במבה

נעמי29

New member
במבה

חדשה בנושא הציליאק.. גילו לי לפני מספר חודשים. אני יודעת שאין בעיה עם במבה רגילה, רציתי לדעת מה קורה עם במבה אדומה מתוקה, לא הבנתי בצורה חד משמעית מה- מרכיבים שרשומים מאחור. בנוסף, אני אשמח לדעת באיזה סוגי עמילן אסור לנו לנגוע... ומה קורה עם מרכיבי הסויה למינהם.. הרופאה אמרה לי שאסור רוטב סויה כי הוא מכיל חיטה. מה קורה לגבי מרכיבים אחרים של סויה? וסוגי עמילן... תודה מראש, קצת אבודה...

נטלי22

New member
אין עלי את המדריך של העמותה ולא

בדקתי אף פעם לגבי הבמבה הזאת. את יכולה להתקשר ליצרן או ליבואן ולבדוק אם זה מכיל גלוטן או לא לפני שאת קונה או צורכת אותה. עקרונית אסור לצרוך עמילן חיטה, וגם אם כתוב "עמילן מעובד" ולא ידוע המקור שלו, זה עלול להיות עמילן חיטה, ואז אסור לצרוך לפני שבודקים במדריך של העמותה או מול היבואן/יצרן איזה עמילן זה והאם מכיל גלוטן. אין בעייה עם עמילן תפו"א או עמילן תירס למשל. גם לגבי מה שרשום "סיבים תזונתיים" או "מייצבים" - עלול להיות חשוד וכדאי לבדוק. יש סוגים של רוטב סויה שמכילים גלוטן, אבל למשל רוטב סויה של אוסם מותר כי הוא אינו מכיל גלוטן, ויש עוד כמה סוגים. באופן עקרוני אין בעייה עם סויה. הבעייה היא רק עם מרכיבים שונים ששמים ברטבים המוכנים, שעלולים להכיל גלוטן. ממליצה לך להירשם לעמותה, ואז תקבלי את המדריך שלהם עם הפירוט המדוייק של מה מותר ומה אסור לאכול. בהצלחה

נצר1

New member
אני נהגתי לאכול בלי בעיה..

אבל ניתן לשאול בעמותה או אצל היצרן ולבדוק את זה. לגבי סויה, זה לא נכון שאסור. רטבי סויה מסויימים מכילים גלוטן ולכן לא את כולם מותר, אך יש רטבי סויה כמו של אסם שהם מותרים לנו לחלוטין.

ברק בן

New member
אסור: עמילן חיטה ולגבי רוטב מומלץ

לבדוק ואם לא ניתן אז לא אוכלים(זה לא כזה נורא)

למעלה