בלימת מנוע

never a pilot

New member
בלימת מנוע

בשיעור האחרון גיליתי את חדוות הבלימה בכוח המנוע (הורדת הילוך ושחרור קלאץ' איטי כשהמהירות יורדת). האם מדובר בהרגל מבורך/מגונה? האם נגרם נזק לאופנוע בעטיו? בקיצור, חוו"ד כללית ממומחי הגף (פורום בלעז) - בלימת מנוע, כן או לא?

eldad-g

New member
תריץ חיפוש בנושא ותמצא שדשנו

בו המון אבל בקצרה זה לא טוב אלדד

™©®

New member
../images/Emo31.gif אל תקבע בפסקנות כ"כ נחרצת

שזה "לא טוב"! אני אישית משתמש בזה המון וזה יעיל ומאפשר לי להיות בשליטה טובה יותר על האופנוע.

malganis

New member
אתה מורה אידיאלי. ../images/Emo8.gif

מה שאתה עושה צריך לעשות הפוך. כלל נחמד ופשוט.
דעתי בעניין: אתה לא צריך את המנוע כדי לעזור בבלימה. יש לך רגלית לבלם אחורי אם צריך. וקדמי כמובן. ברור. (בתנאי שהוא לא בלם תוף
) רק ללחוץ על הקלאצ' ולהאט. המנוע לא בסיפור. הקטע של להוריד הילוך או שניים ושחרור הקלאצ' תפקידו לתת את האפשרות לחזור לגז בטורים הנכונים ובזמן. אתה לא צריך את המנוע כדי לעזור לבלימה.

nsbh

New member
צודק.

לא צריך להוריד הילוך ע"מ לבלום בעזרת המנוע, מה זה משאית????????

TomaC

New member
הוא יכול להחליף את כפיר בדוגמאות

של איך לא לעשות.... וזה אפילו יהיה טבעי ולא מוגזם.... (כפיר- לא להיעלב לי פה....) לא סתם גידי הזמין אותו למגרש בפעם האחרונה....

D X

New member
../images/Emo18.gif טרול.

טרול, טרול, טרול. לא מבין את הנהלת תפוז - מזמן היה צריך לחסום אותך. אתה פשוט - 1. אידיוט. 2. מסכן רוכבים בכביש. מה, אתה לא מבין שמישהו עלול לקחת אותך ברצינות?????
גדול לתשובה, ובכלל לתשובות שאתה נותן. אגב - גם למהלי הפורום - אני הייתי עומד על רגלי האחוריות על מנת שתיחסם. טרול.

nuzzz

New member
קשקשן!!אתה בעצמך טרול!!

איזה אומץ יש לך לקרוא לאחר אדיוט?? כל זמן שאף אחד לא בדק (יצרנים וכו'-לא חברי פורום שנראה להם ככה..שמעו מחבר..להליכון של סבתא שלהם היה בלימת מנוע והאחורי נשחק..) באופן רציני, אז הוא צודק בדיוק כמוך-קפיש? הנהלת תפוז-תחסמו אותו! טרול
למנהלים-תשימו סוף בבקשה לנוהל החדש שנהיה בפורום, שכל משתמש מבקש לחסום אחד אחר כי הוא לא חושב כמוהו(תרגולת טרול
) DX מדבר שטויות בדיוק כמו השני אדיוס חמינדוס

M O R M

New member
אני ממליץ למתן את ההתבטאויות.

גם לך וגם למי שמעליך. בכל מקרה RC כתב דברים שלדעתי מסוכנים מעט. בא נניח לרגע שיש כמה רוכבים בפורום שמבינים יותר ממני וממך. אז מה דעתך לעשות מאמץ כבד ולקרא את האוסף בנושא בלימות שצרפתי בסוף השירשור ואחר כך להתנסח אולי מחדש. בא נניח לרגע שאני רוכב על אופנוע יותר שנים ממה שאתה חי . זה אולי אולי מקנה לי את הזכות לבקש ממך בנימוס לקרא את האוסף בו כותבים כמה "מביני עניין שלהליכון של הסבתא שלהם נשחקו הצמיגים." אז אנא בא נמתן את אופן ההתבטאויות בבקשה.

