בלי חברים

אהבה1010

New member

עם האחים הוא על הכיפאק. מעביר את הזמן בנעימים, מלמד ומכוון אותם כאח גדול אבל לא רוצה לחשוף אותם לבעיות שלו.
בסוף חודש שעבר סיים מנוי לקאנטרי. דווקא שם היה לו טוב והיתה תקשורת עם אנשים. הוא מבקש שאחדש את המנוי אבל בחודשי הקיץ זה המון. אני מרגישה שכדי לקבל צריך גם לתת או לפחות לעבוד מעט כדי לעזור במימון והוא לא עושה זאת. לא יכולה להפלות, לחדש רק לו כי קשה לו ולאחיו לא.
הצענו חדר כושר אחר, חוג, התנדבות, הוא לא רוצה.
היום הגיעו מביה"ס כדי להציע פתרון לחיסורים הרבים. הוא בחר לצאת מהבית ולא להתמודד, הגעתי למצב שאני מתחננת ומבקשת שיכבד את בקשתי לקבל עזרה
והוא סרב. כאבתי, בכיתי והוא בשלו. (הוא לא ילד עם הפרעות התנהגות אבל מרגיש שמבין ויודע הכל ומפיל את האשמה על ההורים בכך שאין לו מספיק ביטחון). לעבור לביה"ס חדש בגילו הוא פוחד שמה גם שם לא יהיו לו חברים ולא יהיה פיתרון

פלונית30

New member
אל תתייאשי

אני דווקא חושבת שאת כן צריכה לספק לו את הבחירה שלו-הקאנטרי. כרגע צריך להתמקד בדברים שעושים לו טוב. מה המורה אומרת עליו בעניין החברתי?האם היא רואה משהו חריג? אולי תאירי את תשומת ליבה שתבדוק בסתר בלי שהוא ידע מה קורה לגבי חברים חברות, אולי אפילו מחרימים אותו. הוא נראה שונה מכולם?מתנהג שונה שלא מקבלים אותו?

תראי חוסר ביטחון בא גם מהבית, את צריכה לחשוב מה גרם לו לזה, אולי את ביקורתית מידי כלפיו? אולי את לא יודעת איך לפנות אליו? איפה אבא שלו בכל הסיפור? אם הוא מאשים את ההורים שלו בחוסר ביטחון כנראה שמשהו פה לא בסדר.
אני מציעה לך ללכת להדרכת הורים ושוב לנסות לדבר איתו בדרך אחרת. אולי בדרך חיובית ואל תלחצי הבעיה תיפתר.

אז יש מקום אחד שטוב לו בו, אבל יקר לכם?

סליחה, עם כל האמפתיה אלייך, אני לא מבינה את מערכת השיקולים שלכם.

את אמא, ורשאית להחליט איזה ילד את רושמת לכל חוג, ויכולה להודיע לאחים הצעירים שהם בקיץ יקבלו משהו אחר, אבל לא קאונטרי. וכן, לפעמים מפלים לטובה רק כי קשה לו.

ויקה1222

New member
לגמרי, כל מילה

המצב כמו שהוא מתואר מאוד קשה עבור הבן ויש אפשרות להקל עליו. לא מבינה איך אפשר שלא.

אשרז4

New member
מבינה מאוד לליבך, מצב לא קל להורים. לראות את הילד כך

ולא לדעת מה יכול לעזור.
&nbsp
משיחות איתו וממה שנראה לך, הוא סובל מכך שאין חברים?
במחשב, הוא משחק במשחקי רשת? נמצא בקשר עם אחרים?
&nbsp
אהבתי את מה שכתב לך למטה גולן מנסיונו האישי.
&nbsp
אולי באמת כדאי להגיע למסקנה שלימודים ניתן להשלים גם בהמשך.
ויותר חשוב תחושת הערך עצמי וההנאות הקטנות בחיים וההבט החברתי.
חושבת תוך כדי כתיבה. אולי לקיים איתו שיחה. להסביר שמבחינתכם חשוב שיהיה לו נעים ופחות בגרות או לימודים על אף שזה חשוב. אבל כמו בהרבה דברים בחיים צריך תיעדוף וכרגע זה יורד למקום שני.
לשבת בבית עם סוני וTV לא יביא לו חברה ועניין ועשיה.
שיחשוב מה כן היה רוצה לעשות.
מה מעניין אותו.
אם בקנטרי מתאמן ואוהב את נושא הספורט, אולי קורס מאמני חדר כושר או כל ספורט אחר?
&nbsp
הרבה פעמים כשאנשים עם תחום ענין משותף נפגשים יש סיכוי גדול יותר להתחברות. גם אם לא חברות אמת לכל החיים, לפחות חברות נעימה ומפרה.
&nbsp
הוא לא מוכן לעבוד?
גם לא בדברים קלילים ?
&nbsp
מרגישה רצון לתת לך חיבוק גדול וחזק עם כוחות. לא קל.

