"במיידי"

shushlush

New member
"במיידי"

מה זה אומר???
אני ובן זוגי חיים כבר שנתנו הרביעית ביחד בבאר שבע. כשחיפשנו את הדירה התחלנו לחפש ביוני - יולי במטרה להיכנס בספטמבר.
עכשיו אנחנו עוזבים את העיר ועוברים לירושלים
התחלנו להסתכל על מחירים וטווחים (מדכא משהו) כדי להכין את עצמנו. ואז שמתי לב למשהו שנראה לי מוזר - 95% מהדירות רשום תאריך כניסה "מיידי".
מה זה אומר? אין מצב שכולם מחפשים דירה מהיום להיום! או משבוע לשבוע!
ומה יקרה אם עוד שבוע - שבועיים נגמר לי החוזה ועדיין לא מצאתי דירה??

כניסה מיידית

אומרת שהשוכרים הנוכחיים מעוניינים לצאת מהדירה בהקדם, או שזו דירה שאין בה בכלל שוכרים (קורה לפעמים שהשוכרים מפונים, או שזו דירה חדשה שמשכירים בפעם הראשונה או סיבות אחרות).

מיידי ברוב המקרים לא אומר שחייבים להיכנס לדירה מחר אלא לרוב באמת מדובר על טווח של שבוע שבועיים ואפילו חודש לפעמים. הרשי לי לשער שלמדתם בבאר שבע וגרתם בדירה באזור האוניברסיטה? כי דברים הולכים אחרת במקרים כאלו, באזורים יותר מבוקשים בקרב אוכלוסיות מסוימות נוהגים לסגור שכירות דירות חודשיים מראש ולפעמים יותר. אני בזמנו זכיתי לשמוע ממתווך בת"א שלא צריך יותר משבוע כדי לחפש דירה והוא מאוד התפלא שאמרתי שיש לי עוד חודש לסיום החוזה ולכן כניסה מיידית בשבוע הבא לא אידאלית עבורי.

shushlush

New member
אכן סטודנטים מב"ש

ותיארתי לעצמי שזה מה שזה אומר
אני פשוט קצת לא מצליחה להבין את ההיגיון שעומד מאחורי זה...

בד"כ הכוונה היא שהכניסה היא בתאריך

קרוב, רוב הסיכויים שהדירה פנויה למעבר בזמן הקרוב, ריקה מרהיטים וכו'.

תופעה מוכרת

זאת באמת אחת הבעיות כאשר נגמר חוזה ורוצים לעבור דירה. צריך להחליט מהרגע להרגע כי באמת רוב הדירות מתפרסמות ברגע האחרון ונדיר שדירה מתפרסמת חודש-חודשיים מראש.
בגלל זה גם לי קרה שכאשר גרתי בדירה הקודמת, העדפתי לחכות לסוף החוזה אבל מצד שני לא ידעתי אם ברגע האחרון אני אמצא משהו יותר טוב, לכן התחלתי לחפש כחודשיים לפני ובסוף יצאתי מהדירה לפני סוף החוזה, מה שהצריך אותי למצוא דייר במקומי. (למרות שכאמור החוזה עמד להסתיים אבל לא הסתיים ממש, כך שבכל זאת הייתי צריכה למצוא דייר).

ואז נתקלתי בקושי מהכיוון ההפוך: מכיוון שלקח איזה שבוע-שבועיים עד שיכולתי להיכנס לדירה הנוכחית, פרסמתי שהכניסה היא בתאריך כזה וכזה (כחודש מראש עד כמה שזכור לי) והיו הרבה אנשים שזה לא התאים להם כי רצו כניסה מיידית או ששאלו אם אפשר להקדים את זה.

shushlush

New member
מה זה הדבר ההזוי הזה?!?!

זה דירה!!!
זה דבר שאני הולכת לגור בו לפחות בשנה הקרובה!!!
אני רוצה לקחת את ההחלטות ברוגע ולהשוות!
ואם אני עושה את זה תחת הלחץ של ה"במיידי" רק רע ייצא מזה!!
(הדירה הראשונה שלנו, החצי חיפש לבד כי לי לא היה זמן. והוא לא ממש חיפש... הוא מצא אותה 3 ימים לפני סוף החוזה של הדירה הקודמת שלו. הדירה מקסימה ומשופצת. רק השכנים... אם היה לו זמן הוא היה מבין לאיזה ברוך נפלנו ולא היה חותם. עם כלבה שמשתינה ומחרבנת במדרגות ובכניסה לבית. עם ירידה למקלט כל כך מזעזעת שבעופרת יצוקה העדפנו להישאר בדירה ולא לרדת למקלט - חשבנו שזה יותר בטוח... ועם שכנים שמשמיעים מוזיקת פול ווליום ביום השואה וב3 בבוקר)
מה הפיתרון?
איך מוצאים דירה בנחת חודש- חודשיים לפני תום החוזה הנוכחי?!

הכל עניין של היצע וביקוש

כשמדובר בערים/אזורים מבוקשים בעל הדירה יכול לדרוש ולעשות פחות או יותר מה שבא לו.
באזורים פחות מבוקשים תוכלי לחפש בנחת דירה שמתפנה בתאריך גמיש.

ואגב, לגבי שכנים, זה משהו שכמעט תמיד מתגלה רק אחרי שעוברים לגור בדירה.

באזורים מסוימים

אם לא תסגרי עם בעל הדירה במקום את יכולה לשכוח מהדירה... וזה לא רק בתל אביב, גם בערים אחרות דירות טובות נחטפות.

למעלה