בלטות מפירוק

צופנסו

New member
בלטות מפירוק

שלום,
אני מחפשת בלטות של פעם, מצוירות, מפירוק. לעיתים ישנם מי שמעדיפים לזרוק את הבלטות במסגרת שיפוצים - אם ידוע למישהו על שיפוץ שכזה או שיש ברשותכם ומעוניינים למכור אשמח אם תצרו קשר. תודה!

מרצפות מפירוק

ישנו ברחוב יהודה הימית 33 ביפו את "אבשלום מרצפות עתיקות" - בית ממכר שמתעסק ביבוא מרצפות מפירוקים , בשחזור ורסטורציה של מרצפות ישנות.

בהצלחה.

AlonPe

New member
סתם סקרנות,

למה לך בלטות "אורגינל" מפירוק?
בלטות מצוירות, חזרו בזמן האחרון לאופנה,
(וטוב שכך, אני מאוד אוהב)
בכל חנות קרמיקה/עיצוב שמכבדת ת'עצמה
יש קולקציה של בלטות כאלו,

בניגוד לכל מיני חיקויים של - חומרים טבעיים, או של "חומרים של פעם",
ל-בלטות של פעם, האורגינליות, אין שום ייתרון!
פעם, כמו היום היו מדפיסים את הציורים על הבלטות,
אלא ש-היום, הן עשויות מחומרים טובים ועמידים יותר.

צופנסו

New member
מעניין

אני הייתי תחת רושם אחר, מכל הבירורים שערכתי עד כה בענייני ריצוף. אני שומעת בעיקר שמרבית מה שמיוצר היום באיכות ירודה מכל מני בחינות בהשוואה לטכניקות ששימשו בייצור הבלטות בעבר. גם מניסיון, בדירות תל אביביות ויפואיות שראיתי השטיחים המצוירים השתמרו בצורה מופלאה.
מעבר לזה שהדוגמאות היום מעט אחרות, והצבעים קצת אחרים, וגם, קשה להסביר, אבל יש איזו תחושה אחרת למרצפות הישנות. סובייקטיבי לגמרי, כמובן.

גלמיש1

New member
לכן המלצתי על אריחי נגה.

אגב, בכפר אוריה 2 מטר מהחנות של אריחי נגה , יש מחסן גדול של דברים מפרוק. כולל מרצפות. שיטוט קטן שם הבהיר לי שאין שום סיבה לקנות ביוקר מרצפות ישנות כשאפשר לקנות באותו מחיר (או אפילו קצת פחות) אריחים יפהפיים וטובים חדשים, גם הם מבטון.

גלמיש1

New member
מסכימה עם אלון. אם רוצים דוקא מרצפות בטון

יש את מרצפות נגה‬ מכפר אוריה שהמרצפות שלהם מאד נאות. מגיעות במבחר נאה, משחזרות את אופן הייצור המקורי אבל עמידות הרבה יותר.
יש גם יצרנים אחרים.

יש לקחת בחשבון שמרצפות בטון מצריכות טיפולי תחזוקה מדי פעם. מריחת סילר, וליטוש.

יש מרצפות קרמיקה/פורצלאן מצויירות באופן דומה, חלקן נראות ממש כמו המרצפות של פעם, אבל כמובן שהעמידות שלהן הרבה יותר טובה והן לא דורשות תחזוקה.
הן גם עבות פחות ולכן מתאימות יותר ליישום על קירות או לריצוף בהדבקה.

צופנסו

New member
הפרקטיות

של אריחים מצוירים מקרמיקה/ג"פ אכן שובה את הלב אבל המחיר, הממ... פחות.
תודה על ההמלצה על נגה, אבדוק.

למעלה