בלקן טופ 15

baruch88

New member
בלקן טופ 15

ערכתי רשימה של 50 השירים האהובים עליי באירוויזיון במילניום הנוכחי. 15 מתוכם היו של מדינות יוגוסלביה לשעבר. אז החלטתי להכין קליפ שלהם. אשמח לתגובות ולנאצות, כיוון שהטעם שלי שונה משל חובב יורו טיפוסי (6 שירים מתוך ה-15 למשל לא עלו לגמר), ואני יודע שחלקם ממש שנוא על החובבים. אבל לא אכפת לי, כי עד לפני כמה ימים לא היה לי מושג איך מכינים סרטון כזה בכלל, ועשיתי הכול מאפס, אז אני מבסוט שהצלחתי (לקח לי שלושה ימים להבין למה חוסמים לי אותו, ואז גיליתי שאסור לעלות קטעים של יותר מחצי דקה, אחרת ישנה פגיעה בזכויות יוצרים).
תיהנו (או לא)

VIK האחד

New member
Lighthouse שיר מעולה, אבל הזמרת פשוט רצחה אותו בלייב

כשנתנה את אחד הביצועים היותר גרועים (שאני לפחות שמעתי) בשנים האחרונות.

יפה. במה השתמשת כדי לערוך את הסרט?

ואני מודה שדילגתי על חלקים, אז אולי פספסתי, אבל את Lost and Found אהבת, ואת Dance Alone לא?

baruch88

New member
גם נחמד

אני מאוד ביקורתי, והשירים בין 11 ל-15 הם רק נחמדים בעיניי. "דאנס אלון" גם נחמד, הוא ממוקם קצת מתחת ל"לוסט אנד פאונד", שדורג רק בזכות הקליפ (וגם כי קצת נדלקתי על הסולנית). בלייב הם התחרבשו לגמרי. הוא קיבל גם קצת יותר נקודות בזכות המורכבות שלו

לא ענית לגבי העריכה.

וכן, שניהם היו מוצלחים בעיקר (רק) בקליפ. לגבי לוסט אנד פאונד יש שהיו מתארים את המורכבות שלו כאוסף שירים נפרדים שהוצמדו יחד...
אישית אהבתי את שניהם, ובאמת הקליפ של לוסט אנד פאונד יותר מוצלח כקליפ.

tajci

New member
השקעה יפה, אבל לוקה בחסר

כל הכבוד על המאמץ. אני פחות מתחבר לדירוג שלך...
הדירוג משקף את הטעם שלך, אבל חסרים לי הרבה שירים. במיוחד סלובניה 2011/2012 ובעיקר בוסניה המופתי מ2009. את דינו בילאן הייתי ממקם הרבה לפני המונטנגרי שדרגת שני, ומה עם קליופי?!
כחובב הבלקן, הייתי מציע לך להתעמק יותר ולגלות את השירים המעולים של יוגוסלביה המאוחדת, החל מימי תחילת ההשתתפות שלה(שהיתה בעיני מאוד מיוחדת, בהיותה מדינה שלא השתיכה למערב). היו לה שירים שהיו צריכים להגיע למקומות גבוהים בהרבה ממה שקיבלו, ודוקא הזכיה היחידה שלה היתה שיר בינוני לגמרי. בקיצור מקוה שתתחבר ותאהב כמוני!
*גם שנות התשעים של תחילת התמודדות המדינות החדשות' היו שנים מרתקות. אל תפספס.

baruch88

New member
תודה על הפרגון

כאמור, שמעתי את כל השירים לאורך השנים ודירגתי את מה שהכי אהבתי. ברור שכל אחד אוהב שירים אחרים ותמיד ישאלו את שאלת ה"מה עם".
ראיתי את השירים של יוגוסלביה ורובם די משעממים. השיר היחיד שלהם שאני ממש זוכר מאז הוא ג'ולי, שנשמע ממש כאילו זה שיר של שייקין' סטיבנס, וגם הושמע די הרבה ברדיו (אני מספיק כדי לזכור). את ריבה שזכה אני לא ממש זוכר

Willo the Wisp

New member
אני מוחה

על העדרם שני שני השירים הפורמר יוגוסלבים הטובים ביותר במאה ה-21 ( ל ד ע ת י ).
האחד מפעים ומרטיט, השני בועט ומקפיץ ולשניהם היו הופעות מושלמות.

baruch88

New member
לגיטימי למחות

אבל באמצע השיר הבוסני הזה הבית שלי רעד מנחירות. השיר המקפיץ לא מופיע כאן.
יש רק שיר אחד מכל האירוויזיונים שבכל פעם שאני רואה את הקליפ שלו אני מרגיש דמעות חונקות את גרוני (באמת, לא בציניות). גם שיר מעולה, וגם הסיפור מאחוריו, על ילדים רומנים שמחכים חודשים וגם שנים לאבא שלהם שיחזור מהעבודה בחו"ל (ויש מלא כאלה ברומניה, כמו גם במדינות אחרות במזרח אירופה)

Willo the Wisp

New member
אוהב את השיר הזה, האנגלית קצת מורידה לי

אצלי רואים את השיר המקפיץ, בכל אופן זה זה

baruch88

New member
נכון. אני בכלל בעד לחייב לחזור לשפה הרשמית של כל מדינה

ומונטנגרו 13 שונה ומעניין. יש להם ביצים למדינה הזאת. גם 2012 ו-2016 שדירגתי הם כאלה

למעלה