במאמר על ado.net

flecktor

New member
במאמר על ado.net

מוגדר שם חיבור oledbconnection אבל אין קישור בין oledbconnection ל oledbcommand.connection. ומכאן לשאלה שלי. מה אני צריך להגדיר כדי שזה יעבוד לי? לגרור לDESIGN את הרכיבים ולהגדיר אותם בSOURCE בתור NEW או שרק אחד מהם יספיק. תודה.

gilad g

New member
לא הבנתי כלום..

מה הכוונה "אין קישור"? מה אתה צריך להגדיר כדי שמה יעבוד לך? אולי תנסה לנסח שוב?

Zeliran

New member
ננסה לענות..

יוצרים OleDbCommand בצורה הבאה:
OleDbCommand NAME = new OleDbCommand("THE COMMAND", THE OleDbConnection);​
אחרי שיצרת אותו, כאשר תיגש אל command.Connection אז תגיע אל אובייקט ה OleDbConnection שקבעת לו כשייצרת את אובייקט ה OleDbConnection

flecktor

New member
נשאלה האם צריך להגדיר אותו שוב

להקצות אותו שוב ב
oledbcommand cmd = new oledbcommand('the comand', con);​
ובקשר לחיבור , האם צריך:
oledbcommand cmd = new oledbcommand(); cmd.connection = con;​
או כאשר אני מגדיר את הCON ויזואלית , אז אין צורך בשורה השניה פה.

Zeliran

New member
מממ...

נדמה לי שאת יכול לעשות את זה "בשלבים" זאת אומרת ליצור אובייקט OleDbCommand ואז להוסיף connection ואחר כך את ה command string זה לא ממש משנה... ובקשר לדרך ויזואלית? אין לי ממש מושג, אף פעם לא יצרתי ככה אותם..

gilad g

New member
דרך אגב,

אני לא ממליץ לך ליצור קישורים למסד הנתונים באופן "ויזואלי". ה-designer של vs.net מוסיף הרבה קוד מלוכלך.

flecktor

New member
תודה ועוד שאלה ב ASP.net ascx

שלום , אני רוצה ליצור דף שיהווה תבנית כללית לשאר הדפים באתר שלי. הבעיה שאני רוצה להכניס תוכן מ 3 כיוונים , ואני לא רוצה לעשות את זה פריימי. כאשר אני יוצר את הקונטרולר, הוא עולה על התוכן של הדפים שאני יוצר. עיינתי בFAQ ולא מצאתי כלום שקשור , אודה על העזרה וקישורים.

gilad g

New member
קוד מסובך,

בלתי קריא, לא יעיל, בעייתי, ומתחרפן כשמשנים בו משהו קטן.

flecktor

New member
אז למה הם מוכרים את זה עם הקוד?

כדי שלא ישתמשו בזה?? נשמע ממש לא מובן הקונספט של מיקרוסופט

Zeliran

New member
מממ...

אני יכול להבטיח לך שאם תעשה סקר בין מתכנתים מקצועיים או לפחות כאלו עם ניסיון כלשהו, אז תמצא שאף אחד מהם לא משתמש באפשרות הזאת על מנת ליצור את הדברים האלה.. זאת משום שכל מתכנת כותב קוד הרבה יותר יעיל שמתאים בדיוק לצרכים הספציפים של האפליקציה שהוא בונה, ולכן ברור שהקוד של המתכנת יהיה יותר טוב מאשר קוד שיוצר ע"י אלגוריתם קבועה שהתוכנית מייצרת... אני מניח שמתכנתים אשר נמצאים בתחילת דרכם אולי משתמשים בזה כדי לראות איך זה עובד או לא יודע מה... אני יכול להעיד בעצמי שאני לעולם לא השתמשתי באפשרות הזאת, גם כשממש התחלתי ללמוד את נושא ה ADO.net

למעלה