בלחץ פליז תענו...

micbr12

New member
בלחץ פליז תענו...

היי בנות,
נשלחתי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית לאחר 3 החזאת עוברים שלא הצליחו.
הכל תקין חוץ מדבר קטן (ונראה לי הכי חשוב)
יש מחיצה קטנה ברחם של כ 25%.
דר גולדשמיט אמר שלא חובה להסיר את המחיצה ולהתייעץ עם הרופא.
מה זה אומר המחיצה הזו? האם כדאי להסיר אותה? אפשר להכנס להריון וללדת עם המחיצה הזו?
תודה!!

לא מניסיון אישי...

אבל לחברה שלי מצאו מחיצה שתופסת שליש מהרחם אחרי שהיא עברה 4 הפלות! גולדנברג ורופא פוריות המליצו לה להסיר אותה...
תשקלי ללכת לייעוץ נוסף.
בהצלחה!

טוליתי

New member
אין תמימות דעים בעניין מחיצות כשגודלן פחות

משליש מהרחם. מציעה להתייעץ עם עוד רופא אחד לפחות או שניים.
&nbsp

micbr12

New member
אמאלה איזה סיוט!!!

מישהי עברה פה ניתוח להסרת המחיצה?

עשו לך אולטראסאונד תלת מימד?

אל תכנסי ללחץ לפני זה, אצלי טענו בהיסטרוסקופיה באופן נחרץ שיש מחיצה 50%, כבר קבעתי ניתוח עם גולדשמיט. ואז באולטרסאונד לא דובים ולא יער, פשוט רחם קשתי, שזה תכל'ס לא אומר כלום חוץ מזה שזה מה שגרם לרופא לדמיין את המחיצה הזאת.

mika1985

New member
היי

עברתי לפני חודש ניתוח להסרת מחיצה (אני גרה בארה״ב). אחרי שנתיים של ניסיונות וטיפולים גילו את המחיצה במקרה והיא הייתה בערך 25%. הרופא אמר שזה חד משמעית מוריד את הסיכויים שלנו להריון ויתכן שזה מסביר למה שמודבר לא עבד. עשיתי גם צילום רחם (עוד בישראל) שנאמר לי שיצא תקין ובפירוש לא היה תקין כי החומר לא התפזר.
הרופא המליץ על היסטרוסקופיה ניתוחית בשילוב לפרוסקופיה להסרת המחיצה.
עברתי את הניתוח בהרדמה מלאה, ארך כשעה וההתאוששות הייתה די מהירה (כמה ימים). הכי כאבו לי הכתפיים מהגז - ממש כואב אבל עבר תוך יומיים. היה לי חתך אחד בפופיק ועוד אחד קטן למטה ושניהם התאחו ממש מהר (עכשיו כבר אין זכר). תוך שלושה ימים חזרתי לעבודה ותוך שבועיים הייתי כמו חדשה.
אני ממש שמחה שעברתי את הניתוח כי מלבד המחיצה גילו עוד דברים ״טובים״ כמו גידול קטן על השחלה, קצת אנדו ושני פוליפים- הכל הוסר. הרופא אומר שגם זה עלול להפריע להיכנס להריון.
אני החלטתי ללכת על הניתוח כי כבר ניסינו הרבה וזה היווה הסבר מספיק טוב לדעתנו ללמה אנחנו לא מצליחים ולא היה לנו מה להפסיד. גם אחרת לא היינו מגלים מה שגילו.
וגם מחיצה עלולה לגרום להפלות ואת זה בטח שלא רצינו. אני עוד לא בהריון (אחרי נטילת כדורים) אבל קצת יותר אופטימית.
אני יודעת שהדעות בנושא חלוקות אבל כמו שאמרתי אני סמכתי על הרופא ועל שיקול דעתו, לא ראינו שיש מה להפסיד והחלטנו ללכת על זה. אם יש לך שאלות את מוזמנת לשאול! מקווה שלא העמסתי יותר מדי.

