה באנטרנט, ידידה שלי שלחה לי תמונה שלה וביקשה את דעתי, והיא הייתה יפה, מדהימה, תמונת פספורט פשוטה שמאחוריה מסתתרות פני מלאך. משם כבר הכל זרם, ומשיחה קצרה באינטרנט עברנו לטלפון... שיחות ארוכות לתוך הלילה, שיחות של הכרות מעמיקה, שיחות של שעות על גביי שעות. חצי שנה הכרתי אותה, בלי לראות אותה. חצי שנה חשבתי וואו, היא מדהימה, היא בחורה חזקה. ועזרתי לה, היא הייתה זקוקה לעזרה אם זה תמיכה בכל המצבים אליה היא נקלעה או אם זה סתם עידוד בגלל מצב רוח רדוד... היה לה חבר, במשך שנתיים, קשר ארוך ועמוק היה לה, אך כשאני הופעתי בחייה, היא הדחיקה אותו, והעדיפה לדבר איתי מאשר איתו, סדר העדיפויות שלה השתנה, בגללי. לא רציתי שכך יהיה, אולי בעמקי ליבי רציתי, שתהייה רק שלי. ולא של אף אחד אחר. אבל אף פעם לא אמרתי לה תפרדי ממנו, רק את טוב ליבה רציתי כל כך. היא עברה הרבה בחיים, הרבה מאורעות שמשפיעים על אדם, ורובם רק דברים רעים. משיחה רגילה התחלנו להגיד את שלושת המילים השמורות רק לאותה אחת. " אני אוהב אותך". "אני אוהבת אותך"... לאט לאט הבנתי שאני נכנס פה לקשר יותר רציני, השיחות שלנו נהייו יותר שיחות אהבה, ושיחות נפש, כבר הכרתי אותה מספיק, יותר מידי, דרך הטלפון ידעתי אם היא מחייכת או עצובה, דומעת או שמחה. אך כשהגיע רגע האמת ובו שאלתי אותה את רוצה להפגש היא הסתייגה, והחלה לצעוק עליי שאני לא אלחיץ אותה בנוגע לזה. אוקי, כיבדתי את בקשתה רק שתהייה מרוצה. אך עברו ימים ואף חודשים והיא הפכה לחלק משגרת חיי. אם זה לחזור הביתה מלימודים ולהרים לה טלפון, אם זה לשלוח לה הודעות סתם כדי להגיד לה שאני אוהב אותה. אם זה מהדברים הקטנים שעושים את זה דבר מיוחד... הסתכלתי שוב ושוב על התמונה שלה, הדפסתי אותה, ושמתי אותה מתחת לכרית, שתהייה איתי תמיד. אך ראיתי שאם אני לא יעלה את העניין של הפגישה שוב, זה לא יקרה ביוזמתה. וזה היה לי מוזר. הרי אנחנו מדברים כל כך הרבה זמן, כל כך אוהבים אחד את השני, אוקי אז אולי היא מפחדת להתאכזב, אולי גם אני, אבל אמרתי לעצמי שאני חייב להמשיך הלאה, ולא לעצור את החיים שלי בגללה ולהבין מי מסתתר מאחורי אותה אחת. התחלתי להיות אדיש כלפיה, והיא הבינה שמשהו פה לא בסדר, שאלה מה קרה, ואמרתי לה שזה לא יכול להמשיך להיות ככה, אני רוצה לראות אותך, לפגוש את מי שדיברתי במשך חצי שנה, לראות אותך ואם זה לחבק אותך חזק, כי אין אהבה יותר גדולה מזו, אומנם זו אהבה רק של רגשות אבל אהבה אמיתית דורשת גם חזות. היא התחילה להתחמק ולתרץ אך אמרתי לה תקשיבי אני נוסע לירושלים מחרתיים, את רוצה להפגש אז נפגש, את לא רוצה אז את מאבדת אותי. ואז התחילה מסכת השקרים שהבנתי שאליה נקלעתי, היא שיקרה לי. היא שיקרה בנוגע לעבר שלה, להדחיק את העבר שלה וליצור "היא" חדשה, והכי גרוע, שהיא שיקרה לי בנוגע לתמונה שלה. זאת לא הייתה היא. איזו חברה שלה מהכיתה. הייתי בשוק, ניתקתי לה את הטלפון בפרצוף, ובכיתי, זה לא מגיע לי. ואמרתי דיי, אני רוצה לראות מה זה..מי זה. מי הסתתר מאחורי אותה אחת, ולמה.. למה לשקר.. למה לגרום לי לחשוב שאני מכיר אותה הכי טוב. נפגשנו. הייתי נחמד, כמו תמיד, אני לא בן אדם רע, לא התחלתי להאשים אותה או לצעוק עליה, היא הייתה מאוד לחוצה, מאוד. שונה מאוד ממה שהיא תיארה ובטח שונה מחברה שלה שמופיעה בתמונה. התנפץ הכל. נהרס הכל. הרגעתי אותה ואמרתי לה שהכל בסדר, כאילו התעלמתי מהשקרים שלה רק שתרגע, למרות שבתוכי ידעתי שזה אסור. אסור לי לוותר ואסור לי לסלוח, לא על כזה דבר. כשנפרדנו ראיתי שיש לה דמעות בעיניים, היא רוצה עוד חיבוק, חיבוק אחרון, חיבוק מבין רבים שהבאתי לה באותו יום. היא התאהבה בי. באותו יום דיברתי איתה בערב והיא אמרה לי שהיא שכחה להגיד לי משהו:" אני אוהבת אותך". לא עניתי לה, התעלמתי, שיניתי מיד נושא, רציתי להתחמק. זה לא בסדר. לא בסדר שאני מצפה לאותה אחת. שאני מדבר איתה ובראש שלי אותה תמונה. אני פשוט מדחיק את מי שפגשתי ומדמיין כשאני מדבר איתה אחרי שנפגשתי איתה כבר, את אותה תמונה. אותה תמונה של ילדה חמודה, אבל כל זה לא נכון. ולי מותר להמשיך לחלום...

