בלתי נסלח

m i t a l y

New member
בלתי נסלח

לקראת יום כיפור הקרב ובא, נתקלתי במשהו מ-ynet ואני מוצאת אותו מתאים לפורום שלנו אז...
"על מה אתם לא סולחים? בין כסה לעשור, זה הזמן בו מקובל לבקש סליחה על חטאים שבין אדם לחברו. אבל יש כמה דברים, עליהם קשה במיוחד למחול. האם זהו מצב הכבישים, שהגדיש השנה את הסאה? אולי זו השחיתות בצמרת, או הביורוקרטיה במנהל הציבורי? או שמא דווקא החבר שפגע, הבוס שהשפיל, או קרוב משפחה, לו אינכם מוכנים לסלוח?..." (סוף ציטוט) לקראת יום כיפור,אתם מוזמנים לשתף בסיפוריכם - הלאומיים או האישיים, כאן בפורום.

אני סולחת לכולםםםםםםםםםםםםםםם

אין לי עור של פיל.אך יש לי אור בעיניים ושמחה בלב ולכן אני סולחת . מצגת מהממת

גלבועא

New member
בקר טוב

האמת, אינני מטריד את עצמי בסוגיות מסובכות כאלה. אשר על כן, קשה לי להצביע .

מרים50

New member
לא שומרת טינה לאף אחד,

לכן סולחת לכולם גם אם יש דברים שקשה לי לשכוח. חתימה טובה לכל חברי הפורום.

לטעמי יש זיוף מה.

אולי מקובל ,אך בעיני מזויף. לא צריך להמתין שנה. טעית ,שגית תתנצל באותו רגע. רבת עם מישהו תלבן את הדברים בזמן אמת. צר לי ,לא קונה.

בת אל 7

New member
סליחה,,היא מידה יפה,מוכיחה שהאדם יכול להתעלות

מעל עצמו,,,אני לא מאמינה שאפשר להגיע למערכת יחסים תקינה בין בני אדם ללא סליחה,שכן כולנו טועים,,,עי" הסליחה אנו מטהרים את היחסים.ומטיבים בכך לעצמינו,,צבירת טינה מביאה למחלות. לא תמיד האדם מגיע לתודעה ולמסקנה באותו רגע שטעה,באותו פרק זמן חשב שצדק, לעיטים לוקח זמן, לעכל להבין את הטעות מה גם שבמשך הזמן מתגלים פרטים מסוימים שהיו חסרים לנו בעת הארוע,מתגלים לנו בהמשך כחשובים ביותר,,,וזוית הראיה שלנו משתנה בהתאם, לכך.

נכון, לא צריך להמתין ליום מסוים.

הזיוף שכתבתי הוא ההמתנה ליום כיפור דווקא. טעית תתנצל (תבקש סליחה) גם אם זה בשבועות

לא אוספת סליחות ומחילות ליום מסויים

אם צריך ומתי שצריך אז מגיעה הסליחה. מעדיפה לסלוח מאשר לא כי זה פחות מטריד ומתיש את הנפש. יום כיפור עבורי הוא יום ככל הימים, אין שום דבר מיוחד. הסליחה הכי קשה לי היא הסליחה לעצמי. אבל זה כבר חשבון נפש לא ממש ליום כיפור.

אני לא יכולה לסלוח על רוע

על הנאה מהרוע כמו במקרה של איטה פוגל ששודדים היכו אותה נמרצות ופגעו בה לשם ההנאה הסדיסטית זוועת עולם

בת אל 7

New member
כתר שמש את צודקת,,יש דברים שאי אפשר לסלוח

ולראיה הדוגמא שאת הבאת אני יותר התיחסתי ליחסים בין אדם לחברו אבל על הפשיעה שמשתוללת,,,אין לסלוח, ויש ולהחמיר יותר בעונשים.

alona 9

New member
גם ליחסים בין אדם לחברו

אם צריך לבקש סליחה,לא מחכים ליום כיפור, וחוץ מזה...... מה שלומך בת אל?..

בת אל 7

New member
שלומי מצוין אלונה,,מחכה בבית לבעל מלאכה

דוד שמש חדש, נכון אלונה לא צריך לחכות ליום כיפור,,,הבעיה שכל אחד חושב שהוא צודק,,לא ככה בחיים????? מאחלת לך המון המון טוב,

alona 9

New member
../images/Emo4.gif לא בטוחה ,את יודעת כמה פעמים..

התנצלתי למרות שהייתי בטוחה בצידקתי? וזה לא בגלל שאני עשוייה פלסטלינה ואפשר לכופפני לכל כיוון, זה פשוט,כעסת? פגעתי?..זה מה שיעשה לך טוב?..אז יאללה.."סליחה"..נרגעת?..יופי, עכשיו ממשיכים הלאה. מקווה שבעל המלאכה יעשה את עבודתו כראוי היום..ותתחדשי על הדוד..

alona 9

New member
לא מבינה,"זמן מקובל"..

מזוע לא להכות בברזל כשהוא חם, גם לי קשה לדון בזאת,מגוחך בעיני לבקש סליחה ולסלוח דווקא בכיפור,כי מלמעלה אנו מחוייבים לזאת,, מישהו כתב באחד הפורומים על הטיילת בבת ים,ביום כיפור הם הולכים בה,לבושים בלבן,כיפה על ראשם המורכן,נעלי התעמלות לרגליהם..(איך לא?),ספר תפילה בידיהם..הם מבקשים סליחה מכל מה שזז מולם, למחרת, פורצים לדירת אשה זקנה,מתעללים בה ושודדים אותה..בעעעעעע ..

pf26

New member
לא מחכה ליום כיפור בשביל זה

אני טיפוס סלחן ושכחן. יכולה נורא להיפגע ממישהו, לספר לחברה טובה, ואחרי חודשיים היא פתאום שואלת מה עם xxx ולי אין מושג על מה היא מדברת :) בד"כ זו תכונה חיובית (לדעתי), לפעמים היא מאפשרת לאנשים לפגוע שוב (ואז אני כבר זוכרת).

למעלה