בלי חיתולים - כשהצרכים מתנגשים עם צורך אחר...

בלי חיתולים - כשהצרכים מתנגשים עם צורך אחר...

הבת שלי בת 3 חודשים, בלי חיתולים רוב הזמן (רק בבית, ועדיין לא בלילה).
בימים האחרונים קרה כבר כמה פעמים שהצעתי לה לעשות פיפי כי הרגשתי שהיא צריכה או כי עבר זמן מאז הפיפי האחרון, אבל איך שהחזקתי אותה מעל הסיר היא התחילה לבכות שהיא עייפה. אני לא מחזיקה אותה מעל הסיר כשהיא בוכה, ולכן אני מייד הורדתי אותה, עטפתי אותה בשמיכה וניסיתי להרדים אותה. היא המשיכה לבכות ולבכות, עד שעשתה פיפי במכנסיים. אחרי שהחלפתי לה מכנסיים, היא נרדמה.
נראה לי שכמו שלפעמים כשהיא קמה משינה היא ממש רעבה ולא מוכנה לעשות פיפי לפני שהיא יונקת קצת, ככה גם כשהיא עייפה. כלומר עייפות ורעב הם צרכים חשובים יותר מפיפי וקקי...
אז הפיפי מפריע לה לישון, והשינה מפריעה לה לפיפי. אם אני מנסה להרדים אותה היא בוכה, ואם אני מנסה לפשפש אותה היא בוכה. לא מפריע לי הפספוס של הפיפי. מה שמפריע לי זה שזה דופק לה את השינה. הערב זה קרה שוב, והיא נכנסה לשוונג כזה של בכי שאחרי זה היא לא הצליחה לשקוע בשינה עמוקה המון זמן. כל הזמן התעוררה בבכי.

מוכר למישהו/י? יש עצות?

MotheRonit

New member
ראיתי. לא מניסיון (בערך)

שמחזיקים בערסול מעל סיר (כלי קיבול) ואז היא תעשה תוך כדי הרגיעה-הרדמות?

מוכר.

אנחנו בשלבים האלו הרפנו מהפשפושים.
הם כל כך קטנים ובעצמם לא יודעים מה הם רוצים ולא יכולים להתאפק הרבה.
ויתרתי על פשפוש בשינה ושות' ואז גם נשארתי עם חיתולים + פשפושים.
אולי לא עובד הכי טוב, אולי לא באמת קשב מתחילת החיים אבל זו הייתה ההחלטה שלנו.

כן. אני גם מרפה קצת.

מסתבר שזה בכלל יותר נרחב ממה שחשבתי. הקטנטונת הזאת, כולה בת 3 חודשים, כבר עושה לי שביתת פשפושים! אתמול, במהלך שעתיים בסך הכל בבוקר, כל פעם שהצעתי לה לעשות פיפי היא סירבה בתוקף, ואחרי שנייה עשתה פיפי במכנסיים תוך כדי חיוך ממזרי...

אז נראה לי שאתן לה קצת הפוגה ואז נראה מה יהיה.

מה שהייתי עושה במצבים כאלה

זה מפשפשת תוך כדי הנקה. על פישפושים בלילה בכלל לא היה מה לדבר אם זה לא היה תוך כדי הנקה. כשהם עייפים ובמיוחד כשהם באמצע השינה והפיפי מפריע להם להמשיך לישון זה מאוד מפייס אותם אם נותנים להם לפשפש תוך כדי הנקה

במצב כזה כידי

להרפות קצת, להוריד את התדירות של הפשפוש לשבוע או קצת יותר לערך. יכול להיות גם שהתנוחה לא נוחה לה, אפשר לנסות לפשפש בתנוחה אחרת גם.

למעלה