GALI02

New member
נגעת לליבי

אכן סיפור עם סוף עצוב. אבל אני מקווה שהפקת את הלקחים והחשוב מכולם הוא לא לתת את ליבך לאדם שאינך מכיר. תמיד להיות קצת חשדן. אבל זה לא אומר שאתה צריך להפסיק לבטוח באנשים אלא פשוט להשתמש בהגיון הבריא. וההגיון אומר שאסור למשוך קשר בצורה כזאת. חצי שנה זה הרבה זמן. הרבה מדי. אז עשית טעות. וזה לא הגיע לך. אבל יצאת מזה יותר חכם ומפוקח. אתה נראה לי בחור רגיש וחבל שזה קרה לך. אבל תרים את הראש ותגיד לעצמך שאתה בסה"כ רצית לאהוב ואין בזה שום דבר רע. היא זאת שהתנהגה ברשעות והיא זאת שצריכה להרגיש רע עם מה שעשתה. מאחלת לך שתמשיך לחלום ושיום יבוא והחלום ייתגשם גילי

ronen1981

New member
קראתי סיפורך.

היה יותר קל להגיב ולענות אם היתי יודע איזה שקרים היא ספרה לגבי עברה. ותשובתי היא ע"פ פרשנות אחת שנראת לי סבירה. לגבי זה שהיא יצרה היא חדשה לא מעט משתמשי רשת עושים זאת מרביתם תחת שם בדוי בשביל הכייף לעיתים יש כאלה מסכנים חסרי בטחון עצמי לדעתי שעושים זאת בשמם האמיתי. אותה בחורה כפי הנראה חסרת ביטחון לגבי המראה החיצוני שלה ולכן השתמשה בתמונה לא שלה ,ולכן לא רצתה להיפגש והעדיפה לשמור את האהבה הוירטואלית ללא פגישה חזותית שכן כך לא תצטרח להתמודד אם התגובה שלך לחיצוניות שלה. הצרה שבדבר שיתכן ואם היתה ישרה וכינה לגבי החיצוניות שלה היתם ביחד אבל יתכן בהחלט ולא . מכל מקרה התגובה שלך עבורה הינה חיזוק לטיעון של הינה אני לא מספיק יפה לכן לא מעונין בי (שכן עד שראיתה אותה היתה תמיד מצלצל אליה ומצהיר אהבתך כלפיה). היא לא תראה זאת בזוית שאתה רואה של הינה שיקרתי לו לגבי החיצוניות ולכן הוא לא מעונין אלה הוא לא מעונין כי אני אכן "צדקתי" בגישתי לחיצוניות שלי. מקווה שאתה רואה ומבין מה שאני אומר ותראה שבניגוד למה שנאמר עליה היא לא בחורה מרושעת או משהו כזה לדעתי ההפך בחורה שצריך מישהו שיעזור לה (חברה,ידיד,חבר) לבנות לעצמה דימוי עצמי חיובי יותר כך שלא תרגיש צורך בלשקר לגבי עצמה. מכל מקרה לדעתי למדת שלהבא אין למשוך קשר וירטואלי לפרקי זמן שכאלה שכן בדרך כלל בוירטואלי הקשר הרבה יותר נראה טוב שכן אנחנו יכולים לבנות עולם דימיוני וליחס דברים לבן הזוג שאינם שם.

