בלט דיסק X3 - חייל

Kivshany

New member
בלט דיסק X3 - חייל

שלום, ביצעתי לפני כשבועיים בדיקת CT לגב התחתון בעקבות כאבים חזקים שיש לי כבר למעלה משנה. חשוב לי לציין שלא היו לי בעיות גב לפני הצבא, האמת היא שהייתי ספורטאי מקצוען. הכאבים התחילו לי בערך חצי שנה אחרי שהתגייסתי, היום אני משרת כבר שנתיים. בהתחלה לא ייחסתי לזה יותר מדי חשיבות ודי התעלמתי מהכאבים שהלכו והתגברו. לאחרונה הכאבים ממש כבר התחילו להפריע לי בחיים ובשירות, זה מתבטא בהפרעות שינה, הליכה, ישיבה וכו' הכאב מורגש הרבה באיזור האגן ולפעמים גם ברגליים עד כדי צליעה. כמו כן, יש הרבה "קנאקים" ושרירי הגב שלי (לאורך כל עמוד השדרה) כמעט תמיד תפוסים. עשיתי טיפולי פיזיוטרפיה דרך הצבא שלא עזרו. אם כן, בדיקת ה-CT מראה שיש לי: בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי ב- L3 - L4 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ קל על השק הדורלי ב- L4 - L5 בלט דיסק אחורי מרכזי עם לחץ קל על השק הדורלי ב- L5 - S1 בנוסף יש לי חשש לעקמת קלה. שאלתי היא, מה הטיפול הנדרש לבעיה, ומה תהיה ההשפעה לגבי השירות שלי? שכן אני לוחם וכאבי הגב ממש מקשים עלי לתפקד כמו שצריך. תודה מראש, עינב

גב

בלטי הדיסק הם קלים ולכן כנראה שלא תצטרך ניתוח לכן במצבים שכואב אתה צריך להשתמש בנוגדי כאבים ודלקת וזה יעבור ככל הנראה אין קשר בין הצבא לגב שלך בהצלחה

למעלה