בליעת כדורים

קרני12

New member
בליעת כדורים

האם נכון הדבר שישנו גיל קריטי לבליעת כדורים? שמעתי שצריך ללמד ילדים לבלוע כדורים בגיל 5 ואם הילד עובר את הגיל (+-) הוא לא יצליח לבלוע כדורים. אשמח לשמוע תגובות המפריכות זאת.

vered4

New member
כנראה שמי שלא שמע על רעיון

המצחיק הזה, לא נתקל בבעיה
אצלינו למדו לבלוע כדורים כשלמדו. וזה היה הרבה אחרי גיל 5.

לאה_מ

New member
לא שמעתי על כזה דבר.

הבכור שלי בן 9.5 ולא בולע כדורים, ואין לי שום חשש מפני האפשרות שהוא לעולם לא יצליח לעשות זאת.

אני מכירה בחור מאוד אינטיליגנטי

בן 21 שלא יודע לבלוע כדורים ולקשור שרוכים. סתם מפונק. הדרך שבה אני למדתי לבלוע כדורים (בגיל 12...) היתה שיעצו לי לשרבב את הלשון החוצה ככל שאוכל, ולהניח את הכדור אחורנית על הלשון ככל שניתן, כי מאחור יש פחות חיישנים לטעם המר של הכדור וגם כך הוא מחליק בקלות לגרון כששותים.

נעה גל

New member
לא קשור לפינוק

יש אנשים (גם מבוגרים) שהכניסה של כדור גורמת להם להתכווציות הקאה. היום יש הרבה מאוד תרופות שאפשר לקבל בסירופ וגם נעליים עם סקוטש במקום שרוכים
.

ואני דוגמה לכך

לא זוכרת מתי בדיוק למדתי לבלוע כדורים, זה היה מתישהוא לאחר גיל 20. אני יכולה לבלוע כדורים רק בגודל של סוכרזית. כדור גדול ועבה יותר מעורר אצלי רפלקס הקאה. לרב אינני מצליחה לבלעו, ואם כן רבים הסיכויים שפשוט אקיא מיידית. ולא אני בהחלט לא רואה בעצמי אדם מפונק. נ.ב. אני כן קושרת שרוכים בצורה עצמאית

כרמית מ.

New member
אני יכולה לבלוע רק כשאני בריאה...

כשאני חולה - מאד קשה לי לבלוע (וזו עוד סיבה להמנע ככל האפשר מכדורים... גם יתרון). כשאני בריאה אני מסתדרת גם עם כדורים גדולים יחסית, אבל חייבת כוס מים (לגימה מכוס, לא סתם לגימה מבקבוק).

../images/Emo184.gif

בפעם הראשונה שגייל בלעה כדורים היא היתה בת שלוש וחצי. שמנו את הכדור (הקטן) בתוך כדור שעשוי מה"רך" של הלחם, והסברנו לה שהיא צריכה לבלוע בלי ללעוס. לא היתה לה שום בעיה לעשות את זה. הסיבה לכך היתה שכשגרנו ביפן קיבלנו תרופה בצורת אבקה בשקיות קטנות, שצריך היה לערבב עם נוזל ולשתות, והיא לא הסכימה לשתות את כל הכמות (זה באמת היה מגעיל). היינו צריכים להתחנן לפני הרופא שיתן לנו כדורים ולא אבקה, והוא, באופן יוצא דופן, הסכים (כי ביפן לילדים נותנים אבקה וכדורים זה רק למבוגרים).

אפרת_ח

New member
פתרון פלא לבעית בליעת כדורים

אמא שלי אחות בבית חולים, ושם יש אנשים עם בעיות פיזיות בבליעה. מה שעושים זה לשים את הכדור בתוך כפית של מעדן כלשהו, ואז זה מחליק פנימה ללא בעיות.

למעלה