במבוק וקנה

ranbamboo

New member
במבוק וקנה

צונמי, מוטי בר וכל מי שמתבלבל בין הבמבוק=חיזרן ובין הקנים. בואו נעשה סדר: צמחי הבר הגדלים בארצינו הדומים לבמבוק הם העבקנה שכיח והקנה המצוי. ישנם עוד 4 זנים של קנים שהוגדרו בשנים האחרונות. המומחה בתחום הוא דר' אבינועם דנין שכתב בין היתר את המגדיר הטוב ביותר לצמחי ארץ ישראל. הבמבוק הוא תת-שבט במשפחת הדגניים ויש בו 1250 מינים שונים. מתוכם הובאו לארץ בערך 12 מינים, 8 מהם ניתן להשיג באופן מסחרי במשתלות מסוימות. הסבר נוסף ניתן למצוא סגן ונוף מס' 50

צפנתי

New member
המגדיר-נכתב יחד עם פרופ' נעמי

פיינבורן דותן. לא לשכוח את הגברת...

ranbamboo

New member
פרופ' נעמי פיינבורן דותן ז"ל

היא זו שכתבה במגדיר את הפרק על הדגניים וביניהם על העבקנה והקנה המצוי והכן יש להזכירה תמיד בהקשר זה.

טסונמי1

New member
אני בהחלט מסוגלת להבחין בין במבוק

לביו קנה- אבל כאן זה ניגמר. כל תתי מיני הקנה המצוי והעבה ו1250 מיני הבמבוק גדולים עלי

ranbamboo

New member
מיני הבמבוק הקימים בארץ

מיני הבמבוק הקיימים בארץ שניתן להשיג במשתלות בודדות הם: מין במבוק שם בוטני חזרן מצוי Bambusa vulgaris חזרן מצוי מגוון Bambusa vulgaris Vittata חזרן טפוח קנה Bambusa ventricosa בן חזרן זהוב Phyllostachys aurea בן חזרן שחור Phyllostachys nigra ארונדינצאה Arundinacea חזרן הדיגים לא מזוהה חזרן ננסי מגוון לא מזוהה חזרן ננסי לא מזוהה שתי המשתלות העיקריות בתחום הבמבוק הם: 1.משתלת וונדי-בעין ורד. 2.מרכז הבמבוק במכמנים: 054-5436609, [email protected]

צפנתי

New member
../images/Emo51.gifרבה!!

לדעתי שווה להוסיף את זה לערך במבוק. פירוט גנני מעולה על המינים אפשר לקבל ע"פ שם לטיני באתר של ה"במבוסרי", הגן המדהים בצרפת..

ranbamboo

New member
כתבה על הבמבוק

כתבה המפרטת את מיני הבמבוק הקימים בארץ, אופן גידולם, ריבוי,השקיה והתכונות המייחדות כל אחד מהם ניתן למצוא במגזין גן ונוף מס' 50 מיוני-יולי 2005. כמו-כן בכתבה הרבה מידע נוסף על במבוקים בכלל.

מוטי בר

New member
נו, ואיפה הבלבול בדיוק?כתבתי שזה קנ

ה ולא במבוק, ובאמת יש יותר מידי מינים של במבוק שלא מוכרים לי אך הם לא הנושא לדיון שהיה: במבוק? או קנה מסוג כל שהוא? זה היה נושא השאלה. ומה אני כתבתי? לא במבוק אלא קנה. הטעות היתה של טסונמי כמדומני שכתבה שזה סוף, ואני עניתי לה שסוף זה משהוא אחר לגמרי, צמח בעל קנה שורש תת קרקעי, בעל שושנת עלים והפריחה שונה לחלוטין מפריחת הקנה לסוגיו.

ranbamboo

New member
קנה ובמבוק_2

מוטי שלום, כתבת "קנה הנחלים" ואין צמח כזה. גם מה שאתה כותב על צורת הצמיחה והריבוי לוקה בחוסר דיוק מסוים. מצטט מתוך הכתבה בגן ונוף מס' 50: "לבמבוק, כמו לקנה ועבקנה בארץ, יש שני סוגי גבעולים: א. תת-קרקעיים אופקיים, הנושאים עליהם שורשים וקשקשים ובחיקם ניצנים ומכונים "קנה-שורש" (rhizome), ב. על קרקעיים אנכיים, הנושאים עלים ותפרחות ושמם בעברית "קנים" או "נצרים".

