בלילה שכזה

molto vivace

New member
בלילה שכזה

אהלן יש למישהו את המילים של "בלילה שכזה".? ביצוע אחרון ששמעתי- שלום חנוך. המילים של נעמי שמר עד כמה שאני יודע.

lexigali

New member
נראה לי שאתה מבלבל בין שני שירים -

יש "הלילה הזה" - שיר של שלום חנוך (מילים ולחן), ויש "בלילה שכזה" (מילים ולחן של נעמי שמר), שלא ידוע לי שמעולם שלום חנוך שר.

ramil

New member
בלבלתם בין שלושה שירים...

"הלילה הזה" של אריק איינשטיין (שורה מזהה: "השדרות, העיר, והלילה הזה") השיר של שלום חנוך מכונה דווקא "לילה", ויש לו גם ביצועים של אחרים (יהודית רביץ, אריק איינשטיין, חמי רודנר). שורה מזהה: "הלילה הזה, שום סימן הוא לא נותן". את "בלילה שכזה" של נעמי שמר - אני מכיר בביצוע של שולה חן וליאור ייני.

מוגג

New member
בין שלוש ובין ארבע

מה נשתנה הלילה הזה? איזה לילה? בלילה שכזה הלילה הזה אח, איזה לילה הו, איזה לילה

molto vivace

New member
לילה

וואלה, בלגאן אבל בסופו של דבר, אני מתכוון ל "לילה" של שלום חנוך. כנראה. מסתבר. יש מילים?

ramil

New member
בשבילך, יש גם מלים

רק אציין שאת השיר כתב והלחין שלום חנוך (ואולי יום אחד אקו"ם יתנו גם בלי פרס)

אם לילה שכזה - אז שאלה:

מנגינת הפזמון של "בלילה שכזה" של נעמי שמר דומה עד מאוד לפזמון השיר "זר של נרקיסים" שהלחין אפי נצר (ביצוע רן אלירן - "ורק האהבות, ורק האהבות, ורק האהבות שבות לכאן בסתיו"). מי כתב את הלחן קודם? מה הסיפור??? אשמח לספר על כך באתר סיפורו של שיר

מוגג

New member
נכון.

איניודע מי הושפע ממי אבל זו תופעה ידועה בה מלחין מלחין לחן מוכן שמזדמזם אצלו בראש בלי לזכור כי מדובר במנגינה שאולה. "לא רוצה לזמביה" של עופר אקרלינג משעתק לחן של נינה האגן. להקת משינה למינה. לי למשל הלחן של דרורה חבקין לשירו של ביאליק "היא יושבה לחלון" מזכיר את "שיר לשלום" של רוזנבלום.

shellyland

New member
נורית הירש סיפרה

שאת הלחן לאחד משיריה "גנבה" מ"התקווה". אני לא זוכרת איזה שיר.

נורית ו"התקוה"../images/Emo104.gif

נורית ספרה שמילות השיר "ללכת שבי אחריך", הן שנתנו לה את הרעיון להשתמש במוטיב של ההימנון. משהו שיצא לדבריה תוך כדי עבודת ההלחנה.

למעלה