בלי כותרת

PIKO100

New member
בלי כותרת

אתמול לחברה הכי טובה שלי (לשעבר) הייתה יומהולדת. לפני שנתיים, לאחר שנים ארוכות של אכזבות ושל חוסר תיאום ציפיות החלטתי לנתק את הקשר, ככה סתם תוך כדי שיחת טלפון בה לא הסכמנו על משהו. מאז, ראיתי אותה מספר פעמים, ראיתי את אמא שלה, יש לנו חברות משותפות. למרות שאני לא שואלת עליה אחרים הדואגים לעדכן אותי: היא סיימה לימודים, עובדת, שוכרת דירה עם חבר שלה וכו'. ואתמול, אתמול היא קיבלה הצעת נישואין.
ידעתי שזה יגיע ושמחתי בשבילה אבל הדמעות זלגו. מאז ומתמיד היא סימלה את ה "נורמלי" ואני את "החריג". היא עשתה הכל "לפי הספר" ואני איכשהו קירטעתי אחריה, משתדלת לעמוד בקצב. אני מוצפת רגשות בעיקר של קנאה ואני לא אוהבת את עצמי ככה אבל זה מה שאני מרגישה. כל כך הייתי רוצה להתחלף איתה. במקום זה אני עדיין בעסקי הדייטים. עדיין תוהה למה ההוא לא רצה, למה הוא התנהג כפי שהתנהג. עדיין מתלבטת אם להתקשר או לחכות לטלפון ממנו, אם ליזום או לרמוז אם לאהוב או לעזוב. החיים מכבידים עלי ואני מרגישה מחוץ למשחק.
למישהו יש מילים מנחמות עבורי?

אם זה מנחם אותך את לא היחידה

אני מודה שגם אני חטאתי בלנתק קשרים עם חברות כי פשוט לא עמדתי יותר בהרגשה הרעה שהייתה לי בחברתן כל פעם שהייתי צריכה להיות עדה לאיך הן מגשימות את החלומות שלי וללוות אותן צעד-צעד בתקופות שהן פוגשות בחורים (כשאני חוזרת הביתה לבד) ומתאהבות ובונות איתם קשר. זה עוד יותר קשה לשמוח בשביל מישהי שאת לא אוהבת ושאתן כבר לא חברות, אם זאת הייתה חברה טובה שלך אולי היית מרגישה רע בשביל עצמך אבל שמחה בשבילה, זה טבעי. מה שאנחנו צריכות זה קצת יותר בטחון עצמי, כנראה, כדי שלא נרגיש נחותות מחברות שלנו בגלל שלהן יש זוגיות ולנו לא. אני בטוחה שגם אני וגם את מתעלות על אחרים בתחומים אחרים בחיים.

PIKO100

New member
זה בדיוק מה שקרה

היה לי קשה לראות איך היא מגשימה את חלומתיי. יש לי מספיק ביטחון עצמי (לא גבוה אומנם אבל סביר בהחלט), אני לא מרגישה נחותה ממנה או מאחרים אבל מרגישה חסרת מזל.

בטח מתוקונת...../images/Emo140.gif

הגעת למקום הנכון.. תיראי.. ת'אמת.. גם אני בחורה קצת קנאית.. אז מה שאת מספרת(וגם לי היו ת'חברות הטובות האלה ש'נפרדתי' מהן..) קצת מוכר לי... מה שנראה ורוד, לא בהכרח ורוד..לפעמים אנשים מתחתנים סתם כי..(לצערינו) ולפעמים כי טוב להם.. נניח שרע לה.. אין לך מה לקנא.. נניח שטוב לה.. סבבה, גם תורך יגיע.. אז נכון, גם אצלי עברו אבירים על סוס אפור, אפילו על סוס שחור, וזה קצת מאכזב(ב1 מה3 גם התאהבתי..) אבללל אני נשארת חזקה מול הכל..(ובאמת שזה קשה..) הזיכרונות לעיתים מציפים אותי אבלל אני מחזיקה חזק(גם הרבה בעזרת הפורום אגב, קבלו צ'פחה לכתף..
) ובכלל.. הייתה לי חברה טובה של איזה 13 שנה בערך.. היה לי מאוד קשההה אני סטרייטית לגמרי, והיו לי חברים, אבל כל פרידה קשה.. מה שבטוח עם כל הקושי, אני מוצאת את עצמי היום מאוד מאושרת בלעדיה.. היא הפסידה חברה באמת באמת טובה(והיא גם יודעת את זה.. התחנפה אליי כמה פעמים, אבל אני פשוט לא מסוגלת להיות איתה בקשר..אפילו ללמוד איתה באותה מכללה שמאוד רציתי וויתרתי, רק כי לא טוב לי איתה..) אז אולי חברתך('לשעבר') מתחתנת, ואולי טוב לה, ואולי לא.. מהיום את דואגת לאושרך הפרטי.. אני מאמינה שלא סתם ניתקת את הקשר.. מה שבטוח, אם לא טוב לך איתה אין סיבה לענות את עצמך.. חכי, את תיפרחי, הזמן יעשה את שלו, ובקשר להיכרויות עם בנים, גם זה יגיע.. אני מבטיחה.. גם לך וגם לי.. חיבוקייייייייייייי

