בלמי דיסק - רפידות ?

oriben101

New member
בלמי דיסק - רפידות ?

חברים יקרים ! אני צריך את עצת המומחים/בעלי הניסיון בעינין בלמי דיסק . לאחרונה(כ-חודש) שידרגתי את עצמי בבלמי דאור הידראולי 535 חדשים. בעבר היה לי נסיון מעולה איתם . לאחר ההתקנה הרגשתי שה"נשיכה" (בלימה) בגלגל הקידמי לא ממש חזקה כמקובל בבלמים כאלה. המכונאי הסביר שצריך לרכב איתם מס. פעמים ובלימה תלך ותשתפר . ואכן הבלימה בגלגל האחורי מצויינית וחזקה , ברם, בגלגל הקדמי ,העניין לא משתפר אלא דועך , וכך גם מצב רוחי. לאור העניין , ובקיצור: המכונאי פירק , ניקה , ליטש את הרפידות , אך הבלימה לא השתפרה . נאמר לי להמשיך לרכב ולקוות (בנתיים) שזה ישתפר . לאחרונה עזרתי אומץ , פירקתי בעצמי , ליטשתי קצת ת'רפידות ואף שרפתי אותן עם כהל 70% .התוצאה היתה במיידי מעולה . אך לא לאורך זמן . הבעיה חזרה על עצמה. יש לציין שאין נזילות, נפילות לחץ, מגע עם שמן וכו'. והמערכת עובדת ותקינה . שאלתי - מה עלי לעשות ? האם יש מצב שרפידות חדשות של שימנו מקולקלות? גם בהקשר עם החנות בה רכשתי את הבלמים . הם אומרים לי אולי התזת שמן שם? אני מצידי בטוח שלא , שכן אני מאוד נזהר , ובנוסף זה גלגל קידמי ואין מה לשמן שם.... מודה על תשובתכם !

Alon2k6

New member
ממש לא מומחה גדול

או מתיימר ליותר מידע בסיסי לחלוטין במכונאות אופניים... אבל אולי הרפידות פשוט לא מכוונות?...

avnerl

New member
../images/Emo58.gifיכול להיות שהקליפר לא מורכב

בצורה מקבילית . אם אני זוכר נכון בקליפר זה הכיוון הוא עם פחיות מרווח וגם אם זה כיוון רגיל. כדי לוודאי מקבילות תוכל להדליק פנס קטן מצד אחד ולהסתכל מצד שני על פסי האור שנוצרים בין הרוטור לבין הרפידות. הפסים צריכים להיות שווים.

הרפידות המקוריות של שימאנו לא משהו

כח העצירה שלהן הרבה יותר חלש מאלה של קול-סטופ. הניחוש שלי: הגיע קצת שמן לרפידות המקוריות תוך כדי תהליך ההרכבה או שהרוטור היה מלוכלך במשהו שומני. לעתים, השמן חודר עמוק ונספג פנימה בתוך הרפידות. במקרה זה, יש לבצע שריפה מספר פעמים, ולעתים לא יעזור כלום ויש להחליף רפידות. בהצלחה.

למעלה