מה הסיכוי...

עברתי לידך היום כשניגשתי לפקידה (או לפחות כך אני מנחשת... יש לך שיער שחור לא ארוך והיית עם קוקו?). מתנצלת שלא אמרתי שלום, הייתי לחוצה מהבדיקה...
רבע שעה אחריך קיבלתי אמנזיה זהה (לגמרי!) גם 25%. לי דווקא הוא גרם להבין שלרוב לא עושים ניתוח על 25%.

כשיצאתי ראיתי בהרמת דפים בצד מסמך עם ציור זהה לציור שהיה אצלי על הדף. בעלי קיבל מזה את התחושה שזה כנראה נפוץ

אשמח אם תעדכני כאן/בפרטי מה הרופאים ימליצו לך. גם אני במצב דומה, אחרי 3 החזרות מוקפאים שונות שנכשלו... (ושלוש שנים שמנסים) כמובן שאעדכן גם.

שיהיה בהצלחה, לשתינו ולכולן...

mika1985

New member
עונה

היי!
לצערי זאת לא הייתי אני, אני גרה רחוק רחוק בארה"ב. מן הסתם לא מטופלת אצל אותו רופא.
אנחנו לא הגענו לשלב ההפריות. לפני שעברנו לחו"ל לפני כמה חודשים הספקנו לנסות לבד, לעשות כמה סבבים של כדורים וארבע הזרעות עם זריקות (סה"כ ניסינו כמעט שנתיים! אנחנו בני 30). השלב הבא היה הפריה חוץ גופית (מה שנאמר לנו בישראל) ובגלל המעבר החלטנו לנסות טבעי ולא להתעסק בנושא כמה חודשים. כשכבר פנינו לטיפול כאן בארה"ב, הרופא עשה אולטראסאונד ותוך חמש דקות אבחן את המחיצה. אמרתי שלא יתכן כי הצילום רחם שביצעתי בארץ היה תקין. הראתי לו את הדיסק, והוא הראה לי בפירוש שלא תקין. מפה לשם הוחלט על הניתוח.
אני גם שמעתי דעות לכאן ולכאן לגבי מחיצות של 25% - אני העדפתי להסיר כי זה היה הממצא היחיד שמצאנו שיכול להסביר למה זה לא מצליח וגם כי לא רציתי להיכנס להריון (בטח בארה"ב שטיפולי פוריות כאן ממש יקרים) ואז להפיל.
במקביל עברנו שנינו בירורים שונים מההתחלה- פרופיל הורמונלי, בדיקת זרע ועשיתי גם בדיקת גלוקוז. יש לי ביוצים לא סדירים אבל חוץ מזה הכל תקין. הרופא טוען שעכשיו לאחר הסרת המחיצה וכו, הכל תקין רק צריך להסדיר את הביוץ, ומעבר לזה הוא לא צופה שתהיה בעיה. אז אנחנו ממש מתחילים מההתחלה עם כדורים והזרעה (כדי לזרז עניינים). כרגע אנחנו רק בסבב הראשון ואני לא ממש מגיבה
.
הכי מתסכל אותי זה שהרופא אמר שמה שהיה עד עכשיו לא נחשב, וצריך להסתכל על זה כאילו אנחנו רק עכשיו בתחילת הדרך. זה כל כך מעצבן אותי מצד אחד כי עברתי כל כך הרבה, לקחתי כל כך הרבה הורמונים (והלב שנשבר כל חודש מחדש), פיתחתי ציפיות ותקוות והידיעה שהכל היה לשווא מאוד מתסכלת. אני עוד איכשהו מסוגלת להבין מבחינה רציונלית שעכשיו התמונה השתנתה לטובה, אבל אני כבר כל כך פסימית ומאוכזבת שבאמת שאין לי הרבה תקווה שזה יצליח.
מצד שני, אני שמחה לפתוח "דף חדש" (בעצם דף "אחר" כי חדש זה כבר לא יהיה...) וטוב לדעת שיתכן ונמצאה הבעיה ואנחנו בדרך לפתרון- בערבון מוגבל כמובן...
אבל אני מחכה עכשיו לשלב ההוכחות...נראה אם יגיע

