בלם דיסק קדמי חורק !!!

shai40

New member
בלם דיסק קדמי חורק !!!

שלום לכולם

אני אקדים -יש לי אופניים חשמליות -חדשות יחסית,היו לי רעשים מהבלם הקדמי וגם עוד כה בעיות ושמתי את האופניים בחנות שיסדר אותם.

כרגע שוב רעשי חריקות כאשר אני בולם בבלם קדמי ...

השאלה 1 מה הסיבה לרעשים
2 מה צריך לעשות ? לשמן או לשחרר שם משהו?
מההיגיון אני חושב שעדיף אולי לא לשמן כי זה בלמים אבל בשביל זה אני שואל
תודה לעונים

ronengeles

New member
נסיון לעזור

1. הסיבה יכולה להיות:
א.סתם בלמים חרא (שזה מה שבד"כ ששמים על אופניים חשמליים)
ב. יש כמה דגמים של בלמים שהם פשוט מרעישים. אם תוכל לכתוב מה הדגם (בלמים) שיש לך זה יעזור (למרות שאני בספק שזאת הסיבה).
3. רפידות ספוגות בשמן.
&nbsp
2. במקרה של א' או ב', ללמוד לחיות עם זה או להחליף לדגם טוב יותר. במקרה של ג', להחליף לרפידות חדשות, או להוציא את הנוכחיות, לשרוף אותן באש, לשייף קצת ולהחזיר.
בשום פנים ואופן לא לשים שמן, לא על הרוטור ולא על הרפידות.

shai40

New member
ראיתי מה רשום !!!!!!!!

על ה"צלחת" דיסק רשום - TEKTRO
על החלק של הכידון מלמטה רשום ZOOM
ועל החלק שגם קשור לדיסק רשום GULI
זה עזר ?
את האמת תוכל להסביר לי בבקשה איך העסק עובד? אני מהדור של פעם -היה לי מזמן אופני הרים רק עם הרפידות האלה שלוחצות -מה העיקרון של הבלם דיסק ? איך אני יודע שהוא טוב מה שיש לי ....
תודה רבה

ronengeles

New member
טקטרו זה שם של יצרן

ללא שם הדגם זה לא לגמרי עוזר.
ZOOM זה המזלג (בולם קידמי)
אין לי מושג מה זה GULI
&nbsp
העיקרון של בלם הדיסק הוא בגדול אותו דבר כמו של הבלמים שהיו לך (V). לחיצה על הידית גורמת לשתי רפידות לגעת ברוטור (דיסק) והחיכוך עוצר את האופניים. בניגוד לבלמי V, כאן יש 2 סוגים של מערכות. מכאנית והידראולית.
בגדול, אם יש לך דיסק מכני (הידית על הכידון מחוברת לבלם עם כבל מתכת), אז זה לא יותר טוב מבלמי V, ולפעמים גם יותר גרוע.
אם יש לך הידראולי (המערכת עובדת על לחץ שמן), אז המצב כבר יותר טוב.
הרעש בבלימה נובע בד"כ מליכלוך/רטיבות או שמן. במידה והאופניים לא נרטבו לאחרונה, או שרכבת בבוץ, יש סיכוי שיש שמן על הרפידות, ואז חוזרים למה שכתבתי בהודעה הקודמת.

shai40

New member
אתה מציע לגשת לחנות או שפשוט לסדר את זה לבד?

תודה

למעלה