בלמי דיסק או V

menagen3

New member
בלמי דיסק או V

אהלן, אני מתכוון לקנות אופניים חדשים, ומתלבט בין שני דגמים המצויינים למטה (שיקולים תקציביים גרידא). במהלך קריאה בפורום נתקלתי בפעמים רבות בהן ממליצים החברים על בלמי V על פני בלמי דיסק זולים. שאלתי היא: האם הבלמים המותקנים באפניים הנ"ל, הם מספיק איכותיים או שעדיף בלמי V ? *Specialized Hardrock Sport Disc 2007 http://www.matzman-merutz.co.il/default.asp?catid={2AB50E47-5C74-11D8-A143-00024407CB1B}&details_type=1&itemid={6296E441-5902-4001-B006-AD8066CC2F68} *Specialized Hardrock Comp Disc 2007 http://www.matzman-merutz.co.il/default.asp?catid={2AB50E47-5C74-11D8-A143-00024407CB1B}&details_type=1&itemid={9646F0BB-7FDF-4653-B488-8AF5F0898705} תודה רבה עידן

nintense

New member
באופן עקרוני V טובים עוצרים...

לא פחות טוב מדיסקים מכאנים, בעיקר כשמדובר בחישוקים איכותיים ובתנאים יבשים, וכמובן ששוקלים פחות. דיסקים מכנים של שימנו הייס ואויד הם המועדפים, ואם כבר דיסקים מכאנים אז רק של אחד מאלה (גם ל IRD יש מה להציע אך למיטה ידיעתי אין להם נציג בארץ), דיסקים מכאנים של יצרנים אחרים, פשוט לא שווים כלום ומאוד קשה להשיג להם רפידות. יתרונות למכאנים : היתרון הכי גדול שאני רואה הוא נוחות השדרוג למערכת הדראולית בבוא היום, בנוסף אינם מושפעים (כמעט) מתנאי מזג האויר ומצב החישוקים (שמיניות \ דנטים וכו'). לגבי שאלתך, הקומפ עדיפים מבחינת ברקסים שלדעתי אם אתה לא בכיין משקל עדיפים על כל ברקס V שתקבל במחיר דומה.

amirgal

New member
תוציא את הייס.

מניסיון עם ה-MX1 ו2, הם פשוט לא עוצרים, לא משנה מה עשיתי להם.

JacB

New member
ניסיון להפר את הכלל

קבעת, כי אם דיסקים מכניים - אז רק של שימנו, הייס או אויד. במבחן ההשוואתי שפורסם במגזין "אופניים" (ראה קישור) כתוב על מעצורי דיסק מכניים טקטרו Aquila: "המעצורים המכניים היו חזקים עם משוב ומודולציה מצוינים. סחתיין לטקטרו על מערכת שהעמידה בצל את השימנו המכניים". אולי יש בזה משהו?

bikingstudent

New member
אפשר ?

להגיד לך חד משמעית "כן יש בזה משהו" או ש"לא" אני לא רוצה, אני לא אוהב לחרוץ דעה חד משמעית בשום נושא כי תמיד יהיה מישהו שיראה את הדברים אחרת אבל אני כן ידבר מתוך ניסיוני בשנתיים בהם עבדתי בחנות מקצועית . בלמי דיסק מכאנים הם דבר מעוד בעייתי . לא יודע מה האנשים כן או לא עשו ואיך טיפלו אבל אני יודע שראיתי לא מעט ברקסים גם של הייס וגם של טקטרו ופרו מקס והיו פעם גם RST ועוד כל מני שאני לא זוכר.. שבמבחן הזמן.. הזרוע שלוחצת את הרפידות אחרי שעמדה בעומסים כבדים לאורך זמן היתעוותה לכיוון המשיכה זה קרה הרבה בייחוד בפרומקס אבל ראיתי את זה גם פעמים אחדות ביצרנים אחרים היחידים שלא ראיתי אצלם בעיות(אלא אם חטפו מכה ממש חזקה\טיפול לקוי של הלקוח) גם כאלה שבשימוש מעל שנתיים שלוש הם AVID ועוד חברה שאומנם לא יכולתי לעמוד אותה לאורך יותר משנה שנתיים אבל כן יכולתי להגיד שהיא מעוד אמינה היא שימנו אנמי חושב שטקטרו אולי יכולים להיות רקסים מעוד מעוד טובים אבל אני מאמין שהם גם מעוד עדינים לבעיות מגורמים חיצוניים כאלו ואחרים

JacB

New member
תודה על ההתייחסות!