ללכת עם החוזקות שלו-הן כבר יגבירו את הבטחון ואת האמון בעצמו

ראשית מביעה את כל הסימפטיה לקושי שלכם כהורים. לא פשוט בכלל!
מכאן אני מנסה להפריד בין מה שחשוב לך כאימא ומה שחשוב לו.
האם הילד מציין בדידות או קושי חברתי או שלך כאימא עצוב לראות את החברים מבלים ביום העצמאות?
אולי זה לא צורך שלו אלא שלכם?
מכאן לשני נושאים שעלו, לימודים, וחיי חברה.
תמיד אפשר להשלים תעודת בגרות אבל יהיה קשה להשלים חויות נעורים בגיל 23.
את רוצה שיספיק לסבן אתכם על כך שהלך לבית ספר ובעצם הבריז, אל תגרמו לו לשקר.
תורידו את נושא בית הספר מסדר היום בכלל.
הייתי יורדת ממנו בכל מוקדי החיכוך של לימודים ואם הוא לא רוצה ללמוד- אז לעזוב את זה כי באמת זו אינה הבעיה המרכזית.
לא טוב לו בבית ספר, לא טוב לו מתמיד? מחטיבת ביניים? מחטיבה עליונה?
במסגרות אחרות (קאונטרי קלאב) את מתארת שהוא כן מצא את עצמו.
בבית עם האחים הוא מתקשר וידידותי.
איך הוא אתכם? פתוח? משתף? מתגונן? נוהם? (הכול אפשרי בגיל 16)
בגדול- הייתי הולכת עם נקודות החוזקה שלו- כלומר אם הילד פריק של מחשבים למשל, אז לאפשר לו להתפתח בתחום הזה, בין אם מדובר בלימוד עצמי או קורסים (וכן זה עולה כסף)
אם הוא מוכשר בציור נניח ואוהב סדרות אניגמה אולי שילמד ציור ממוחשב וכן הלאה.
בקיצור לזרום איתו ולא ללכת נגדו.
קשה לו מספיק בחיים-לפחות בבית שתהיה לו נקודה שקטה אחת.

golan2072

New member
[הגעתי מהראשי] נקודת מבט קצת אחרת

אני עוד לא הורה לילדים, אבל עברתי משהו דומה למה שהבן שלך עבר. בעקבות אירועים טראומטיים (שלא אפרט עליהם כאן מטעמי טריגר) שעברתי בגילאי היסודי והחטיבה, הייתי במצב איום ונורא בגיל ההתבגרות. נשרתי מבית הספר באמצע כיתה י', למזלי רציתי קצת ללמוד ואמי היקרה עזרה קצת אז עשיתי בגרות אקסטרנית מהבית (לא דרך בית ספר, פשוט לשבת עם ספרים וללמוד ואז לגשת למבחנם), בציונים סבירים. אבל לפני זה הייתי במצב איום ונורא בבית הספר מכיתה ט' בערך ובמצב רע נפשית בהמשך.
&nbsp
אבל בעיקרון הייתי בבית מגיל 15 עד 20, למדתי בגרות אקסטרנית + כמה קורסים באו"פ ועבדתי קצת מהצד (פטור רפואי מהצבא עקב PTSD שנבע מהטראומות שהזכרתי לעיל). אבל ב"מסגרת" לא הייתי ולא למדתי בצורה אינטנסיבית מידי.
&nbsp
כיום אני עם תואר שני ועוד עבודה מקצועית כעצמאי (תרגום אנגלית-עברית-אנגלית).
&nbsp
מה שלדעתי כדאי לכם לשקול הוא האם ייתכן שאתם ושאר המערכת מפעילים יותר מידי לחץ על בנכם בניסיון לכפות עליו לימודים במערכת המוסדרת. ייתכן והוא ממש לא פנוי רגשית לכך - סביר להניח שהוא מתמודד עם דברים מאוד לא פשוטים מבחינה נפשית, ואין לו "פנאי" רגשי להתעסק במסגרת לימודית. עזרה של פסיכולוגית זה נהדר אבל טיפול רגשי יכול לקחת הרבה זמן עד להשגת תוצאות.
&nbsp
ייתכן ודווקא הפחתת "הלחץ" תעזור. קחו צעד אחורה, תנו לו להתאוורר קצת. אפילו שיהיה על המחשב; הראש והלב שלו עסוקים קרוב לוודאי בנושאים רגשיים מסובכים, המחשב קצת עוזר בלהתמודד עם זה (מניסיון). זה ישתנה בסופו של דבר. לימודים אפשר להשלים תמיד ואפשר ללמוד באו"פ שם אין צורך בתעודות בגרות. הדבר המרכזי הוא לעזור לו להתמודד עם התסבוכת הרגשית בה הוא מצוי כרגע, ולמיטב הבנתי יש סיכוי שדווקא הניסיון "לדחוף" אותו שילמד בבית הספר מגביר את הלחץ ומקשה על ההתמודדות. יש סיכוי שהוא צריך "להתאוורר" קצת, "להתבשל במיץ של עצמו" כמה חודשים, אולי שנה-שנתיים, לעבד ולעכל את מה שעובר עליו. טיפול נפשי יכול מאוד לעזור בתקופה כזו, תרופות נגד דיכאון יכולות לעזור, אבל בסופו של דבר ההתמודדות היא שלו.
&nbsp
ושוב להדגיש: למיטב הבנתי (ממה שנכתב למעלה), הוא מתמודד עכשיו עם דברים מאוד, מאוד לא פשוטים מבחינה רגשית. חשוב לקחת את זה בחשבון.

