בלוקים מול גבס

מצב
הנושא נעול.

elirz

New member
בלוקים מול גבס

בלוקים מול גבס
מה עדיף מבחינה אקוסטית קיר בלוקים סטנדרטי בעובי 10 ס"מ, או קיר גבס בעובי זהה כשבין שני הלוחות מונח צמר זכוכית\ סלעים במשקל24ק"ג\מ"ר ??? אשמח מאוד לשמוע את דעתכם וניסיונכם. תודה.

אקוסטיקה

בלוקים מול גבס
מה עדיף מבחינה אקוסטית קיר בלוקים סטנדרטי בעובי 10 ס"מ, או קיר גבס בעובי זהה כשבין שני הלוחות מונח צמר זכוכית\ סלעים במשקל24ק"ג\מ"ר ??? אשמח מאוד לשמוע את דעתכם וניסיונכם. תודה.
אקוסטיקה
לדעתי, במובן הזה, עדיף קיר גבס. ככל שצמר הסלעים שבפנים עבה יותר ... יותר עדיף. בשוק יש יריעות 1" או 2" . אפשר לעשות מצד אחד או שניים סגירה דו קרומית [שתי פלטות צמודות] שזה משפר עוד יותר. וכל העניין תלוי בהקשר ובמטרה.

elirz

New member
המטרה בידוד אקוסי מקסימלי

אקוסטיקה
לדעתי, במובן הזה, עדיף קיר גבס. ככל שצמר הסלעים שבפנים עבה יותר ... יותר עדיף. בשוק יש יריעות 1" או 2" . אפשר לעשות מצד אחד או שניים סגירה דו קרומית [שתי פלטות צמודות] שזה משפר עוד יותר. וכל העניין תלוי בהקשר ובמטרה.
המטרה בידוד אקוסי מקסימלי
אבל אני רוצה להשאר במסגרת תקציב שפויה. מנסיון העבר אני זוכר שחוץ מעובי הבידוד- 1" או 2" מה שיותר משפיע זה רמת צפיפות החומר (ק"ג למ"ר). וכן שצמר זכוכית מבודד אקוסטית טוב יותר מצמר סלעים. כל זה אני אומר אך ורק כזכרונות מפרוייקטים שהשתתפתי בעבר. השאלה עד כמה זה מדויק. והאם יש טבלה שמשווה בלוקים מול גבס + בידודים שונים. תודה שמעון. וכל מי שבידו להרחיב ולהוסיף נסיון ומידע, יבורך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה