בלט דיסק

saritsn

New member
בלט דיסק

אני בת 45. יש לי בלט דיסק (אובחן ע"י רופא). הדבר מתבטא בכאב שמתחיל בעכוז ונמשך לאורך אחורי הרגל. רציתי לשאול: 1. האם המצב הפיך? ולאורך כמה זמן יכולים להמשך הכאבים? (כרגע אני נוטלת תרופה אנטי דלקתית). 2. מה הסיבות לתופעה? 3. האם ניתן להמשיך בפעילות ספורט (חדר כושר שיעורי עיצוב ופילטיס). 4. האם יש פעילות שכדאי להמנע ממנה כדי שהמצב לא יחמיר?

rafagav

New member
הסיבות לתופעה + חדר הכושר...

הסיבות: היווצרות לחץ של החוליות על הדיסק הבין חולייתי בעמוד השדרה. הסיבה ללחץ - בד"כ: תנועה לא נכונה ו - יציבה לא נכונה. ישיבה כשהגב מכופף גורמת ללחץ כזה. ההמלצה: "לשבת זקוף" בעייתית, שהרי אי אפשר להחזיק כך כי נוצר לחץ רב על עצם הזנב... לכן - צריך להגביה את חלקו האחורי של המושב = לשבת 5% בעמידה... לגבי חד"כ (וזו דעתי האישית) - רבים נפצעים שם, מכאן שהקשר בין חד"כ לבריאות ממש לא ברור. הפעילות שם בד"כ אינה בהשגחה מקצועית מלאה (אולי גם לא חלקית
) ובכל מקרה - פעילות מאומצת מדי מובילה להיווצרות רדיקלית חופשיים, המזיקים לגוף, ש - "מחליד"... (בלשון המסגֵרים).

בלט דיסק

שלום שרית, כאבי גב הם תלונה מהנפוצות ביותר בעולם המערבי. כאשר מדובר במחלה על רקע דיסקוגני (ז"א סוג של בלט/פריצת דיסק) ברוב המקרים מדובר במחלה התקפית כאשר התקף כאבים יכול להמשך בין שבוע ל6 שבועות וברובם המכריע של המקרים חולף לבד. הסיבה להחמרה בכאבים קשורה כנראה לתגובה דלקתית שנוצרת בעת המגע בין מרכיבי הדיסק לבין שורשי העצבים בסביבתם. בהחלט ניתן ואף מומלץ להמשיך בפעילות ספורטיבית בכל מסגרת שהיא כל זמן שהעניין נעשה מתוך מחשבה והגיון בריא. כדאי להמנע מהעמסת משקל לאורך עמ"ש. בברכה,

למעלה