GALI02

New member
היא בהחלט צריכה עזרה

ואולי מרשעת זאת מילה קיצונית מדי.להוליך שולל בן אדם חצי שנה.(ויכול להיות שזה היה נמשך עוד הרבה)זה דבר שאסור לעשות. ואני לא חושבת שיש לזה תירוץ. מילא לשלוח תמונה לא שלה אבל היא שיקרה גם לגבי החיים שלה וזה יותר נורא בעיני. בכל אופן זאת לא דרך להתחיל קשר זה בטוח. אגב, לא ציינת מה אתה מרגיש כלפיה היום אחרי שניפגשתם.

r2730

New member
הצד השני של האכזבה

אני לא באה להצדיק את הבחורה הזאת. היא רעה ועשתה מעשה נוראי עוד יותר-היא שקרה. ואני בניגוד לשאר המגיבים אפילו מכירה את הסיפור עד לפרטים הקטנים, אולי כי בעצם אני אותה בחורה שגרמה לכל הא-כ-ז-ב-ה הגדולה למלאך שלי ופגעה בו הצורה אכזרית ומלוכלכת במשך כמעט חצי שנה. אני לא באה לספר לכם כאן את הסיפור שלי-אני מנסה להדחיק אותו בלב ולא לספר אותו לכולם. גם עניין התמונה היא טעות מטומטמת מהיסוד ואני מצטערת בה. כפי שחלק מכם כבר אמר וצדק המאוכזב שלי הוא באמת אדם נפלא ומיוחד, כזה שלא פוגשים כל יום. מהסוג שנולד פעם בעשור ומאיר את העולם בטוב לב ואהבה שנובעים מלב גדול ונשמה מדהימה שנפל בחלקי הזכות להכיר אותה ואני הרסתי את ההזדמנות הזאת במו ידי. אתם צודקים מעולם לא הייתי יפה או עם יותר מידי בטחון בקשר לזה ואולי גם בגלל זה העדפתי ליצור אני אחרת ולהתחבא תחת מסכות של משהו אחר שהוא לא אני.עכשיו אני מבינה את הטעות, ובדרך הקשה ביותר- איבדתי את המלאך שלי. אני לא רוצה לבוא אליו בבקשות שיהיו קשות מידי עבורו או אפילו יגבלו בחוצפה, אני ק מבקשת ממך אם אתה קורא את המכתב הזה שתנסה לחשוב על כל הסיפור הזה שוב...אני מבינה אותך ויודעת עד כמה אתה כועס ומאוכזב ממני ואולי אפילו שונא אותי(למרות שאתה מכחיש)אבל בבקשה ממך. ואם לא אמרתי את זה מספיק אז רק להזכיר לך שלמרות שהתנהגתי בגועליות אני עדיין מאוד מאוד אוהבת אותך ומעריכה אותך תמיד. תמיד תהיה נשמתי התאומה, המלאך השומר שלי והאדם הכי מיוחד ויקר שיצא לפגוש בחיים!!! אני חושבת שאפילו השתנו אצלי כמה קריטריונים בנוגע לאנשים ואפילו תהליך כזה של השלמה עצמית בזכותך. ולכל שאר האנשים בבקשה מכם אל תשפטו אותי, אני לא "מרשעת" (למרות שאני הרבה דברים אחרים) פעלתי מתוך מצוקה ואני עכשיו מבינה את הטעות שלי ולא אחזור עליה יותר לעולם, כי כמו שהזכרתי קודם העונש שלי הוא מספיק כדי שאני אבין את טעותי. אני מצטערת ואוהבת אותך מאוד, imi