שיהיה המון בהצלחה!!

micbr12

New member
היי.. כן זאת אני��

הרופא אתמול התקשר אליי ואמר שאין צורך לעשות ניתוח.
היום אני הולכת אליו לשמוע יותר פרטים. אני יעדכן אותך.

orile32

New member
רק אני והמחיצה שלי

היי מתוקה,
קודם כל אל תילחצי. מסתבר שמחיצה זה דבר די נפוץ...
גם אצלי אובחנה מחיצה והסרתי אותה.
מחיצה של 25% היא אכן לא חד משמעית, ויש דעות לכאן ולכאן.
אצלי היא הייתה קצת יותר גדולה, כ-30% ולצערי אובחנה רק אחרי הפלה. בסבירות די גבוהה ההפלה נגרמה בגלל המחיצה, כי היה אצלי מצב של הפרדות שק ההריון מדופן הרחם, שזה מאפיין שמתאים להימצאות מחיצה. במקרה שלי, גם לאור הכישלונות ובמיוחד לאור ההפלה, גולדשמיט המליץ להסיר. ההתלבטות שלי התחילה כשהרופא שלי המליץ שלא, וכך 3 רופאים נוספים.
בסופו של דבר הלכתי עם ההמלצה של גולדשמיט ובעיקר עם הלב והאינטואיציה והסרתי. אגב, לאחר הניתוח גולדשמיט אמר לי שהיא הייתה קצת יותר גדולה מ-30%.
מאז עדיין לא נקלטתי (עשיתי רק סבב אחד מאז הניתוח) אבל מקווה לטוב. ידעתי שאני לא אוכל לחיות עם עצמי אם אעבור הפלה נוספת שיכלתי למנוע.
אם אני לא טועה, כתבת בשרשור קודם את שמו של הרופא שלך ואני כבר אומרת לך שהמלצתו תהיה לא להסיר (ואולי הוא צודק, לא יודעת).
לדעתי תלכי לשמוע כמה חוות דעת ובסוף תקבלי החלטה על סמך כל הנתונים.
אם יש לך שאלות נוספות תוכלי לפנות אלי בכיף.
בכל אשר יהיה, בהצלחה!

micbr12

New member
היי..

הרופא שלי זה גוטמן מכירה?
גם גולדשמיט אמר שכגרע אין מה להסיר כי זו מחיצה קטנה ורק אם עוד 2-3 הפריות לא יצליחו רק על לעשות את הניתוח.
אני מבולבלת כי אני אומרת למה אני צריכה לעבור עוד טיפולים והם יהיו לשווא? ומצד שני אני אומרת אולי כן הם יצליחו...
אז אני באמת לא יודעת מה לעשות

orile32

New member
קשה לומר...

חשבתי שהרופא שלך זה מישהו אחר - טעות שלי... שמעתי על גוטמן המלצות חיוביות.
קשה לי להמליץ לך לכאן ולכאן, אצלי ההחלטה הייתה ״קלה״ יותר (אם אפשר לקרוא לזה כך) בגלל ההפלה, אבל כל מקרה לגופו. בסופו של דבר הסרת מחיצה זה ניתוח ברחם, ואם אין הצדקה רפואית ממשית בד״כ הרופאים ממליצים לא לגעת.
אני חושבת שהייתי הולכת לשמוע עוד חוות דעת כדי לקבל החלטה מושכלת יותר.
בהצלחה

micbr12

New member
עדכון..

היתי אצל הרופא אמר שזה מחיצה ממש קטנה ואין צורך בניתוח, גם גולדשמיט אמר שכרגע אין מה לעשות ניתוח.
אני מאמינה מאוד ברופא שלי אז אני אשאר עם הדעה שלו כרגע.
תודה!!!!!

למעלה