במה עוסק בג"ץ

igalgolan

New member
במה עוסק בג"ץ

האם ראוי שבית המשפט יעסוק בעתירה שלפי העיתונות הוגשה היום? נוסח ההודעה כפי המופיע באתר The Marker "אלעד מן עתר היום באמצעות עו"ד יצחק אבירם לבג"ץ בבקשה להורות למנכ"ל משרד האוצר אוהד מראני, שר האוצר סילבן שלום, ראש הממשלה אריאל שרון והכנסת לעדכן את הצעת חוק תקציב המדינה מטעם ממשלת ישראל לשנת 2002. זאת, על בסיס נתוני צמיחת המשק החזויים לשנת 2002, כפי שהם ידועים היום, היינו כ-2% בלבד במקום 4%." הנה יתרון לשיטות משפט בהן העתירה היתה מופנית לבית המשפט רגיל או מיוחד לעניינים מנהליים שהיה פוסק לאחר 3 חודשים שאין יותר מקום לדון בעתירה שכן היא הפכה לתיאורטית. יגאל גולן

בג"ץ

החברה שלנו החליפה מזמן את הערכים המשפטיים בהחלטות בג"ץ. איני רואה הבדל בין עתירה זו לבין עתירה התוקפת החלטה של הכנסת בדבר הסרה \ אי הסרה של חסינות, אוהליכי הצבעה. אישית, אני מתנגד לכך כמו שאני מתנגד למעמד שניתן ליועמ"ש ושהופך אותו לשוטר של הממשלה.

אל תדאגו. במקרה הזה, די ברור ש...

בג"צ לא יסכים להתערב ממילא. מדובר בהליכי חקיקה. ייתכן שהכנסת עצמה תסכים לאיזשהו שינוי, אבל בלי הסכמה, ברור (לי) שלא יינתן צו נגד הכנסת על עצירת הליכי החקיקה.

במה באמת עוסק הבג"ץ?

החברה שלנו מנסה - רק מנסה - החליף את הערכים המשפטיים בהחלטות בג"ץ, אבל זה לא כל-כך הולך, כי המטרה העיקרית של שופטי הבג"ץ - בעיני עצמם, לפחות - היא "להסביר" לעותרים מדוע "כדאי" להם למשוך את העתירה. בעניין הזה הם לא שונים בהרבה מאחרון שופטי התעבורה, אשר "מסביר" לנאשם מדוע "כדאי" לו לחזור בו מהכפירה.

למעלה