בלימת מנוע

thegreengo

New member
בדו"פ אין בלימת מנוע

אין שסתומים ועל כן אין התנגדות לבוכנה. בלימת מנוע היא רק בארבע פעימות. בהמשך להערתי הקודמת חשוב לציין שבאופנועי מירוץ ניתן לראות איך לפני פניה מורידים שלושה או יותר הילוכים ברצף. אם תנסה דבר כזה אצלך סביר להניח שינעל הגלגל והאופנוע יבכה. לכן יש להם קלץ מחליק שמונע את התופעה בסל"ד גבוה. במירוץ הסופרמוטו האחרון היה אפשר לראות נפלא איך הורדת הילוכים משתלבת בבלימה וליווי של זריקת זנב, בישורת האחרונה במסלול האופנועים היו בהילך חמישי ומשם לתוך פניה של הילוך שני/שלישי . אני אישית כל פעם הורדתי שלושה הילוכים ברצף... בכדי למנוע נעילת גלגל ניתן לשחרר את הקלץ רק חצי.

YLEE

New member
חייב! אבל פשוט חייב להגיב!../images/Emo41.gif

בפעם האחרונה שניסיתי לבלום עם המנוע - זה היה ביום שרבי בירידות של הכינרת עם ג'אווה (דו"פ) (
- לא רציתי "לשרוף" רפידות..) בטיול שעשיתי לבד
תוצאה?????? אחת שרשרת קרועה אחד גלגל שיניים של ההילוך השני - שבור. אחת תושבת הקלאץ' במנוע (נו המנוף הזה) - שבורה. ואחד טיול שהסריח כי חזרתי הבייתה על הילוך ראשון - שלישי רעב עייף ומסריח. אז נכון שזו ג'אווה. ונכון שאלה היו ירודות לכינרת ובלה בלה בלה. רבק! בלמי דיסקים במודרנים הם כל כך טובים. למה להעליב אותם? מה אתה רוכב על משאית? יעני אגזוסטברייקס?

JackR1

New member
כאמור - בלימת מנוע לא מחליפה בלימה

"נורמלית", אלא רק מוסיפה איזון. לא עוצרים אופנוע עם מנוע בלבד. זאת הטעות שלך. לא שום דבר אחר. נקודת המוצא זה לא "לא לשרוף רפידות", אלא "להעביר משקל קדימה בעדינות יותר כדי לבלום באפקטיביות מוגברת עם הקדמי". ככה שהדוגמא לא במקום. צריך גם לדעת, מתי להוציא את המנוע משילוב, כדי שלא יפחית מפעולת הבלימה (נניח, בלימה חריפה עם משקל 0 על האחורי).

תשובה

אחרי כל התגובות הנחרצות אני לא בטוח. בשבת האחרונה הורכבתי ע"י חבר שהוא רוכב מקצוען שעבר הכשרות אצל גידי וגם התחרה במרוצים. מה אגיד לכם, הסל"ד שהאופנוע שלו מגיע בבלימת מנוע זה יותר ממה שאני מושך בהאצות.

™©®

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אבל לך תוכיח לאנשים ש"אין לך אחות".
מבחינתם RC טועה כל הזמן וכל מה שהוא רושם חייב להמחק.

TShavit

New member
קצת סדר בבלגן...

העומס המקסימלי שפועל על המנוע בזמן בלימת מנוע הוא ההתנגדות של הדחיסה (קומפרסיה, בעברית...). זהו. לא יכול להיות יותר. זהו עומס זניח לעומת מה שעובר על המנוע תחת עומס מלא, כשאל לחץ הדחיסה נוסף הלחץ הגבוה פי כמה של פעימת הכוח - וזה עומס שאיתו המנוע חי כל הזמן. זאת ועוד: את אותו עומס-דחיסה ב-ד-י-ו-ק חווה כל בוכנה, כל הזמן. במצב של סל"ד קבוע, האצה, רייס עם ה-GS של החבר, לא משנה - בעת פעימת הדחיסה העומסים על הבוכנה (והטלטל, פין בוכנה, רינגים וכו') הם בדיוק אותם אלו שאנו מקבלים בבלימת מנוע! ההבדל הוא שבעת בלימת מנוע, אין את השלב של ה"אמא'לה כמה לחץ מופעל עלי" של פעימת הכוח כשהמנוע בהאצה... כך שמבחינת שחיקת מנוע בגלל בלימה - להד"ם. פשוט לא נכון, נקודה. איפה כן יכולה להיות בעיה? בשרשרת. בעת בלימת מנוע, שרשרת רפויה מדי יכולה "להצליף" ולרקוד בחלקה העליון, ואילו בהאצה רגילה החלק התחתון הוא זה שרפוי ואין עליו עומס. במצבים מסויימים אני מניח שיכול להגרם נזק. לגבי הענין של נעילת גלגל אחורי - נו באמת: ושימוש בבלם אחורי לא יכול לגרום לכך? מי שעוזב קלאץ' בברבריות ונועל בגלל זה גלגל - שיהיה לו לבריאות. מי שעוזב גז בפתאומיות על כתם שמן מזמין לעצמו צרות בדיוק כמו אותו אחד שילחץ על הבלם האחורי. בכל מקרה, בלימת מנוע איננה תחליף לבלמים, בודאי לא באופנועים מודרניים. אבל כולנו משתמשים בה בכל מצב של הפחתת מהירות מתונה, נכון? רואים מרחוק רמזור אדום, סוגרים גז עוד לפני הפעלת הבלמים, ו-הופ! יש לנו בלימת מנוע. ואפשר בהחלט להשתמש בה לויסות המהירות בירידות ארוכות, למשל (וגם כאן זה משהו שכולנו עושים בלי להרגיש), אם כי רבים משוכני הפורום הזה נוסעים במהירויות שבהן ההתנגדות האוירודינמית מספיקה לויסות המהירות... ובכל מקרה, הורדת הילוכים תוך כדי בלימה והתאמת הסל"ד היא משהו שמפעיל בלימת מנוע כזו או אחרת. אז מה? בקיצור, תרדו מהסיסמאות.

never a pilot

New member
../images/Emo13.gifאפילו מביג שביט קיבלתי תשובה!

אחלה שרשור, תודה רבה

diskmen1

New member
אולי סוף סוף מישהו יגיד.......

מה הבחור צריך בשביל לעבור את הטסט?? אם לא שמתם לב הוא לומד נהיגה ובמוקדם או במאוחר יגש לטסט. מרוב ויקוחים שכחתם להתיחס לבן אדם ששאל את השאלה!! כאשר אני למדתי המורה במפורש נתן לי להתאמן על : ראשון-שני - שלישי ואז: שני+לעזוב את הקלאצ'(בלימת מנוע יענו)- ראשון+לעזוב את הקלאץ! מה תגידו על זה??? המורה שלי אידיוט? למורה הנ"ל נסיון של עשרות שנים! ולא יודע כמה תלמידים שעברו טסט!

למעלה