"בלייזר" מול "לאשה"

oren*

New member
"בלייזר" מול "לאשה"

מדוע לעיתון הגברים החדש הוחלט לקרוא "בלייזר" ולא "לגבר" כתשובה לעיתון "לאשה" של הנשים? האם אפשר למצוא שם לעיתון שלא יהיה בעל גוון שוביניסטי?

אורלי_ל

New member
ו"לאשה" זה לא שובניסטי?

כאילו שכל מה שמעניין נשים זה איפור בגדים מתכונים ודיאטות. ועוד משהו, אם כבר העלית את הנושא - לא ראיתי את "בלייזר". ראית? מעניין אותי סגנון הכתבות שיש בו, מעניין להשוות לסגנון שב"לאשה".

augustus

New member
השם "לאישה" אינו שוביניסטי

התכנים, אכן כן. לא קראתי את העיתון "בלייזר", אבל חנקה מספרת (היא תוכל לאשר את דבריי) שלאחד הגיליונות צורף סרגל... אולי זהו ירחון לשרטטים.

ספיר ק

New member
לא השם ולא התכנים

אלא השילוב של שניהם. לקרוא לעיתון שמיועד לנשים בשם "לאשה" זה לא שוביניסטי. גם עיתון העוסק באיפור, דיאטה ובגדים זה לא שוביניסטי. החיבור בין השניים, ההנחה שעיתון לנשים צריך לעסוק בעיקר בנושאים כאלה...

oren*

New member
קראתי בכל הגליונות של בלייזר,

מדברים שם על כל מה שמעניין גברים, למרות שבוודאי גם נשים תוכלנה לקרוא בו ולאהוב את הדברים. גם ספורט, גם סקס, גם עבודה, גם טיולים, גם אופנה, גם כוכבי קולנוע, גם רכילות, גם בדיחות ובכל עיתון נושאים ייחודיים - הומוסקסואליות, שחיתות בצבא, מלחמה בארה"ב, מה לעשות עם הילדים וכו... יש מדורים ממש נחמדים כמו צעצוע שכדאי לקנות לילד וגם האבא יאהב (מכונית על שלט, טלסקופ וכו...), איך לפנק את בת זוגתך, חידות וטריוויה, תרגום של מאמרים מעיתונים בינלאומיים ועוד... אין מה להגיד שמוזס יודעת מה היא עושה - ולכן שאלתי מדוע בחרו בשם "בלייזר" שהוא יוניסקסי (גם נשים לובשות בלייזרים) ולא במשהו שקשור ישירות לגברים. והרי "לאשה" לא משאיר הרבה מקום לטעויות לגבי קהל היעד של העיתון. נ.ב. הסרגל עליו דיברו באחת ההודעות כאן נועד למדידת אורך איבר המין - כנראה שלעורכת המגזין יש עדיין כמה דיעות קדומות על גברים שקשה לה להשתחרר מהן.

.inbal

New member
שניהם גרועים באותה מידה

את בלייזר מפרסמים בתור מה שמעניין גברים (עם דגש על רכב, כלכלה וכו´) ואת לאשה, כמובן בתור מה שמעניין נשים. גם אם בלייזר מעניין, רק בגלל פרסומו כמיועד לגברים בלבד לא אקנה אותו. (לא כי אני חוששת לעבור על כללי החרבה אלא כי זו גם פרסומת ´זכרנית´).

אבל אני קיבלתי אותו בתור מתנה

כשמימשתי תלושים ב"סטמצקי" ולא היתה אלטרנטיבה. אם זה מוצג כמגזין שאמור לעניין גברים בלבד, לא אמורים לתת אלטרנטיבה לאישה שמשתמשת בתלושים? או שאני צריכה להביא את זה הביתה כמתנה לבעל, ואם אין לי בעל אז זה רמז שאמצא אחד מהר?

אורלי_ל

New member
הזכרת לי עכשיו משהו ששמעתי פעם

בחדשות, וסליחה מראש על חוסר הדיוק, על כך שחיילות זכו במאבק ארוך להיות מוכרות כנכות צה"ל, ומה שהן קיבלו זה... מכונת גילוח, כמו הנכים הגברים.

.inbal

New member
וזו הזדמנות להסב

תשומת לבכן לירחון(?) המחשבים "גאדג´ט" העוסק במגוון חידושים בתחומי מחשבים, מחשבי כף יד ושאר ירקות מגניבים. העיתון לא רע בכלל, אבל מיועד לגברים. מישהו שם כותב על טכנולוגיות של המאה ה - 21 אבל עדיין חושב שהדרך היחידה למכור עיתון היא למרוח בחורה עירומה למחצה על השער שלו! וזה קבוע, לא אירוע חד פעמי!

למעלה