שלהבת38

New member
אל תיתן לרגש להשתלט...../images/Emo20.gif

בוקר טוב לך...קראתי את סיפורך והאמת זה ריגש אותי מאוד. במילה אחת: "זה לא מגיע לך"!! אתה נשמע בחור טוב ורגיש....מה שכן, אתה צריך ללמוד לא לסמוך על מה שאתה שומע אלא על מה שאתה רואה....לצערי יש הרבה אנשים שמעדיפים לשקר וככה חושבים שיוכלו להשיג מה שהם רוצים. לכן, לא יזיק להיות קצת חשדן ולקחת את הדברים בפרופורציות הנכונות. עוד תפגוש את נערת חלומותיך ותשכח מהבחורה הזאת.....מכל דבר רע שקורה לנו בחיים, צריכים להפיק את הלקח. חמוד שלי, תסמוך על השכל הישר, הרגשות עלולות להטעות אותנו... מאחלת לך בהצלחה ורק טוב!!

seeyou

New member
חיים "וירטואלים"....../images/Emo121.gif

כולנו חיים בשני מימדים: 1-וירטואלי 2-מציאות בגיל צעיר ,חיים יותר על החלק הוירטואלי...מחשבות-חלומות.... קשה להתאים את ה"חלום"/ציפיות ...למציאות.... עם הגיל והניסיון המצב יכול להישתנות... זה תלוי ברצונינו!
Keep smiling

sidi

New member
שאלות

אולי אני
אבל לא כל כך הבנתי משהו, הבחורה תכל´ס מוצאת חן בעיניך? הבנתי שהיא לא מי שהיתה לך בתמונה ואתה חולם על הבחורה מהתמונה אבל עדיין, האם היא נראית לך? ואם כן, תחשוב האם אתה חושב שאתה יכול לסלוח על השקרים שלה? (אל תראה את הסליחה כדבר פסול, גדולתו של בן אדם היא ביכולתו לסלוח). ואם כל תשובותיך הן כן אז אחלה לך על הקשר, הבחורה נשמעת דווקא כרגישה מאוד ולא כמישהי שרצתה לפגוע בך. אם התשובות הן לא אז תמשיך הלאה ותסיק את המסקנות הנכונות לעתיד.

v105

New member
כתבתי לה מכתב..

