בליגה של אמינם

Eilleen

New member
בליגה של אמינם

תהל בלומנפלד על שנאיה טוויין מי היה מאמין: זמרת שהתחילה את דרכה ככוכבת קאנטרי, עם מגפי בוקרים כבדים ומבטא טקסני כבד לא פחות, מכרה מאלבומה החדש 7 מיליון עותקים בסוף שבוע אחד והדיחה מהמקום הראשון במצעד האמריקאי את אמינם בכבודו ובעצמו. אבל שנאיה טוויין היא לא רק זמרת, אלא גם הוגת דעות שמדברת על עצמה בגוף שלישי ומשחררת מסרים פמיניסטיים הזמרת האמריקאית היפהפייה שנאיה טוויין היא אישה מאד עסוקה בימים אלה. טוויין, בשביל שתהיו בעניינים, היא אחת הזמרות האהובות ביותר בצפון אמריקה בפרט וברחבי העולם בכלל. אלבומה החדש 'אפ', מכר בסוף השבוע הראשון לצאתו לא פחות משבעה מיליון עותקים ברחבי העולם(4.5 מתוכם בארצות הברית לבדה) וגרם לאמינם להיפרד מהמקום הראשון במצעד. הקהל, שחיכה בסבלנות חמש שנים מאז יצא אלבומה האחרון של טוויין, פשוט לא יכול היה להתאפק, והאלבום מסתמן כעת כאחת ההצלחות המסחריות הגדולות של השנה. מזל שהוא יצא בדצמבר , כך שהרווחים ייכנסו לשנת המס הנוכחית. עם כאלה נתונים, די ברור באיזה טוק שואוז טוויין מעדיפה להתארח לאחרונה (רמז: לא אצל יאיר לפיד), ואיזה קהל לא בדיוק נמצא בראש סדר העדיפויות שלה, כי היא נורא עסוקה בקידום מכירות אצל עמים שיתרמו קצת יותר למאזן המכירות. ועל כן, במקום להטריד אותה בזוטות, מספקת חברת התקליטים דיסק ראיון עם הזמרת, בו 19 שאלות מהסוג שעיתונאי 'פרבדה' היו מרגישים כמו עיתונות לוחמת בהשוואה אליהן. כך, למשל מטעים המראיין האלמוני ברגש: "הקול שלך ממש קופץ מתוך השירים". טוויין בתגובה: "זה הקול שיוצא לי רק כשאני עם גיטרה אקוסטית וכותבת שירים.". או אז הוא תוהה בקול רם: "יש משהו שונה במיקס של הדיסק הזה? האם את מופתעת שגמרת עם 19 שירים בדיסק?". התשובה, אגב, היא כן, ואז מגיעה שאלה נוקבת באמת: "אז זאת הייתה ממש התפוצצות יצירתית". ממש כלבוטק. לא מתרשמת מבראד פיט טוויין היא אולי הכוכבת הגדולה ביותר בעולם שהתחילה את דרכה כזמרת קאנטרי. כן, דווקא הז'אנר המושמץ הנ"ל, על מגפי הבוקרים והמבטא הטקסני שמלווים אותו, הביא אותה לתודעת ההמונים בארצו של הדוד סם. היא החזיקה מעמד עם שני אלבומים בסגנון הזה, ואז הגיע הפיצוץ האמית. קראו לו 'קאם און אובר', הוא אוחז בנתון מכירות מדהים של 34 מיליון עותקים, ולפי סטטיסטיקות שלעולם לא נוכל לאמת, אז ניאלץ להאמין להן, הוא נחשב לאלבום הנמכר ביותר בכל הזמנים של זמרת בודדת. יש המשך, לרשום אותו היום?

YLgirl

New member
../images/Emo13.gif

אפשר ת'המשך...? (אני במתח) ד"א מאיפה זה?

Eilleen

New member
בטח שאפשר!../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo98.gif