PIKO100

New member
תודה../images/Emo13.gif

זה לא שאני לא רוצה שיהיה לה טוב- אני רוצה שיהיה *גם* לי טוב. אני יודעת שאני נמצאת במצב כזה שהחברות ביננו תכביד עלי ולכן, העדפתי לנתק את הקשר ובאמת הרבה יותר טוב לי ככה. אני סתם מקנאה נורא

לחי7

New member
וואי מתוקה..

נורא ריגש אותי מה שכתבת........ לדעתי כל אחד עובר את ההרגשה של-למה לאחרים טוב ולי לא..... גם אנשים שהכל נראה אצלם מושלם מבחוץ..... אני מבינה את ההרגשה שלך... יש משפט שאמנם נשמע כמו קלישאה אך הוא נכון ביותר:הכל כתוב מלמעלה,לכל דבר יש ויהיה את הזמן שלו... אם את עושה דברים ויוצאת בשביל לפגוש אנשים אחרים ואת מתייאשת כי בכל זאת "האביר" על הסוס הלבן\השחור\ המוזהב לא הגיע, אל תתיאשי כי יכול להיות שהוא יגיע מכיוון כלל לא צפוי.. אני מקווה שאת לא בהרגשה המדכאת הזאת כל הזמן, הכי טוב זה לחיות את חייך ,תני להם את הכיוון שאת רוצה שהם יהיו בו. ואם יבוא אביר בנוסף -מה טוב..

אגב...

לגבי החברה הטובה שלי (כ13 שנה..) שהזכרתי.. עם כל הקנאה שלי, היא זו שבעצם הפסיקה להיות בקשר משום שהיא קינאה בי שלכל כיוון שרק הסתכלתי בנים התעניינו בי, ובה רק לפעמים, וגם משום שהיא מלאה..(תמיד אמרה לי שאני רזה.. ולא ייחסתי לזה חשיבות) עד שהקנאה שלה התפרצה בכל איזור, והיא פשוט החלה לנקום בי בצורה 'מקורית' משלה, להפיץ כל מיני דברים אישיים שסיפרתי לה לכל אחד, ניפגעתי עד עמקי נישמתי.. ואחרי גילויים רבים הבנתי שאחד בפה, ואחד בלב, והיא מלכלכת עליי בלי סוף, מאז ש2 ידידים טובים שלה שהיא רצתה נידלקו עליי(אני נשבעת שניסיתי לסדר לה אותם..!!!) כבר כתבתי על זה שירשור שלם.. אני מקווה למצוא ולהראות לך.. -אל תידאגי, בסוף זה עובר וזאת אני מבטיחה לך.. והכי חשוב שתיזכרי.. לא כל מה שנראה ורוד הוא באמת ורוד.. אני מעדיפה את הצרות שלי והדברים הטובים שלי.. כל אחד עם המעלות והחסרונות שלו.. תיזכרי שהיא לא מושלמת.. ואולי זה רק נראה ככה.. אבל אני בטוחה שלך גם יש הרבה דברים טובים(אולי אפילו יותר ממנה..)

dana0500

New member
כל כך מוכר...