ש.פ.ד

New member
ויש עוד אנשים שמסכימים אתו

ואולי כולם "לא מבינים"?! א. הנושא שנוי במחלוקת בכל פורום שהעלה אותו אי פעם לדיון רציני. ב. בלימת מנוע גורמת נזק זעיר (או לא קיים) למנוע. ג. שימוש נכון אכן מגדיל את השליטה באופנוע. נסו פעם לרכב בכביש מפותל, במהירות, וללא שימוש בבלמים (אי אפשר לעשות זאת ללא שימוש בבלימ מנוע) ותבינו עד כמה אפשר עוד להשתפר ברכיבה... ד. לא הייתי ממליץ על פסקנות מופרזת בשום צד של המחנה...

nuzzz

New member
MORM עם כל הכבוד ויש כבוד..../images/Emo42.gif

זה שאתה רוכב הרבה זמן, לא אומר שאתה רוכב נכון.. RC לא כתב שום דבר מסוכן, נניח שאתה מתקרב 700 מטר לפני רמזור שהרגע התחלף לאדום, יקרה משהו אם תאט עם ההילוכים? לא?? אז RC מסתבר שלא כתב דברים כ"כ נוראים. לגבי הסיסמאות ש"רפידות עולות פחות מאוברול" זה נורא נחמד אם זה היה מגובה בנתונים אמפירים ולא תחושות בטן של אנשים מהפורום. אני רוכב כבר 12 שנים, ובולם גם עם המנוע ו
לא קרה כלום לאף אחד מהאופנועים שהיו לי.אולי מקרה אולי מזל אבל נראה לי שבלימת מנוע רגועה לא תזיק במאומה למנועים.

תבין גם את הרתיעה של אנשים מRC

הוא גם כתב שבלמי תוף יותר טובים וגם עוד כמה פנינים. ישנה גם סכנה לנעילת גלגל אחורי בבלימת מנוע , וזה כבר מסוכן הרבה הרבה יותר. שכל אחד יעשה מה שב
שלו , אבל מכיוון שרוב האנשים אינם תומכים בבלימת מנוע ורואים בכך עניין מסוכן , הם דואגים לכתוב את דעותיהם מתוך דאגה לאותו בחור שעלול ליישם אחת מההמלצות. אדם נבון לא יסתמך על מה שנכתב כאן , ויחפש עוד דעות וספרות מקצועית בנושא. אדם נבון עוד יותר , ינסה באיזה מגרש נטוש את שתי סוגי הבלימות , לדעתי הוא יעדיף את הבלימה תוך שימוש בקלאץ' , ולא עם הורדות הילוכים. אגב , יש אנשים ,שעברו מספיק , וגם אם זה תחושת בטן שלהם - היא שווה המון , הרבה יותר מסתם דברים בעלמא הצצים מפי אלמונימים. יש הבדל בין להוריד כמה קמ"שים ע"י עזיבת גז הדרגתית בהילוך נמוך , לבין לבלום ממהירות גבוהה מאוד תוך שימוש בהורדת הילוכים. רכיבה ספורטיבית , זה כבר עניין אחר לגמרי ובכלל לא אמור להכנס לשיקולים של "איך לבלום ביומיום".יש הבדל בין שימוש בהילוך נמוך בירידה , לבין האטה ע"י הורדת הילוך. אגב , תהיה בטוח שהמנועים שלך התבלו יותר ממנועים שלא בלמו איתם.

nuzzz

New member
צודק- ומסכים איתך לרוב הדברים.

הכוונה בדיון הייתה לבלימה רגילה ולא בלימת חירום/מ180 קמ"ש וצפונה. לידיעה- בלימה חזקה ממהירות גבוהה עם לחיצה מיידית על הקלאץ רק תגביר את המהירות שלך וכך תשיג מטרה הפוכה! המנוע משמש כבלם חלש יותר ורק במהלך הבלימה עצמה שווה להוריד הילוכים או להכניס קלאץ. חוץ מזה שלהיות על אופנוע נוסע עם קלאץ לחוץ והילוך לא מתאים לגמרי(30 קמ"ש והילוך חמישי לדוג')--לא משאיר לך ממש צאנס בהתחמקות ממכשול, נכון? התשובה היא בשילוב של הכול כנראה. ולגבי המנועים של האופנועים-אל תהיה כ"כ בטוח.מספיקה נסיעה אחת בלתי אחראית בחוסר שמן כדי לעשות בלאי של 20 שנות בלימת מנוע.

lsky

New member
../images/Emo31.gifלעולם לא תגביר מהירות ע"י

משיכת קלאץ'. מקסימום תמשיך באותה מהירות. אולי בעצם בירידה עם רוח גבית...

nuzzz

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif../images/Emo45.gif../images/Emo31.gif

הלו..בלי ידיים מוזמן לנסות תוך רכיבה רגילה וגזגוז ללחוץ קלאץ פנימה-תגלה הפתעה...

lsky

New member
ידיים בפעם האחרונה ../images/Emo24.gif

אני לא מסכים עם דעתך. ההרגשה שהאופנוע מאיץ היא שקרית. 1. חוק שימור אנרגיה. 2. ברגע שאתה מנתק את המנוע מהגלגל, אין יחידת כח שמאיצה אותו. האופנוע ממשיך בגלל ההתמדה, אבל בהחלט לא צובר תאוצה. אם תצליח למצא מכונה שלא מונעת על ידי כלום ובכל זאת מצליחה להאיץ (שוב, לא בירידה) תהיה מליונר. בינתיים, תהיה בריא ומאושר (אולי אתה כבר מליונר
)

M O R M

New member
זה שאני רוכב הרבה זמן נותן לי

אולי את הסיכוי להסב את תשומת לבך לאוסף השירשורים בנושא בלימות. שם אולי תמצא התבטאויות של מדריכי רכיבה מוסמכים בתחום כגון גידי פרדר ומדריכי בית ספר לרכיב מתקדמת. אני יכול להבטיח לך שאת רוב שנותי כרוכב עברתי ברכיבה לא נכונה. אי לכך ובהתאם לזאת איני מתימר להשתמש בוותק שלי כרוכב בנושא אופן הבלימה הנכונה . אני כן מתימר להשתמש בוותק שלי ברכיבה על מנת להסב את תשומת לבך שאם אני יכול לחפש סימוכין לדברי בארכיון הפורום וללמוד מחדש איך לרכב אולי גם אתה תוכל לקרא את דברי המומחים כמוני. כמובן שעל מנת להקל עליך טרחתי ואספתי המון שירשורים בנושא בלימות. אז בא נסכם: א. הוותק שלי אולי מקנה לי ידע ונסיון במצבי חרום אולם לא ניתן כנראה רק ללמוד "מנסיון אישי" כפי שטוען RC . ב. שירשורי בלימה בארכיון יכולים לעזור בתהליך הלימוד - לפחות הקטע התאורטי. ג. לימוד בבית ספר לרכיבה מתקדמת עוזר להבין וליישם את הנלמד באופן מעשי. ד. תרגול הנלמד באופן מעשי באימוני מגרש עוזר להבנת החומר ולהטמעתו. ה. תרגול הנלמד באופן תאורתי+מעשי+קורסים בהרים+אימונים ברכיבה ספורטיבית מאומצת מאפשר להבין את הנושא לעומק. אי הבנת אופן הבלימה ברכיבה ספורטיבית מאומצת בהרים יכולה להסתיים בבית חולים. ו. ולסיום
קבל תמונה של בלימה מאומצת מאוד - נסה במצב זה להשתמש בבלימת מנוע.
הכל בידידות וברוח טובה בבקשה.

D X

New member
או קיי, הסבר.

בלמים נועדו לבלום. זו הסיבה שהם שם. בלימת מנוע שוחקת את המנוע יותר מאשר ללא שימוש בה. עד כאן - ניחא. אבל, וזה אבל גדול - בלימת מנוע בתנאים מסוימים היא מסוכנת (כתם שמן, למשל - עדיף לסוע עליו ישר ועם קלאץ') - וגם במקרה של ההרגל המגונה הזה - אתה מתרגל לבלימה בעזרת המנוע, ובבלימת חירום אינך יודע ואינך רגיל להשתמש בבלם. ואז אתה גומר במשאית, ובא לפורום לחפש מי נתן לך את העיצה הדבילית במקור. מה גם שזו אינה העיצה הדבילית הראשונה של הבחור.

D X

New member
ולבסוף.

אצל רוכבים מיומנים ישנם יתרונות לשימוש בבלימת מנוע, וזאת כאשר היא מצטרפת לבסיסים קיימים ולעקרונות רכיבה נכונה שהופנמו. אצל רוכב חדש שישמע לעצתו של הRC, אני לא צופה יתרונות, וכן הפנמה של רכיבה לא נכונה.

למעלה