במאים

במאים

מי לדעתך הבמאי הטוב ביותר (תבחרו את הקטגוריות בעצמכם) בישראל? אתם צריכים להסביר למה, לפי איזה קטגוריות בחרתם אותו ואיזה עבודות שלו אתם מכירים. אני אגיד את דעתי בהמשך...

מודה שאני לא מתמצאת בשמות

של במאים... גם כשאני רואה הצגה, לעיתים נדירות אני אזכור את השם של הבמאי, למרות שאני תמיד מסתכלת לראות מי זה. יש כמובן את מיקי גורביץ' מתיאטרון החאן הירושלמי... אומרים שהוא איש מפחיד ומרושע, אבל הוא במאי מוצלח בכל זאת. ואם אנחנו כבר בנושא הבמאים--- שמעתי פעם (נראה לי שניסן נתיב אמר את זה) שעם הכישרונות הישראליים היינו יכולים להקים פה תיאטרון ברמת הרויאל שייקספיר לפחות, אלא שאין בארץ מספיק במאים מוכשרים...! חבל... גיא, מה דעתך להפוך לבמאי מוכשר, למען עתיד ישראל?

../images/Emo45.gif

בטכלס חשבתי על, אחרי הכל קיבלתי יותר על עבודת הבימוי שלי מאשר על הבגרות בתאטרון (נקודה אחת!) אבל אני חיית במה וזה בעייתי. אני אוכל להיות כמו וודי אלן (החתיך, הנאה והשרמנטי) - לביים ולשחק בהצגה שלי... אגב, מיקי גורביץ' מאוד נחמד, אני אוהב אותו בתור אדם ובתור יוצר.

gamegir

New member
תשובה

אני בנאדם שלא ממש אוהב לאהוב דברים ספציפיים. לדוגמא, אני לא אוהב להקה מסויימת או זמר מסויים. על אותו משקל, אין במאי ספציפי שאני ממש ממש אוהב. לכל אחד יש את רגעי השיא והשפל שלו. ובכל זאת, כדי לא לצאת דביל, הנה כמה עבודות בימוי שאהבתי- אילן רונן ב"מעגל הגיר הקווקזי"- אחת מההצגות הרציניות הראשונות שראיתי ונשאבתי פנימה. רעיונות מקסימים, הדרכת שחקנים מצויינת. יבגני אריה, התשובה הכי מובנת מאליה- על "העבד" (פשוט, נקי ויפה.) ו"אדם בן כלב" (מקורי, מרושע ואכזרי). גם את "חלום ליל קיץ" שלו די אהבתי. הדבר שמנע ממני לתת לו את התואר הבמאי האוהב עלי היא "שושה", אחת ההצגות הפחות טובות שיצא לי לראות בזמן האחרון. את עמרי ניצן אני מאוד מעריך על "אמא קוראז'", הצגה שאחרים אוהבים לשנוא. וכמובן, עידו מוסרי על "שאריות של אהבה", עבודת הבימוי הראשונה שלו שבה הוא הביא אותה ובגדול. יש עוד למה לצפות ממנו, נראה לי..

צודקת ובכלל

מענין אותי לשמוע על עבודה אחת או שתיים של במאי, ברור שיש נפילות. ויבנגי אריה בוחר מחזות מעולים ולפי דעתי הוא משדרג אותם הרבה קדימה.

ובאותה המוזה... מחזאים

מחזאים ישראלים. מעכשיו ומקודם. אני אתן את השניים שלי: חנוך לוין (מלכת האמטיה, הפטריות, שיץ) שמואל הספרי (קדיש, חמץ, שבעה) מה שלכם?

למעלה