פשוט חשבתי שזה ארוך מדי לפעם אחת... זה מ'ידיעות אחרונות' זה פורסם בערך חודש אחרי שהיא הוציאה את 'UP' 'קאם און אובר' הפך את שנאיה טוויין לאחת הזמרות המצליחות בעולם. האלבום הנפיק את הבלדה היפהפייה 'אתה עדיין האחד' ואת ההמנון הפמיניסטי 'זה לא מרשים אותי יותר מדי', בו הודתה טוויין שהיא לא מתרשמת מגבר שנראה כמו בראד פיט (עם איך שהיא נראית, היא יכולה להרשות לעצמה). האמריקאים הכניסו את טוויין לרשימת הדיוות שהם אוהבים להעריץ (יחד עם ברברה סטרייסנד, סלין דיון ושר, ישמרנו האל), והיא התחילה לגרוף פרסי גראמי סתדירות מדאיגה. בתגובה ארזה טוויין את בעלה המפיק רוברט מאט לאנג (כמו סלין דיון ובעלה המקשיש, גם הצמד הזה לא מפריד בין יחסי משפחה ועבודה), והשניים עברו לגור בבית חדש בשוויץ כדי לנוח קצת. אחרי שהכסף ממכירות האלבום עשה מספיק ריבית בפק"מים, החלה העבודה על הפרוייקט הבא. עם הצלחה כל כך גדולה ביד, טוויין בהחלט יכלה להרשות לעצמה לקחת את הזמן בעת העבודה על אלבומה הרביעי, וכך היה. היא ולאנג נסעו בכל העולם, פחות או יותא, וכתבו את השירים. הם היו בפריז, בפרובאנס, ברומא, במילנו, בברלין, בדבלין ובאיים הקאריביים. הם אפילו נעזרו במוזיקאים הודים ואירים לצורך ההקלטות. "האלבום נוצר מחתיכות קטנות שנאספו בתקופות שונות. הייתי צריכה זמן כדי לארגן את המחשבות שלי." מספרת הזמרת בדיסק הראיון. אבל לא רק שירים הם כתבו במסעות האלה: במהלך תהליך היצירה הפיקו השניים גם בן והפכו להורים בפעם הראשונה. פורמט יוצא דופן חמש שנים החזיקה טוויין את המעריצים בלי שירים חדשים, ורק לאחרונה הפציעה הסנונית הראשונה מתוך האלבום החדש. המדובר בסינגל הפמיניסטי (שוב!) 'אני אשיג אותך', שמתאר א קורותיה של בחורה שבטוחה שהיא תשיג את הגבר שהיא רוצה "זו הגישה של שנאיה -- בטחון עצמי", היא עוברת לדבר על עצמה בגוף שלישי. "יש הרבה גברים עם ביטחון, שבטוחים שישיגו אותך. זה דבר חדש לנשים להיות כל כך בטוחות, כמו גברים: לדעת איפה הן עומדות , ושהן ישיגו את הבחור הזה." מתברר שכשטוויין רוצה משהו, היא אכן משיגה אותו. לא ברור איזה בחור יצא לה מהסיפור הזה ומה אומר על זה המפיק הצמוד שלה, אבל ההצלחה המסחרית הגיעה מיד. עכשיו יוצא לאור האלבום המלא, 'אפ', שמתהדר בפורמט יוצא דופן. כיוון שטטוויין היא כבר מזמן לא זמרת הקאנטרי שהיתה בתחילת דרכה, היא הייתה חייבת ללכת הפעם על פופ נטו. רק מה, היא לא יכולה להזניח לגמרי את מעריציה מתקופת מגפוני הבוקרים, שעדיין שומרים לה חסד נעורים. מצד שלישי, נורא מקובל היום לעשות קצת לטינו-שיק. וכדי ליהנות מכל העולמות, הדיסק החדש הוא בעצם שלושה: הראשון פונה לכלל הקהל ומכיל פופ מלוטש כמו שכולם אוהבים; השני מכיל אותם שירים בעיבודים אתניים-לטיניים; והשלישי הוא למעשה דיסק וירטואלי (ניתן להוריד אותו מאתר האינטרנט של הזמרת), שמכיל עיבודי קאנטרי לשירי הדיסק. מבולבלים? לא נותר אלא לתהות איפה הימים שבהם דיסק היה פשוט דיסק, ולא קומבינציה כל כך מסחרית. אבל העיקר שכולם מרוצים. עכשיו טוויין עובדת על הפרוייקט הבא שלה, סיבוב הופעות עולמי שיחל בתחילת 2003. אל תבנו על זה יותר מדי; כזכור, כל מה שהיא היתה מוכנה להשקיע בנו עד עתה זה דיסק עם ראיון חנפני. אבל שימו לב מה אתם מפסידים: "הכי כיף לי בהופעות. זו ההזדמנות היחידה שלי להיות עם מעריצים. ככה אני רואה על הפנים שלהם, ולא לפי מכירות התקליטים, כמה הם אוהבים את מה שאני עושה."

mmhbk

New member
7 מליון? זה לא הגיוני

אני זוכר שנמכרו בסביבות 800,000 עותקים בסוף השבוע הראשון בארה"ב. ובכלל, 7 מליון בסוף שבוע אחד זה פשוט לא הגיוני. אן סינק (זוכרים אותם?) מחזיקים בשיא מכירות בסוף שבוע הראשון והשיא הוא 1.4 מליון עותקים.

Eilleen

New member
גמני זכרתי שזה היה פחות!

אבל זה מה שהמוכשרים מ-ידיעות רשמו ... אני פשוט מעתיקה מילה במילה את מה שהם רושמים גם את העובדה שהם רושמים 'שנאיה' למרות שאני רושמת שאניה.... ואלו היו עוד 60 שניות של מידע מיותר עם גל.

Eilleen

New member
נראה לי, שאמורים לרשום את זה באמת

כמו שב'ידיעות אחרונות' רושמים את השם שלה- 'שנאיה' כי ככה מבטאים את זה אבל... אני רגילה לרשום 'שאניה'...

BackInBlack

New member
2.5 מיליון ליתר דיוק

1.4 מיליון זה היה ליום הראשון (לא שאני מעריץ פשוט הייתה תוכנית אתמול על שנות ה90 והזכירו אותם)

cosefi15

New member
SHANIA TWAIN IS THE BEST

ומה זה משנה כמה אלבומים נקנו בשבוע/חודש ראשון בשוק.. 20 מליון 1.4 מליון 200000000000 מליון .. מזה משנה SHANIA IS STILL THE ONE!! ולא צריך סטטיסטיקות בשביל זה.. אגב כתבה מעולה!!

למעלה