בלימה עם גיר רציף

בלימה עם גיר רציף

שלום לכולם.
הרכב: מיצובישי לנסר 1.8 עם גיר רציף, אשר בתפעול ידני מחולק ל- 6 הילוכים.
האם כדאי להוריד הילוכים בירידות מתמשכות ? כלומר האם זה מזיק לגיר ?
שמעתי דעות לכאן ולכאן. חלק אומרים שעדיף להחליף את הבלמים בתדירות גבוהה יותר מאשר ליצור עומס על הגיר.
מה דעתכם ?
תודה למשיבים.

חן 1111

Active member
תבדיל בין בלימה לבין שמירה על מהירות

כשאתה צריך לבלום, אתה משתמש בבלמים. לזה הם מיועדים. כשאתה צריך לשמור על מהירות נמוכה בירידה ממושכת, אסור לך לעשות את זה עם הבלמים כי הם יתחממו יותר מדי. לכן אתה בתחילת הירידה מוריד הילוך להילוך המתאים, ונשאר בהילוך הזה לאורך הירידה. אם צריך להאט יותר, אתה מאט עם הבלמים, ומוריד הילוך בהתאם. אבל לא בולמים על ידי הורדת הילוכים.

The S t i g

New member
האם למישהו בפורום אי פעם הלכו ברקסים

ברכב פרטי ב 20 שנה האחרונות

לפי הבנתי גיר רציף איננו בנוי להתמודד עם עומס הפוך (של בלימה) ולכן איננו בולם את הרכב במכוון
ברקסים לפעמים מתחממים, מסריחים, מעבדים טיפה את היעילות אבל לא זכור לי סיפור על רכב פרטי שאיבד את יכולות הבלימה לחלוטין באיזה שהיא ירידה בארץ ולא משנה מה היתה התנהגות הנהג ב 20 שנה האחרונות
ולכן אני היתי מציע לפותח השרשור פשוט להשתמש בברקסים של הרכב לפי הצורך לבלימה

The S t i g

New member
אני מהנדס?! אתה מהנדס...

אני רק מצטט דברים שאני קורא
משהו על זה שלרצועה של הגיר אין שום בעיה להתמודד עם מתיחה / משיכה אבל בבלימה יש פעולה הפוכה של דחיסה שלה והיא לא בנויה לזה
זה המקסימום שאני מבין כרגע

the annonymous

New member
רצועה אף פעם לא עובדת בדחיסה

בדיוק כמו שחוט לא יכול לשמש כעמוד.

בגירים אין מותחן כמו בטיימינג ולכן לא מעניין את החגורה לאיזה כיוון היא מסתובבת.

karpe

New member
להבנתי הרצועה לא משנה כיוון בבלימה

זה לא שכיוון הסיבוב של המנוע או של הגלגלים משתנה.
מה שמשתנה זה הציר המניע. הרצועה מחוברת בין שני צירים, אחד זה המנוע והשני מחובר בסוף לגלגלים.
בהאצה של המנוע, הציר של המנוע הוא המהיר יותר, וזה שמניע את הגלגלים. במצב זה צד אחד של הרצועה מתוח והצד השני רפוי יותר.
במצב של בלימת מנוע הציר של הגלגלים מהיר יותר מהציר של המנוע, ואז הרצועה נמתחת מהצד השני, אבל היא עדיין מסתובבת באותו כיוון.

זה עובד באותה צורה כמו ואריאטור בקטנועים/טרקטורונים.

the annonymous

New member
זה ברור אבל אם תסתכל על חגורה

שיש לה מותחן אז המותחן תמיד יהיה בצד ה"רפוי". אם תהפוך את כיוון העומס המותחן פתאום יצטרך לעמוד בעומסים שהוא לא תוכנן להם (רצועה מתוחה בכוח ששווה לעומס עליה).

karpe

New member
אוקיי

פשוט כתבת "בגירים אין מותחן כמו בטיימינג ולכן לא מעניין את החגורה לאיזה כיוון היא מסתובבת" ומכאן ניתן להבין שהחגורה מסתובבת בכיוון שונה בבלימה.

חן 1111

Active member
אין דחיסה. יש מתיחה לצד אחד או לצד שני

ומבחינת הרצועה זה אותו דבר. אם אין שם מצמד חד כיווני, אז אין סיבה שלא תהיה בלימת מנוע.

eladts

New member
אבל מה עם כל כלי הרכב ההיברידים עם תיבות CVT?

הם הרי בולמים בעזרת המנוע החשמלי (פרט לבלימות חזקות) ועובדה שהגיר הרציף שלהם מתמודד עם זה.

enigo

New member
אין להם גיר רציף. יש להם מנגנון ששונה לחלוטין

במבנה שלו מגיר רציף, ולמעשה אין בכלל "גיר" במשמעות של מנגנון שיכול לשנות את יחס ההעברה בין הגלגלים למנוע.

eladts

New member
יש כל מיני וריאציות

מה שאתה מתאר נכון למערכות המודרניות של טויוטה.

http://en.wikipedia.org/wiki/Hybrid_Synergy_Drive

אבל יש גם מערכות היברדיות שכוללות תיבת הילוכים קונבנציונלית.

http://en.wikipedia.org/wiki/Integrated_Motor_Assist

יש גם מערכות שכוללת תיבת הילוכים לזוג גלגלים אחד והנעה חשמלית ללא הילוכים לזוג השני.

http://www.acura.com/RLX-Sport-Hybrid-SH-AWD

enigo

New member
ואיזה מאלו שהבאת עונה להגדרה של "רכב היברידי

עם תיבת CVT" שהופיעה בהודעה שאליה הגבתי?
אני הבנתי למה הבחור התכוון, ועניתי לזה, לא עשיתי סקירה כללית של תחום המכוניות ההיברידיות.

enigo

New member
צודק, שכחתי מההונדות - יש גם לאינסייט ולג'אז

סידור כזה.

חן 1111

Active member
האמת, אתה צודק, ויש לזה לפחות הוכחה אחת

רוב הנהגים בארץ נוהגים עם גיר אוטומטי, ולפחות לחצי מהם אין מושג בשביל מה המצבים 1-2-3 בידית. כך שהם עושים את כל הירידות על הבלמים. ועובדה שכמעט אף פעם לא קורה כלום.
מצד שני, נדמה לי שהתאונה שקרתה בירידה לטבריה קרתה בגלל שניסו להאט את הרכב בירידה עם הבלמים בלבד.

karpe

New member
זה די ברור מההקלטה

ובדיקת תוואי הכביש שהדוושה הייתה תפוסה (לא בהכרח הדוושה, אולי המנוע בלי קשר למצב הדוושה).

למעלה