בלופ , במה להתחיל?

Rincewind

New member
ג' ו-צ' הם תקניים לחלוטין!

השימוש ב-ד' בהקבלה לאות ד'אל בערבית הוא המדוייק ביותר במקרה זה. גם ת' (וות'רוואקס) יכולה להיות אופציה מתקבלת. אני אישית כותב וודרוואקס, כי ס' וז' ממש לא מזכירות את ההגייה של המילה, ואות ד' עם אפוסטרופי לא באמת קיימת בעברית
.

הו, אני פשוט כותב ככה כי אין לי כוח

להוסיף את האפוסטרופי. אתה לומד ערבית? או יודע ערבית? בכל אופן, ת' לא יתאים כי מבטאים את זה שונה, אני בעד הד'!

Rincewind

New member
למדתי ערבית בחטיבה וקיבלתי 100 ../images/Emo13.gif

אבל זה היה מזמן...

Spirite

New member
אני הייתי ממליצה על איש הקציר

בתור דוגמה ספציפית ולא סדרות... הספר הראשון זה צבע הכשף ככל שאני זוכרת אבל לא חובה להתחיל איתו.

פנחסון

New member
מעניין. אחד הספרים שהתחלתי ../images/Emo58.gif

איתם... נראה לי אחרי men at arms, ולא באמת הפריע לי שמוזכר שם שיש למוות בת... התרגום שלו לעברית בסדר?

Spirite

New member
הרבה יותר טוב מהספרים הראשונים

וזה גם הספר הראשון שקראתי בסדרה.

Gdil

New member
השני שלי.

לא הקפדתי, הראשון היה עכברושים שווים, שאני בקושי זוכר.

Duke Tear

New member
טוב , אז אספר לכם מה קניתי

XD הייתי היום בשתי חנויות של צומת ספרים (כי סטימצקי לא מרזיקים טרי פרצ'אט בעברית) ובראשונה לא מצאתי את צבע הקסם ,ובשניה גם כן לא ואמרו לי שאין אותו במלאי של ההוצאה, אז הלכתי על אחרי ואז ראיתי בספרים הפגומים (25 שקל) כמה ספרים שנראו מפטים, אז קניתי את ראי-נועה ,ואת פרמידות וחוץ מזה קניתי את המסעה שבסוף היקום XD *Joy*

Rincewind

New member
נפלא! ../images/Emo6.gif

שני ספרים מצויינים! מה תקרא קודם? תלוי באופי שלך- אם אתה חובב קולנוע ושואו ביזנס, תתחיל עם ראינוע. אם אתה יותר בקטע פילוסופי מתוסבך - תתחיל עם פירמידות. בכל אופן תקרא את שניהם כי שניהם מעולים! תתחדש!!! חוץ מזה- thumbs up על המסעדה שבסוף היקום. למרות שהספר הראשון היה הכי יפה, שלום ותודה על הדגים היה נוראי, ולא מזיק ברובו היה סתם הזוי.

ומה עם החיים, היקום וכל השאר?

ומישהו יודע איזה חלקים מאיזה ספרים הולכים להיות בסרט?

Rincewind

New member
אני אסכם:

הטרילוגיה הראשונה מצויינת, כאשר הספר הראשון הכי טוב. היו שלום- ספר מזעזע, נראה שאדאמס היה שרוי באיזה משבר נפשי קשה כשהוא כתב את הספר הזה. לא מזיק ברובו- כמו שאמרתי, ואני עדיין דבק - הזוי למדי.

Rincewind

New member
בהחלט לא רגיל

למרות שאני מאמין שבסופו של דבר אנחנו חושבים את אותו הדבר, רק מזוויות קצת שונות.

Duke Tear

New member
התחלתי בנתיים עם ראי-נוע

ואני עדיין מתלהב מ"מכניסים את התירסן לכבשן מס' 3" XD בכל מקרה, אני מקווה שאני אהנה בהמשך הספר כמו עכשיו :) אפילו זרקו אותי מהשיעור כהתפקעתי מצחוק , לפחות עכשיו התחיל לנו החופש, הידד!

למעלה