בליזובסקי - בלז'ובה

בליזובסקי - בלז'ובה

מישהו יודע משהו על השטייטל ששמו בלז'ובה? כל בעלי שם המשפחה "בליזובסקי" הם במקור במקור מבלז'ובה, כפר/ עיירה בפולניה שלפני המלחמה חיו בו כשלושת אלפים אנשים, אלף וקצת מהם יהודים.

talia olav

New member
בפנקס קהילות פולין מופיעה עיירה ...

... אחת בשם Blazowa, באזור לבוב (כרך 3). בעיירה זו היתה קהילה יהודית בת כ-1000 - 1500 איש. היא נמצאת דרומית לז'שוב Rzeszow ולטיצ'ין Tyczyn נטיה קלה מזרחה). בנוסף היה כפר עם קהילה יהודית קטנה - Blezowo - בווהלין (כרך 5). עירד - אם במקרה אתה קשור למשפחה מקיבוץ אפק אשמח לשמוע ממך.

כן, קשור :)

לסבא שלי, אשר בליזובסקי שמו, שנולד בבלז'ובה, היה בן דוד בשם נתן בליזובסקי, מקיבוץ אפק. אני לא יודע על זה הרבה כרגע. אשמח לשמוע ממך.

davidncsy

New member
בלז'ובה? נו, איזו שאלה..

קודם כל אתה יכול לעיין באטלס השואה של מרטין גיברלט,תמצא אותו בכל ספריה, באחד העמודים הראשונים של האטלס יש מפה של איזור העיירה סאנוק והיישובים שם ערב המלחמה, שם מופיעה העיירה בלז'ובה עם 930 תושבים יהודים. העיר נכבשה בידי הסובייטים בספטמבר 1939 ואחרי זה נמסרה לתחום הכיבוש הגרמני.מרבית יהודי העיירה גורשו בקיץ 1942 לגטו בעיר ז'שוב ומשם נשלחו אל מותם בבלז'ץ.אחרים מצאו את מותם במחנה ינובסקה לבוב ובמקומות נוספים. בעולם החרדי- חסידי היא שם מאד מוכר בזכות הרבה מבלז'ובה. דמות רבנית ששרדה את השואה (אם אני לא טועה הוא שרד את מחנה ינובסקה לבוב) והיתה מאד בולטת בנוף של היהדות החרדית בארה"ב. מקוה שעזרתי לך.

Ivan Ivanov

New member
פרט קטן שעשוי לעזור.

מבחינה היסטורית אין זה נכון לומר שאדם ששם משפחתו נגזר משם עיירה\עיר מסוימת, אבותיו היו תושבי אותה עיירה. פעמים רבות שמות משפחה כאלה ניתנו למשל גם לאנשים שסחרו עם בני העיירה .

talia olav

New member
מעניין מאד - אני שומעת על כך...

... לראשונה. אשמח אם תפרט מנסיונך, או עוד יותר טוב - תציין על סמך איזה מקור אתה אומר זאת.

בבקשה :)

סבא שלי, אשר בליזובסקי, עלה לארץ מבלז'ובה כחלוץ חילומי ממשפחה דתיה, קצת לפני קום המדינה. קראתי על בלז'ובה בנוסף לפני שנה באנציקלופדיה של תפוצות יהודים בגולה. מתוך יותר מעשרה כרכים עבים, שארבעה או חמישה מהם נוגעים לפולין, היה רק עמוד וחצי שעסק בבלז'ובה הקטנה.

למעלה