במטרה לעודד את diftong

במטרה לעודד את diftong

הבא נעלה זכרונות מימינו כמתלמדים, ונספר על מתלמדים שעבדו איתנו. כשרק התחלתי למלצר, לאחוז במגש עמוס ביד אחת נראה לי דבר שדורש המון קורדינציה ויציבות של רובוט. בהתלמדות השניה שלי התחלתי לחשוב שאולי זו לא עבודה בשבילי - אך ורק מהסיבה הזאת. המלצרים שעבדו איתי ניסו לתת לי טיפים, ואמרו שזה רק עניין של תרגול וששריריי הידיים מתרגלים בסוף. הסתבר שהם צדקו, ואחרי כמה אימונים מצאתי את עצמי אוחזת במגש באופן מושלם, ואפילו לא שברתי שום דבר... את התפריט גם לקח לי "קצת" זמן ללמוד, ולקח זמן עד שהפגנתי ביטחון מלא בפני הלקוחות באשר לתוכן התפריט ומבנה העסקיות. מה שהלחיץ אותי בהתחלה, היה שלקוחות באופן מובן התייחסו אלי כאל מלצרית במקום, וישר הציפו אותי בשאלות שלא תמיד ידעתי את התשובות להן, ככה שנאלצתי לבקש שימתינו ולחפש מלצר שיטפל בהם. משהו נוסף - בגלל שהיה כל כך חשוב ולחוץ לי בהתחלה שהכל יהיה מושלם, חטפתי קריזה על לקוחה שמשום מה הזיזה לי את הדוליס - למי שלא יודע, דוליס הוא כמו מפית ששמים מתחת לשתיה/קינוח. אני שמתי את הדוליס ולפני שהספקתי להניח את השתיה, הגברת פשוט הזיזה אותו כאילו היה מדובר בלכלוך. נשמע דבילי, אבל זה הפריע לי, ושמתי מייד עוד דוליס - שגם אותו היא העיפה...

../images/Emo35.gif

רק אני לא הייתי מושלמת על ההתחלה?
ספרו על קולגות אפילו, אני בטוחה שלכל אחד זכור איזה קטע משפיל/משעשע/מעצבן מההתלמדות...

סיפור?

בעבודה הנוכחית אני רק היום נכנסת לטלפון לבד אתמול סיימתי את הקורס ככה שנראה איך יהיה אני עובדת היום משמרת ערב בעבודה הקודמת אחרי פחות מיום אחד כבר השאירו אותי לבד ומסתבר שהקטע של גביה היה יותר מסובך ממה שחשבתי ככה שלכול אחד הוצאתי שתי חשבוניות כלומר שני חיובים במחשב המזכירה השניה הייתה צריכה לבטל את כול החיובים הכפולים ולהסביר לי מה לעשות כדי שזה לא יקרה שוב אין מה לעשות מטעויות לומדים

amphd

New member
אולי זה יעודד

בעבודתי הקודמת בפאסט פוד, תחלופת העובדים היא גדולה וכל הזמן יש חדשים ולא חסרו פאדיחות של מתלמדים והנה 2 מהבולטים שביניהם. אחד המשמרות הנוראות שעברתי הייתה המשמרת האחרונה לפני גיוסי לצבא. עקב בעיות שונות של כ"א יצאתי שניהלתי משמרת עם 3 עובדים חדשים מתוך 5 עובדים סה"כ, כלומר אני עוד עובדת ותיקה ושלושה חדשים,וכמו תמיד מרפי במיטבו והייתה משמרת עמוסה בעבודה ואז אני בדלפק מנסה לשחרר קצת מהלחץ ופתאום קולט שהעובדת באריזה לוקחת בשר והוא אדום, מהדלפק רואים שהוא לא מוכן והיא עומדת לסגור אותו בלחמניה, רצתי מהר למטבח ולהפתעתי הרבה אני רואה שמישהו שינה את מהירות הגריל ושם אותה על מקסימום. שאלתי מי עשה את זה ולמה ואז אחד העובדים ענה שהוא הגביר את המהירות כדי שהבשר ייצא יותר מהר כי יש הרבה אנשים....... ועוד דוגמא:מדי יום מנקים את המטגנות(צ'יפסר בשפה המקצועית) באחד הימים ניגשה אלי עובדת ואמרה שסיימה לנקות שאלתי אותה אם היא יודעת להדליק והיא ענתה שכן, אז תדליקי אמרתי. חולפות מס' דקות ואני שומע צעקות וקוראים לי לבוא מהר כי הצ'יפסר נשרף. אני מגיע במהרה ואכן להבות יוצאות מהצ'יפסר, ניתקתי את הגז ואז הלהבות ירדו. ואז הסתבר שהיא לא מילאה שמן, כלומר היא הדליקה צ'יפסר ריק ללא שמן!! זהו בנתיים.... מקווה שזה עזר.

הזכרת לי...

בפאסט פוד היו למתלמדים כאלו קטעים מוזרים - היו כאלו שהוציא לחמניות בלי בשר בטעות (חתיכת פאדיחה), לקופאית אחת נפל לתוך כוס קולה חלק מהמכונה והיא לא שמה
, ולמרבה המזל זה נפל לתוך כוס של לקוח סימפטי שאכל בסניף והחזיר את החלק בלי להתעצבן... לקוח ביקש ממתלמדת "בצל בקופסה", והיא במקום לשאול אותו למה הוא מתכוון, שאלה את המטבח - והם הביאו לה בצל בקופסאת פלסטיק, בעוד הלקוח בכלל התכוון לטבעות בצל (נכון שהוא לא היה ברור, אבל אם היא הייתה שואלת אותו...) במלצרות הייתה מתלמדת שהוציאה ללקוח במקום מרק רסק עגבניות שאחד הטבחים שם בצד (גילינו את זה כשהיא אמרה שהלקוח מתלונן שהמרק חמוץ). מלצרית אחרת אחרי שכבר סיימה את ההתלמדות, אמרה ללקוח שאנטריקוט הוא סוג של דג (הוא קרא לי בשביל לוודא שהוזמן עבורו אנטריקוט ולא דג...) עוד מלצרית עברה התלמדות פעם שניה, אחרי שניגשה למנהלת ושאלה אותה אם יש לנו חומוס במסעדה (היה מדובר במסעדה איטלקית יוקרתית...)

למעלה