חשוב ומועיל להעזר בידע ובנסיון. אני לא בעל מיקצוע ומכיר רק את המקרים הפרטיים שלי, ואין לי שום נסיון עם ה"טקטרו" מהדגם הנ"ל. בעיקרון, יש לי הסתייגות מדיסקים מכניים, בעיקר מאלו שיש להם רפידה אחת קבועה, והפעולה דורשת עיוות כל הדיסק. היה לבן שלי דיסק מכני של "טקטרו" מדגם ישן יותר (בג'אמיס דורנגו 2003 ) שהיה פוצח ביללות לאחר כל רכיבה ודורש כיוונון. לאחר שלא ויתרתי לו, הוא הבין מי הבוס וניכנע , ומאז עובד יפה (יחסית לדיסק מכני) ללא צורך בכיוונונים תכופים. אני מודע לזה, שהמיבחן במגזין הוא לא מיבחן אמינות לאורך זמן, רק התנהגות במצב תקין, והמעצור הזה קטף תישבוחות. מצד שני - קצת פתיחות! יש יצרנים שמשתפרים עם הזמן (עקומת למידה+מוטיבציה) ואסור לפסול אותם בגלל דעה קדומה (למשל: ב"שנת 1948 היתה לסבא שלי פיאט וזאת היתה ח$# של מכונית"). רק מה? לא תמיד בא לי להיות הראשון שבודק השתפרות יצרן ובשביל זה יש בעלי ניסיון כמוך... שבוע טוב!

xX Parsi men Xx

New member
לא יודע ע"פ שללתה את שאר האופציות

רכבתי עם שימאנו דאור מכני. ועד שהרפידות נשחקו (וזה עוד היו רפידות שימאנו דאור) הברקס היה טוב מאוד יחסית למכני! רכבתי איתו שנה ומשהוא.. אחרי זה כבר עברתי לדאור הידראולי.. לפני זה היה לי הייז MX2 במשך יותר מחצי שנה. וגם הוא כמו שאמירגל אמר לא היה מוצלח. לפי תגובות המעצורים של אוויד מכניים (BB7 אני חושב) ממולצים ועוצרים הכי הכי קרוב לברקס הידראולי ואפילו ברמתו.

בלמיי דיסק !

רכבתי שנים על ברקס V. מסוג שימנו XTR.ליפניי חודשיים עברתי לבלמיי דיסק הידראולים מסוג דאור שהם פשוטים.והמסקנה היא שאין מה להשוות הברקס ההידראולי יותר טוב!

The Pinky P

New member
דאור הוא ברקס טוב.

דבר שני- אין מה להשוות בין וי בריקס (מכאני) לבין ברקס דיסק הידראולי. אי אפשר לקבוע סדר מבחינת טיב לסוגי מעצורים,כל רוכב והדרישות שלו,כל רוכב וההעדפות שלו,אני לדוגמא מעדיף U\V בריקס על כל הידראולי או מכאני שיש.

The Pinky P

New member
דאור הוא ברקס טוב.

דבר שני- אין מה להשוות בין וי בריקס (מכאני) לבין ברקס דיסק הידראולי. אי אפשר לקבוע סדר מבחינת טיב לסוגי מעצורים,כל רוכב והדרישות שלו,כל רוכב וההעדפות שלו,אני לדוגמא מעדיף U\V בריקס על כל הידראולי או מכאני שיש.

septAA

New member
תשתדל לשדרג להידראולי במעמד הקניה

החורף נכנס - אני מקוה שבחודשים הקרובים הרכיבות יהיו ברובן "רטובות" (גשם גשם בוא). ה - V בעייתי גם בבלימה בתנאי רטיבות וגם בנושא איסוף בוץ. לגבי הידראולי מול מכני - אין מה להשוות, והדרך הזולה ביותר להגיע להידראולי היא במעמד הקניה.

למעלה