בלט דיסק..

RonliG

New member
בלט דיסק..

שלום, אני בחורה בת 20 לקראת סיום השירות הצבאי. לפני 3וחצי שבועות התעוררתי בבוקר עם כאבים מטורפים ברגל ימין, שמנעו ממני ללכת. הפנו אותי למיון שם עשו לי בדיקות מכיוון שחשבו שזה קשור לוורידים אך התברר שלא. קיבלתי טיפול ב"אטופן" אך לאחר 4 ימים לא היה שיפור ולכן חזרנו. האורתופד במיון לא רצה לעשות לי סתם סי.טי וחשב שזה יכול להיות דלקת בעצב ברגל. הוא נתן לי זריקה כלשהיא שאחריה הלכתי עם טיפונת כאבים אך עדיין הם לא נעלמו. נאמר לי להמשיך את הטיפול ב"אטופן". לאחר חמישה ימים שבהם אין שיפור במצב הרגל, התחילו לי כאבים בגב התחתון. נשלחתי לעשות סי.טי ואלו התוצאות: L4-L5-S5 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השוק הדורלי. כרגע אני מחכה לראות אורתופד להבין בידיוק מהן דרכי הטיפול והאם זה יכול לעבור.. רציתי לדעת ממי שמכיר, שקרה לו דבר בסגנון מהן ההשפעות. לא קרה לי משהו שיכל לגרום לזה. לצערי אין לי כ"כ זמן לעסוק בפעילות גופנית מכיוון שאני בבוקר בצבא[פקידה] ולאחר מכן נוסעת ישר לעבוד עוד 4 שעות [גם בפקידות] ככה שרוב היום אני בישיבה.. בשנה האחרונה התחלתי ללמוד ריקודי בטן פעם בשבוע שעה ולפעמים גם פעמיים. האם יש לריקודי בטן השפעה? האם הם יכלו לגרום לבלט דיסק? ומה זה בעצם בלט דיסק- כמו פריצת דיסק? אשמח לקבל תשובות והסברים.. פשוט בצבא אין כ"כ עם מי לדבר-אף אחד לא מתייחס ברצינות. תודה רבה והמשך יום נפלא.

לי יש מקרה דומה וגם לי אמרו שיש

תבעיה בגב תחתון...כיום שנה אחרי התאונה יש לי השפעה על הגב והרגלים לכל החיים...

אז ככה...

קודם כל תתעודדי יכול להיות הרבה יותר גרוע ...תאמיני לי ! בעיות גב הן סוג של קללה שתוקפה לא ידוע ....ובמיוחד שמדובר בבעיות שהן על רקע דיסקוגני וחולייתי אזי מדובר כבר בליגה של הגדולים ... יש הסתברות שעם טיפול נכון והשגחה במהלך הזמן הסימפטומים ירגעו ותחזרי למהלך תקין של חיים... מאידך קחי בחשבון שהכאבים יכולים ללוות אותך חיים שלמים ... בסופו של יום אנחנו כולה בני אדם ...מכונה חכמה ותו לו ...צריך לדעת להתמודד עם הבעיות הללו כי אין אופציות אחרות ...

בלט דיסק

שלום פריצת / בלט דיסק שהו יציאה ל החומר הנוזל מתוך בדיסק לבחוץ. כאשר זה נוגע או לוחף על שורשים / עצבים באיזור זה יכול לגרום לכאבים / בעיות ניורולוגיות שונות ועוד לאחוז גבוה מאוד באוכלוסיה ללא כאבי גב ישנם בלטי דיסק וחיים איתם ללא בעיה. אלו שיש להם כאבי גב ותמונה ניורלוגית כמו שלך, גם מסתדרים ללא טיפול מיוחד. צריך זמן, סבלנות ונוגדי כאבים בהצלחה

RonliG

New member
תודה..והאם יש קשר לריקודי בטן שלמדתי?

והאם אוכל לחזור לרקוד אחרי שיעברו לי הכאבים..??? כי כרגע אני ממש לא זזה הרבה מרוב כאבים בגב וגם ברגל..

RonliG

New member
ועוד שאלה קטנה..

האם בהתעמלות ישנן הגבלות ספציפיות..? או שאוכל ללכת להתאמן במכון כושר כרגיל?

למעלה