אין לך מה לקנא גם את תמצאי את החיים שלך ותגשימי את החלומות שלך ואולי הן עוד יבואו ויקאנו בך ולא משנה אם תתחתני אחרי או לפני חברותייך רק תעשי את זה בזמן שלך ובצורה הכי טובה וזה יהיה בטוח לא כל כך שווה לאבד חברות מצד אחד למרות כל הקנאה כי גם לשבת לבד זה לא זה אני בטוחה שאת מסכימה איתי גפ לי יש קנאה בחברות שלי על הרבה דברים אבל אני סוגרת את העיניים והאוזניים והפה ולא אומרת כלום אני לא ילך ויזרוק חברות בגלל כאלו דברים,חברות לא צריכות לקנא אחת בשנייה חבל אל תחפשי להיות מודל חיכוי שלה תחיי את החיים שלך אז מה אם את בשל הדייטים זה חתונה זה הדבר שיעשה לך את זה עדיף למצוא את הבנאדם הנכון ולדעת שזה קשר אמיתי ובלי שום קשר אל תקאני באף אחד או אחת תגידי תודה על מה שיש לך כי אני בטוחה שיש הרבה אולי את לא רואה את זה לעומת החברות שלך בהצלחה

REGENERATION

New member
הדשא שלה לא ירוק יותר.

בני-אדם נוטים להסתכל לדברים החיובים אצל השכנים, ולדברים השלילים הפנימיים כי האפקט השלילי הינו יותר דרמטי, ועלול להשאיר צלקת. אני משוכנע שאם תחקרי אותה לעומק את תמצאי מספיק שלילי, אבל עזבי אותה, את לא נמצאת איתה בתחרות כלשהי, וגם עם כן, אולי היא גם תהיי הראשונה להגיע לרבנות להתגרש. אני חושב שאת צריכה לחדש איתה את הקשר, לא קל בימינו למצוא חברים טובים, קשה למצוא נאמנות בימינו, זה די ברור היא עדיין בליבך. אני חושב שאת צריכה להפסיק לספור את הערך השלילי, אני משוכנע שאם תתני מבט אובייקטבי את תוכלי לזהות הרבה חיובי. אני חושב שאת צריכה לקחת קצת שליטה, הכי קל זה לשבת להכנע ללחצי-החיים, האתגר האמיתי זה לא להתבסס על מזל/גורל, לקחת את השליטה לידיים, להלחם ולנצח. בכל מקרה, אם את רוצה לאבד את רגשי הקנאה, את צריכה להתקרב אליה, ככה תוכלי לראות שמצבה לא כזה מושלם כמו שזה נשמע, גם אצלה יש קשיים, כמו אצל כולנו, את פשוט לא נמצאת בהר המשקיף על כל האיזור. עזבי אותה, תקחי את הכדור לידיך, תקחי את השליטה ותחזרי למשחק. אגב אם את רוצה משהו מנחם, כל הכיף במערכות יחסים זה ההתחלה הטריה, שהכל עוד חדש ונוצץ, שהניצוץ חזק מאי-פעם. למה את מחכה? ליום-הכיפורים? תרימי את הטלפון.

PIKO100

New member
תודה על התגובות

שלכם. כתבתם שהדשא של השכן לא יותר ירוק אבל זה בכלל לא העניין. (מן הסתם, לכולם יש ויכוחים ובעיות קטנות במהלך הקשר) אני מאוד רוצה שיהיה לה טוב, בכלל לא מחכה לה בפינה לרגע שבו תכשל או לא תצליח. בכלל לא מחכה לרגע שתגיע לרבנות להתגרש (חס וחלילה!!!!) אני פשוט רוצה גם. אני יודעת שלכל אחד יש קצב משלו אבל האם אף פעם לא קינאתם?!
יש לי חברות אחרות נשואות, מצליחות, מאושרות פשוט איתה זה שונה. ול-REGENERATION - הריחוק נגרם מסיבות אחרות לגמרי. יכול להיות שהסטטוס השונה שלנו זירז את זה. אני יכולה לומר בכנות שהרבה יותר טוב לי מאז שאנחנו לא בקשר ואולי פעם, בעתיד הרחוק הדברים יזרמו כך שנחזור להיות בקשר אבל אני בספק. נכון, היא בליבי אבל בעיקר בגלל משקעים. תודה לכולם על התגובות.

למעלה