אחרי שנפגשנו כתבתי לה מכתב וכך נאמר: רעות, זה גדול עלי, כל העסק הזה גדול עליי, אתמול בכיתי בלילה, בכיתי, כי זה לא פייר. זה לא קשור לאכזבה, כי אני לא מאוכזב, זה קשור בך. אני לא יכול לסבול שקרים. לא יכול. אני מסתכל בתמונה של ניצן, ו..ו.. זה לא את. כל החצי השנה הזאתי חשבתי שזאת את. אמרת הרבה דברים עלייך שהתבררו שהם לא נכונים שפגשתי אותך. ואם זה נכון, אני לא יודע אם אני יכול להאמין לך. פגעת באמון שלי. יותר מידי שכל דבר שתגידי אני אצטרך לחשוב פעמיים אם זה נכון או לא. יצרת לעצמך " רעות" חדשה, נכנסת לתפקיד של שחקנית, של כאילו חיים כפולים, ואני נכנסתי לתוכם, וקשה לצאת מזה. אין לי מילים. נגמרו. עדיין מנסה לעכל את כל זה. אמרתי לך שיש לי חולשה לקול שלך, ואני לא יודע אם זה חיובי או שלילי, תשפטי את בעצמך. אבל כשאני מדבר איתך אני שוכח מהכל. מהכל. כל השקרים כל העבר שלך ומתמכר לקול שלך וחושב על התמונה. התמונה ששלחת לי. אני לא יודע במי התאהבתי, התאהבתי בנפש שלך ובתמונה של ניצן. וזה התנפץ לי בפנים אחרי ששיקרת לי. אני לא מאמין להרבה דברים שאמרת לי, מצטער. לא יכול להאמין לך גם אחרי שפגשתי אותך, גם אם תעלבי מזה,, אבל אני לא להרבה דברים שסיפרת לי. אין לי דרך אחרת מלהגיד לך את זה. אומרים לי שאני בן אדם טוב, נחמד, חברים שלי התפלאו למה לא צעקתי עלייך כשפגשתי אותך ולא הראתי לך את הצד הרע שבי, אבל לא יכולתי, לא יכול. ואני גם לא יעשה את זה עכשיו. את מכירה אותי. את מכירה את התגובות שלי. ואת מכירה את הנפש שלי. אז אולי דבר טוב כן יצא פה, ומישהו פה מכיר את הצד השני. אבל עלייך קשה לי להגיד את אותו דבר. השקרים שלך הובילו אותי להחלטה הזו, בלי שום קשר ליופי, הכל זה רק בעקבות האופי. חבל שזה צריך להגמר ככה, אבל אני את שלי עשיתי, הענקתי לך הכל. ואת יודעת את זה. בחצי שנה האחרונה,תמיד אבל תמיד הייתי שם, כשאת לבד, כשאת עצובה, כשאת צריכה עזרה ותמיכה. הייתי שם. פעם אחר פעם. את גרמת לי לפקפק בכל מה שקשור אלייך, בהכל. החל מהדברים הגדולים עד לקטנים. הייתי מבין אם היית אומרת לי את זה אחרי חודש שהיינו מדברים, אבל חצי שנה? חצי שנה? חצי שנה של התחזות מושלמת ושקר אחד גדול.הכל היה נתון בשליטתך, אחרי הכל את קבעת את כללי המשחק, ותמיד הייתה לך את האופציה לספר לי, רק אחרי שהצעתי לך להפגש איתי ואת סירבת הבנתי שמשהו לא בסדר ואז חשבתי לעצמי מחשבות ואף חשבתי על האופציה הזאתי וזאת הסתבר כנכונה. אני מקווה שלהבא תלמדי, ותהיי עצמך, רק עצמך. אנשים צריכים לקבל אותך כמו שאת. ואין לך במה להתבייש, כי אם אותי היפנטת תהפנטי טובים ממני, ולא חסר כאלה. שיהיו לך חיים נפלאים, מיכאל. זהו. תם ונשלם, תודה לכם, לא שיתפתי אנשים במחשבות ובהרגשות שלי בנוגע אליה, מה עוד אוכל להוסיף? כן .. אני יכול לסלוח, אבל לא יכול להפגין לה את זה, סלחתי לה יותר מידי, על דברים שעוד קרו כשהיינו בקשר, אבל גם זה נגמר. יש לה בעיה עם בטחון עצמי, ללא ספק. אבל, נגמרו לי הכוחות הנפשיים לעזור לה, לא אחרי מה שעברנו.

r2730

New member
הצד האחר של האכזבה

אני יודעת שלבוא אליך בבקשה שלהבין את הצד השני יהיה די והותר עבורך. זה לא פייר וזה לא יפה כלפיך כי אני בניגוד לכולם יודעת עד כמה באמת התאכזבת. אז אני רק רוצה לתת לך עצה קטנה מimi: תעצום את העניים המדהימות שלך רק לרגע ותנסה לדמיין אותה (ובבקשה תשתדל לא להקיא) בלעדיך. ואם זה כ"כ קשה לך אני מוכנה לעשות את זה עבורך. אתה יכול לדמיין ילדה שוכבת במיטה שלה ודומעת. בלי קול ובלי מילים היא רק בוכה. באים אליה אנשים מכל הארץ ומנסים לעודד אותה אבל זה לא עוזר. היא שוכבת במיטה מלטפת את הכלב שלה עוצמת את העניים וחושבת-עליך. מידי פעם היא שולחת מבט מלא תקווה (ודמעות) לכיוון הפלאפון שלה, אולי הוא יראה סימן חיים, אבל לא. מידי פעם היא מנסה להתעודד אבל זה בד"כ לא הולך לה, ואפילו ה"אח" שלה לא מצליח לעודד אותה. כי היא מחכה רק לך שתבוא ותציל אותה כי היא מרגישה כ"כ אבודה בלעדיך, כ"כ אבודה שרק המחשבה על כך שאולי בכל זאת כן תתקשר מחזיקה אותה כאן בעולם הזה.אז היא עדיין מחכה לך ומבין מסך הדמעות היא עוד מצליחה לדמיין אותך ולחייך מידי פעם- רגע קטן של אושר. ואולי במשפט הבא יש קצת סטירה, אבל אל תרחם עליה או תעשה לה טובה, זה רק יותר יפגע בה. תעשה את מה שהיא הכי מצפה לו- לשמוע את הקול שלך שוב אומר את השם שלה במין הגייה כ"כ מרגיעה ואוהבת. אני מקווה שתקשיב לעצה שלי, בתקווה שזאת לא הפעם האחרונה שאתה מקשיב לי. אוהבת, imi