מוטי בר

New member
קנה הנחלים הוא הקנה המצוי וריבויים

של הקנה והבמבוק הוא מחלוקה, יחורים ונצרים הבוקעים מצוואר השורש, והקנה המצוי הרי גדל בר בארץ בעיקר בגדות נחלים ואזורים לחים בשל דרישתו הרבה למים. שוב פעם, דובר על הבדל בין הקנה והסוף בתגובה לטסונמי. ממליץ לקרוא שוב את תגובותי.

ranbamboo

New member
ריבוי

מוטי שלום, גם העב קנה וגם הקנה המצוי חיים בין היתר על גדות נחלים. אין דבר כזה קנה הנחלים ולא נכון לכתוב ש"קנה הנחלים הוא הקנה המצוי". מה שכן אתה כותב נכון, לא, בעצם אין שום משפט בתגובתך שהוא לגמרי נכון. מצטער. המילה יחורים לא במקומה והקנה מתרבה גם על ידי זריעה עצמית מידי שנה, וזאת בניגוד לבמבוק.

מוטי בר

New member
תראה, אני לא בוטנאי אלא גנן והכוונה

שלי הובנה למי שהיה צריך להבין. הקנה גדל בעיקר בנחלים וזאת היתה הכוונה. גם חלוקה היא בעצם יחור/נצר וגם הברכה היא יחור, וכתבתי בפרוש על הפריחה של הקנה שהיא שונה מבמבוק אבל חידודי לשון זה לא הצד שלי. ראיתי על גדות נחלים שלוחות על קרקעיות של קנה כל שהוא שמשרישות את עצמן בדיוק כמו שלוחות הדשא או היבלית. בדיון לא היה לי ויכוח בוטאני אלא לגבי ההבדל בין הקנים לסוף והבמבוק באופן די כללי, וריבוים של הקנים לסוגיהם והמבין יבין. וכן, יש לי בעיות בניסוח וכתיבה כי אני דיסלקטי וזה קורה גם במשפחות הכי טובות! ערב טוב.

מוטי בר

New member
ועל אותו משקל:שושנים=ורדים וזה ידוע

שמי שאומר שושנים מתכוון לורדים וכל אדם יבין את הכוונה. הליקסינה=דמעות תינוק. ביזי ליזי=עליזה חרוצה. גלדיולה=סיפן. לילי=שושן. וכן הלאה. יש הרגלים מושרשים עמוק בשפת העם,ואף אדם מן השורה לא יבין מה זה עב קנה או קנה מצוי אם הוא לא בעל מקצוע או הבנה בנושא, אך קנה הנחלים כל ילד כמעט יודע כי משם קוטפים אותו כסכך לסוכות. ערב טוב.

ranbamboo

New member
כיצד להבדיל בין כל מיני הבמבוקים

מתוך הכתבה בגן ונוף מס' 50: "ההבדלה הראשונית בין מיני הבמבוק השונים נעשית על ידי מיון לשני טיפוסים של קני שורש: 1. במבוקים חד-בדיים (רצים או משתלטים), שהם בעלי קני שורש ארוכים בעומק של 15-20 ס"מ מתחת לפני הקרקע ומתוך הניצנים שבחיקם יוצאים הקנים. מינים רבים מהבמבוקים החד-בדיים מתפשטים לכיוונים בלתי צפויים ומהם יצא לבמבוק השם הרע כצמח חסר מעצורים המתפשט בגינה באופן בלתי נשלט. למינים אלו מומלץ לשים מחסום בעומק של כ-80 ס"מ באדמה, שיגביל את תחום התפשטותם. אפשרות נוספת היא לדאוג שמערכת ההשקיה תשאיר מרחב של כמה מטרים יבשים בין החד-בדיים למקומות מושקים אחרים בגינה. למינים אלו איכויות מדהימות של צבע ויופי בגינה. 2. במבוקים רב-בדיים (clumpers), בעלי מערכת קני שורש הגדלה בגוש אחד . הקנים גדלים מתוך קני-השורשים, הנשארים בגוש אחד המתרחב מספר סנטימטרים בשנה. במבוקים אלו נותנים מענה רחב לרוב צרכי הגינה והחקלאות. הם גדלים בשמש מלאה ובחצי צל ויכולים להתאים גם לפנים הבית בפינות מוארות. מעבר להבדל עקרוני זה, מיני הבמבוקים שונים בעובי, בגובה, בצבע, בצורת עלים, נדן וגבעול, בזמני פריחה ובזרעים."

ranbamboo

New member
במבוטניקה

שלום צונאמי ותודה על התמונה. מאיזה אתר היא?

טסונמי1

New member
רשום בגוגל -BAMBOO-בין מאות

התצלומים והאתרים ששם מצאתי את זה-אפשר לשבת שעות וליפתוח תמונות יש המוןןןןןןןןןןן

למעלה