golan2072

New member
ועוד מחשבה

אני מתנצל מראש אם אני חלילה פוגע במישהו כי זו לא כוונתי.
&nbsp
אבל ייתכן ומנקודת מבטו של בנכם, הוא למעשה מצוי במערכת בה קולו לא נשמע באמת. כל המערכת מסביבו - אתם, מערכת החינוך, קרוב לוודאי שגם הפסיכולוגית והמאמנת - מחליטה בשבילו שהוא צריך ללמוד בבית הספר ולסיים עכשיו בגרות. ייתכן מאוד זאת ההחלטה הנכונה בשבילו, אבל היא לא החלטה *שלו*. הוא גבר בן 18. יש מצב שהדיון צריך להיות יותר סביב מה הוא רוצה לעשות בחיים, מה הוא רוצה לעשות עם עצמו בכלל - מאשר האם הוא ישתתף במערכת החינוך התיכונית כרגע או לא, או אפילו במה יעשה בגרות. מה הוא רוצה לעשות עם החיים שלו?
&nbsp
כל החיים שלו הוחלט עבורו מה יעשה עם עצמו, מרגע הלידה ועד עכשיו. הוחלט שהוא צריך ללמוד. הוחלט בצדק. אבל זו לא ההחלטה שלו. לפחות לא עד עכשיו. אני זוכר את זה כתחושת מחנק. מצופה ממנו לעשות מה שהחברה\ההורים רוצים שיעשה. ומה עם מה שהוא באמת רוצה לעשות? אני לא מתכוון ברמה הרגעית שהוא כרגע רוצה להיות במחשב במקום ללמוד. אני מתכוון ברמה הכללית - ייתכן וכדאי להחליף את השיחות של "למה אתה לא הולך לבית הספר?" לשיחות של "מה אתה רוצה לעשות בחיים?" - שיחות שבהן התפקיד שלכם הוא יותר להקשיב מלקבוע. אולי להציע אופציות, אבל לתת לו להוביל.
&nbsp
ייתכן וכל עוד שהוא רואה את הלימודים כמשהו שהוא עושה עבורכם, או כי בית הספר הכריח אותו - המוטיבציה שלו ללמוד היא נמוכה כי היא חיצונית. הוא לא רואה בזה טעם חוץ מאולי לרצות אותכם או להימנע מעונש (במקרה הטוב ביותר). אם הוא עושה את זה, זה כדי לצאת ידי חובה. ענישה או תמריצים לצרכי למידה לא ישנו את זה. הדבר הקריטי הוא שבנכם ימצא לעצמו איזשהו כיוון שהוא רוצה ללכת אליו בחיים שלו. זה יכול לקחת לו זמן למצוא את זה. אבל זה יכול להיות פתח למוטיבציה - הרבה דברים שאדם רוצה לעשות בחיים מצריכים לימודים. אבל אם הוא ילמד למען מטרה שהוא בחר בה ושהוא מעוניין בה - יש סיכוי שילמד מרצונו החופשי.

דורית1901

New member
וואו, כל הכבוד

גם הבן שלי עזב את ביה"ס השנה בכיתה יא' ועושה בגרות אקסטרנית עם ספרים ולימוד עצמי. בית הספר לא מתאים לכל אחד וכל הכבוד שהצלחת להתמודד עם התנאים ולהצליח. הסיפור שלך מעורר מחשבה.

reload00711

New member
תגובה

אולי יש לו אוטיזם , אספרגר ובכלל עדיף להוציא את המשחקי מחשב , טלוויזיה מחוץ לבית , עדיף לסיים בגרות בבית ספר תיכון ולא למרוח את זה.

למעלה