במה כדאי לעסוק?

אלון90

New member
במה כדאי לעסוק?

אני עו"ד מעל ל- 10 שנים. אהל המהלך 10 השנים האחרונות כמעט ולא עבדתי בשום דבר. יש לי קצת רתיעה לעבוד בעריכת דין, שכן אני חושש שהנבירה בחקיקה ובפסיקה והכנת כתבי בי דין משפטיים אינם הדבר שהי בא לי לעשותו. האם אף על פי כן כדאי לי בכל זאת לעבוד בעריכת דין? או שבשום פנים ואופן לא כדאי לי לעבוד כעו"ד לאור הנסיבות הנתונות, וכדאי לחפש לי תחום אחר שיקנה לי סיפוק (שלא ברור לי מהו). תודה. בכללי- אני אדם שטוב בלהוריד מחירים, אוהב מו"מ עם אנשים, וכו'...

לאלון

הי אלון מוקירה אותך על פנייתך לאחר זמן רב שאינך במקצוע האם תוכל לספר במה עסקת ב10 השנים האחרונות ועל הסיבות שהביאו אותך בכלל לפנות לעריכת דין לפני יותר מ10 שנים? בברכה, אפרת נצר וייס

אלון90

New member
אז ככה:

רב השנים הייתי בדיכאון ולא עבדתי בכלום. בשנת 1995מחיתי בעריכת דין- לא הייתי מסוגל לבצע את העבודה המשפטית והעברתי את תקופת ההתמחות בלי לעשות כלום. בשנת 1999- 1997 עבדתי כעו"ד המשרד ממשלתי. העבודה המשפטית שהייתה מוטלת עלי הצטברה ולא הייתי מסוגל לעשותה. בשנת 2000 עבדתי 6 שבועות במכירות של דשא סינטטי- אך חשתי שמנצלים אותי בכך שאדם מוכשר כמוני לא מרוויח כמו שהוא ראוי, לא סמכתי על כך שישלמו לי את המשכורת ותוך 6 שבועות פוטרתי. בשנת 2000 גם עבדתי כמורה לאנגלית ל- 3 יחידות לימוד ללוחמים. פוטרתי אחרי מחזור אחד- הרגשתי לא מסופק, שאני רוצה להעסק בניהול ולא בללמד, שזה היה מה שעשיתי. בשנת 2003- עבדתי 4 חודשים במכירות של עדשות מגע לחברות בחו"ל. חשבתי שוב שהבוס של מנצל אותי וכל הזמן מתחמן אותי והתחלתי לכשות כל מיני שטויות בעבודה עד שהתפטרתי- אבל הייתי מפוטר מיד לאחר מכן בכל מקרה. 2004-5- נסעתי לחו"ל ללמודץ סבלתי מכל רגע- אני שונא ללמוד באוניברסיטה. 2006 עבדתי שבועיים במכירות של דירות. פחדתי שהמנהלת שלי לא תשלם לי שכר ופטרתי עלמי אחרי שבועיים. 2007 עבדתי באיתור קרקעות ברומניה (כולל נסיעה אחת לשם)- במשך 4 חודשים. חשבתי שאני מסוגל להרוויח יותר ולתחמן את המערכת או שמתחמנים אותי ופוטרתי. 2005 במשך 3 חודשים ערכתי הסכמים עבור יזם עד שהוא פיטר אותי. רציתי יותר כסף עבור כל פרוייקט והיזם התחיל ללכלך עלי ופיטר אותי.

הי אלון90

הי אלון, נראה שיש לך קושי להתמיד במקומות עבודה, שאתה חש מתוסכל, סובל ושבסופו של דבר בהרבה מקרים אתה מוצא את עצמך מפוטר. אני שואלת ואולי אני טועה- האם השאלה שכדאי לשאול היא ,מה הוא התחום שמתאים לך או שאולי יש לך קשיים אחרים שמפריעים לך להיות מרוצה ולחוש שמנצלים אותך ומתחמנים אותך? יכול להיות שלא נתת על קשיים אלה את את הדעת, או שלא טופלו שמפריעים לך להתמיד ולהיות מסופק? כמו כן, מה אתה כן אוהב בחיים שלך? מה גורם לך שמחה והתלהבות? מה המקומות שאתה עוצר ואומר לעצמך- ואו.. אני נהנה.. כיף לי. זה יכול להיות רגע קטן בעבודה, בבית , עם המשפחה, איזה תחביב טוב. שתהיה לך שנה מוצלחת וטובה! אילת לבנון

אלון90

New member
התחום שמתאים לי והקשיים שלי בעבודה

מבחינת התחום שמתאים לי: אני אוהב לנהל מו"מ, להוריד מחירים, אני אוהב מגע עם אנשים. אני אוהב שינויים וגיוונים. אני אוהב לראות תוצאות והתקדמות. אני אוהב להפעיל אנשים אחרים. אני לא אוהב סטגנציה (קפאון). מבחינת הקשיים שלי בעבודה: כשאני מרגיש שאני לא בטוח מה אני צריך לעשות וכשאין לי הכוונה בעבודה- אני חש מתוסכל. גם כשמראש קובעים איתי תנאים ולא עורכים הסכם לפי מה שקבעו איתי מראש ופתאום משנים לי את התנאים, אני מאבד את האמון במקום העבודה ולא מסוגל להמשיך לעשות את המוטל עלי. יש לי חרדות כשהכל נופל עלי- אני חייב לעבוד תוך שיתוף פעולה לפחות של אדם אחד.

המלצה

הי אלון אני חושבת שזה יהיה חובבני מצידי לציין כיוונים תעסוקתיים בהתחשב בניסיון חייך שלא סיפק לך מספיק הנאה והגשמה עצמית עד כה. בגלל שכתבת שהיית בדיכאון ובגלל דברים שהזכרת שהפריעו לך גם לאחר מכן, אני ממליצה מאד לפנות ליעוץ תעסוקתי מסודר- עדיפות לפסיכולוג שמומחה בשתי התמחויות- שיקומית ותעסוקתית אם תרצה אוכל להפנות אותך למישהי נהדרת בתחום- שמה בלה גילוץ והיא פיגורה בתחומה אני חושבת שזה מדהים שאתה עושה צעדים ומאמצים אחרי שהיו התנסויות פחות טובות ואני רוצה להוקיר אותך על כך. אני מקווה שתבחר לקחת ליווי בתהליך של כניסה לעולם העבודה ממקום אחר- הפעם כדי להישאר ולהצליח! בהצלחה רבה אפרת נצר וייס

למעלה