בלידינג JUCIY 5

קילופים

New member
בלידינג JUCIY 5

היי, שאלה בנושה בלידיניג לבלמי ג'וסי 5. אני בדרך לעשות להם בלידינג עם ערכה מקורית של AVID. אין לי מושג איזה נוזל הידראולי יש כרגע במערכת (הגיע מהיצרן). ברשותי נוזל הידראולי DOT 5.1 שמותאם למערכת. האם לפני שאני מתחיל ממולץ לנקז את הנוזל הקיים ולהחליף אותו בחדש או שמא אין בעיה להשתמש בחדש שמותאם לכל נוזל אחר. אם התשובה היא כן, לנקז, איך אני עושה את זה? ולאחר הניקוז, האם אני פשוט מחדיר את הנוזל למערכת ועושה לה בלידינג רגיל? תודה.

uribt

New member
שים לב לשיטת העבודה

אין צורך "לרוקן" קודם את המערכת. פשוט תעשה את הבליד פעם אחת טוב, וזה די קל עם הערכה של אויד. אתה אמור להגיע למצב שהמערכת בלי טיפת אויר ובלי טיפה מהשמן הישן. ממליץ גם לפני הפעם הראשונה להתייעץ עם מישהו עם ניסיון בקשר לכמה טכניקות קטנות להגיע לתוצאה אופטימלית או לפחות לבדוק בטח יש איזה סרטון אינפורמטיבי ביו-טיוב שיכול גם לעזור. מהשמן הישן יש להיפטר בצורה ידידותית-לסביבה. זה חומר נבזי מאוד, לא סתם עובדים עם כפפות. אפשר מהכמות הקטנה שתישאר לך בכל מוסך ובחלק קטן מחנויות האופניים.

קילופים

New member
אוקיי, אז...

מה שאני הולך לעשות זה להשתמש ב2 מזרקים שאחד מהם מלא ב 4\3 והשני ריק. זאת אומרת, אם אני מבין נכון, שהמזרק הריק בסופו של דבר יכיל את השמן הישן. מה אתה אומר על הסרטון הזה? תודה על העזרה.

uribt

New member
סרטון מצוין

וכן. המזרק שעל הידית יהיה מלא בשמן הישן בסופו של דבר. יש אפשרות גם להוציא את הרפידות ולשים חלק יעודי שיושב בקליפר בלי הרפידות ככה אין סיכוי שמעט שמן בטעות יגע ויהרוס אותן. אם אין לך אז אני ממליץ, במידה ואפשר, לשים רפידות תואמות שאין לך בהן צורך יותר בקליפר בזמן העבודה. אם אין לא את זה ולא את זה אז יש צורך במשנה זהירות בכל מה שקשור בעבודה נקיה וניקוי יסודי אחרי הבליד. ועוד הערה - את הברגים הקטנטנים שבידית והקליפר לסגור עם רגש. שים לב שלא במקרה הם כאלה קטנים וגם לא דרוש כח רב לפתוח אותם. בהצלחה

למעלה