בליעת כדורים

בליעת כדורים

איך זה אצלכם? איך הבן או הבת מסכימים לבלוע כדורים? מה הם אוכלים בבוקר לפני נטילת הכדור? והאם הם עושים בעיות בבליעה? איך הם מסכימים להחליף כל פעם לטיפול אחר? אצלי יש מלחמות כל יום בבליעה? מה עושים? אמא שכל בוקר נלחמת כדי שהילד יאכל בבוקר ויקח ריטלין. היא עושה לי טובה, הוא עושה לי דווקא ועכשיו צריכים להחליף טיפול והוא ממש נגד. תודה אמא מיואשת

zivadina

New member
בליעת כדורים

אצלנו ברור לגמרי שההורים קובעים בכל מה שכרוך בבריאות, ובליעת כדורים זה בהחלט נושא בריאותי. כמובן שהילדים שלי ידעו מן ההתחלה למה הם מקבלים ריטלין: כדי להצליח להתרכז בשעורים ולהשתמש ביעילות בחוכמה שלהם. הם ידעו שיש להם בעייה להתרכז, והריטלין עוזר בזה. אימונים לבליעת כדורים עושים עם מים, קולה, משקה אהוב, או בעזרת סוכריות ג'לית או קטנות יותר. אצלי הצעיר למד לבלוע כדורים רק בגלל ריטלין ורק בגיל 11. בקשר לאוכל בבוקר: מעירים אותו מספיק מוקדם ונותנים לו אוכל שהוא אוהב, כמו פיצה, שניצל, מעדן, או כל דבר שיפתה אותו לאכול. היה לי בן שלא אהב ריטלין, וכדי שלא יטען ש"הכדור נפל לו", הייתי בודקת במו עיניי שהוא בלע את הכדור. תסבירי לילד עוד ועוד שהריטלין עוזר לו להצליח בכל מה שקשה לו בגלל הפרעת הקשב, אם זה בלימודים ואם זה בחברה. תתני לו דוגמאות מוחשיות מן החיים שלו ולא מספרים. למשל: "הריטלין יעזור לך לא לפטפט בשעור, לא לריב עם חברים בהפסקה, לסיים את כל העבודות שהמורה נותנת בכתה", וכו'. בקשר להחלפת טיפול: הילד צריך להרגיש שאת יודעת מה את עושה, כדי לסמוך עלייך. גם אם יש לך התלבטויות, את צריכה להסביר לו בגובה העיניים למה חוזרים לרופא המטפל ומשנים לו כדור או מנסים טיפול אחר. אנחנו תמיד יוצאים מנקודת הנחה שהילדים שלנו רוצים להצליח בלימודים ובחברה, ואם הם לא מצליחים, יש להם קושי שעלינו לעזור להם לעקוף אותו. מה דעתך?

ZIVADINA ונירית

קודם כל תודה רבה על ההתיחסות שלכם. הענין הוא כזה בני לוקח כדורים מגיל 6 הוא היום בן 11.5 הוא לוקח בבוקר אך אחרי שהוא משפיט אותי בכוס הזו לא בכוס הזו, תביא לי תעשי לי וכל זה בבוקר כשאנחנו ממהרים כל אחד ליומו הוא.הוא יודע לבלוע אך הוא עושה פוזות כי הוא יודע כמה זה חשוב לי שהוא יבלע. והוא יודע כמה זה עוזר לו אבל כל בוקר הטקס הזה כן לא כן לא כן לא בסוף בולע בדקה ה90 מרגיש מנוצח והעצבים עולים לא חשוב כמה מוקדם אנחנו קמים. (אני חד הורית) לגבי החלפת טיפול בשום פנים הוא לא מסכים אך כשאגיע לנקודה של החלפת כדור ממש בימים אלה אני אפנה שוב בינתיים רוצה למנוע את הבקרים המעצבנים האלה.

zivadina

New member
ברור לגמרי שזהו "מאבק על כח"

כמו בהורדת ידיים: מי יוריד את מי. לכן, צריך להגיע אתו להסכם שהוא לוקח את הכדור ללא הצגות. כדי להשיג את זה, כדאי לקבוע תגמול על כל יום שעובר בשקט. נניח: שקל על כל יום. או: נקודות שניתן לצבור ולהמיר למתנה כעבור שבוע ואחר כך כעבור חודש. הרעיון הוא להתחיל מתגמול מיידי ולעבור בהדרגה לתגמול ארוך טווח יותר. זה נקרא "שיטת תגמולים" בגישה התנהגותית, ואני מקווה שתוכלי לקבל עליה הסבר מפורט יותר מדליה שלנו או מיעל שרון, מטפלת התנהגותית שמייעצת כאן בכל יום ד' במסגרת הייעוץ לבית הספר.

ניקושא

New member
בליעת כדורים

ערב טוב , ראשית אל תהיי מיואשת - אני אספר לך איך אנחנו הפכנו את ה"לימון " ללימונדה ראשית לכדור אצלינו בבית יש שם ואישיות - קוראים לו "ריכוזון" עידו מבין יפה מאוד שריכוזון הוא מן הסתם עוזר בריכוז מתחילת הדרך דאגנו כל הזמן לשייך את ה"ריכוזון" להצלחות של עידו בלימודים , ונעזרנו במורה ששיבחה אותו יותר מהרגיל - כך יצרנו לו אמון ב"ריכוזון" והיום - אנחנו במצב שעידו לא נותן לנו חלילה לשכוח לתת לו בבוקר. שנית - חברה שלי שהילד שלה לוקח רטלין מגיל 5 - עשתה מנהג והיא מרסקת לו את הכדור לתוך ממרח שוקולד או דני ( מאחר והילד פשוט אוהב מאכלים אלו) והילד יודע שבבוקר הוא אוכל דני ה"פלא" - דני שעושה לו ימים מוצלחים , הילד היום בן 8 כמעט והיא עדיין ממשיכה עם "דני הפלא" אני מקווה שעזרתי ולו בקצת , בהצלחה נירית

zivadina

New member
מותר לרסק אך ורק ריטלין רגיל

ואסור לרסק כל סוג אחר של ריטלין: קונצרטה, SR, LA. לתשומת לבך, ניקושא.

למעלה