~מעיין~

New member
לך..

בתור ילדה של אינטרנט אתה לא יודע כמה הסיפור הזה מוכר לי.. אני משמ במינה אותך.. אני יגלה לך סוד פעם פעם לפני שנתיים בערך שרק התקנתי אי סי קיו אז גם אני שלחתי תמונות של בנות יפות ואמרתי שזאת אני.. כי בתור התחלה לא חשבתי להפגש עם אנשים ובטח לא להתאהב בהם.. עד שיום אחד זה קרה והתאהבתי ולא ידעתי איך לספר לאותו אחד שזאת לא אני.. כי כשאני מאוהבת אני רוצה שהכל יהיה בכנות בלי טיפת שקר.. ואמרתי לו והוא נורא נפגע במיוחד שהוא אחד שממש שונא שקרים אבל כשסיפרתי לו את זה הוא כבר התאהב בי... ומאוד כעס עלי ולא רצה לדבר איתי לא ידעתי אם זה בגלל שהוא נפגע ממני או שזה בגלל שהוא התאהב ביופי החיצוני שלי ובגלל זה הוא לא רצה לדבר איתי יותר.. התעקשתי שניפגש.. ונפגשנו.. הוא התאהב בי מחדש.. ומזה הבנתי שהוא כעס עלי כי בגדתי באמון שלו והוא באמת אהב אותי.. ועם מה שלא יהיה אהבה תמיד מנצחת.. עם כל ריב וכל כעס אז מה שאני באה להגיד פה זה או שאולי התאהבת ביופי החיצוני שלה.. בתמונה הזאת או שאולי לא אהבת אותה באמת אלא רק חשבת ככה.. כי אם באמת היית אוהב אותה אז הרגש הוא מה שמוליך ולא רק המראה אבל נפגעת ממנה ואין מה להאשים אותך.. תמיד תזכור חוק ברזל- אל תתאהב באינטרנט.. זה דבר שיש בו אחוזים קטנים של אמת.. ונורא קשה למצוא את האחוזים האלה.. עדיף שקודם תראה את הבנאדם ותפתח איתו שיחות ואז רק תתאהב למרות שרגש זה דבר בלתי נשלט ממש.. אני בטוחה שמהסיפור הזה אתה יודע איך להתנהג להבא.. ולפעמים צריך לדעת להשלים עם דברים תחשוב על כל התקופה היפה שהייתה לכם יחד תחשוב שהיא שיקרה לך בשביל להרשים אותך בשביל להשיג אותך בדרך כלשהי.. יש כל מיני דרכים ואמצעים היא החרה בשקר.. זה נורא לא יפה אבל תסתכל על הצד החיובי שבזה שהיא שיקרה בשבילך... ואחרי שתסכם את כל התקופה הזאת שעברתם יחד שהרגשת בענננים אולי תבין שתמונה או יותר נכון מראה זה לא מה שמשחק פה.. מקווה שעזרתי..

v105

New member
הממ...

חצי שנה של דיבורים והכרות עמוקה לא מספיק בשביל לדעת מה שהרגשתי ושנמשכתי לאישיות שלה ובוודאי שגם לתמונה? אני חושב שזה דיי והותר.. ומשכתי את זה יותר מידי זמן..

למעלה