בלופ , במה להתחיל?

Duke Tear

New member
בלופ , במה להתחיל?

קראתי קצת יותר מחצי בספר "מכשפות בחוצלארץ" בכל מקרה, זה היה מבדר אבל הרגשתי שאני לא קשור במיוחד לדמויות ,לא במובן של להתחבר אלה במובן מאיכן צצו המכשפות ההלו O_O , אז הסתובבתי לי באמאזון כדי לחפש את ההתחלה של המיתולוגיה הפרצ'איט שגררה אחריה כל כך הרבה אנשים , איזה ספר להתחיל איתו? אמנם חשבתי על זה שאולי הספר הראשון בסדרה (שאני לא יודע מהו) יהיה קצת יבש וחסר צבע מכוון שרק אז פרצ'אט חשב על הרעיון ורק אחר כך נכנס בו השוונג (אפשר, זה קורה, קרה לטובים ביותר) , אז גם אם לא, מה הספר הראשון שא-ת-ם מציעים שאלך לקנות ולקרוא , בנתיים עדיף בעברית כדי שאלמד את המושגיםםםם ואחר כך באנגלית (הבנתי שיש פה איזו קונספירציה בריטית? O_O) האנגלית שלי ניתנת לשיפור אמנם , בכל מקרה , עדיף להתחיל עם עברית ואחר כך להכנס לעולם האמיתי. המליצו נה , וחג שמח לכולם *מנפנף לכולם *

פנחסון

New member
הסדרה של המכשפות:

euqal rites (לא יודע איך קוראים לזה בעברית) - בו אנו נחשפים לראשונה לגראני ווסרוואקס. wyrd sisters (אחיות הגורל) - הספר הראשון בו אנו רואים את כל השלישי witches abroad - המכשפות קופצות לחו"ל למשימה מיוחדת - למנוע הווצרות של סיפור אגדות. lords and ladies - המכשפות חוזרות ללנקר ונתקלות באיום על הממלכה. maskarade - המכשפות נוסעות לאנק מורפורק (פארודיה על פנטום האופרה). carpe jugulum - איום חדש נוחת על הממלכה, ערפדים - לא מה שחשבת. wee free men - עיסוק במכשפה צעירה (בת 9) בחלק אחר של העולם, הופעת אורח של גראני. hat full of sky - המשך עלילותיה של המכשפה הצעירה (עכשיו בת השלוש עשרה). וזהו לעניין המכשפות... יש היכן שהוא לינק לרשימה של כל תתי הסדרות, אבל חשבתי שאני אכתוב לך גם קצת תקציר. אין פה קוספירציה בריטית, פשוט היו קצת בעיות עם התרגום העברי, כך שיש כאן אנשים שדאגו ללמד את עצמם אנגלית ובלבד שלא יאלצו לקרוא את הגרסא בעברית...

TheBursar

New member
יאלצו לקרוא בעברית?!

זה לא היה בגלל התרגום - למרות שהוא מהווה חלק ניכר מהבעיה הוא לא הסיבה. הסיבה היא שלא משנה עד כמה טוב התרגום משהו הולך לאיבוד בדרך (ובמקרה של המתרגמת הנוכחית הרבה מאוד הולך לאיבוד...) אבל בדר"כ הדבר שנעלם הוא משחק המילים האנגלי שעליו מבוסס הרבה מאוד.

Duke Tear

New member
פנחס הקטן ( הייתי חייב לאמור זאת)

אם רשימת ספרים אלו , להתחיל את עולם הדיסק? כי חוששני שהיה פה מבחינתך התייחסות למכשפות , ואני מעוניי להתחיל הכל. מצאתי את רשימת הספרים לפי הסדר, צבע הקסף ( או קסם,כשף, רשף מה שזה לא היה ?) להתחיל? זה ספר טוב? ישאיר חוטם בריא אצלי שיגרום לי לרצות להמשיך אל הספר הבא?

Rincewind

New member
אני ממליץ כן לקרוא אותו

אני מקדים את פנחס שיתחיל לרשום כאן דברי נאצה על הספר. אני חושב שהוא ספר מצויין והוא בהחלט יכניס אותך לאווירה ולרוח הדברים של פראצ'ט.

פנחסון

New member
../images/Emo13.gif

אני פשוט לא חושב שהסגנון הוא אותו סגנון, ואף פראצ'ט אודה בכך בהזדמנויות שונות. כאשר הוא נשאל לגבי השוני בפטריארך של צבע הכשף לבין וטינרי כפי שהוא היום, תשובתו הייתה שלא מדובר בפטריארך אחר - כי אם בסופר אחר! I REST MY CASE

Rincewind

New member
בכל אופן, ההמלצה האישית שלי תהיה

מעשי קסמים (Sourcery). אחד מהיהלומים בכתר של הסדרה לדעתי. זה גם הספר הראשון שקראתי והספר שקראתי הכי הרבה פעמים.

פנחסון

New member
אני אגיד לך ממה לא להתחיל -

מצבע הכשף. על אף שיש שטוענים שהוא ספר טוב (האל יודע למה), ועל אף שהוא הספר הראשון שנכתב בסדרה, הוא מאוד מאוד מאכזב וקשה להכנס לתוכו. הייתי ממליץ על אחד מהספרים של סדרת המשמר, כגון שומרים! שומרים! שידוע כתרגום טוב יחסית. ספרי המשמר יחסית קלילים וקל להכנס אליהם ולהגרר...

פנחסון

New member
סמוך עלי ועל מה שקרה לי כשנתתי

לארוסתי לקרוא צבע הכשף והיא התייאשה באמצע ומאז מסרבת לקרוא פראצ'ט, לעומת אחותי שכמעט ולא יודעת לקרוא שנהנתה מאוד משומרים שומרים, ואז התעצבנה עלי כשנתתי לה את צבע הכשף.

Jade888

New member
כי רק ..

ליפני כמה ימים עוד דיברתה עליה כעל חברה...

פנחסון

New member
אני מאורס כבר חצי שנה, אבל לפני זה

היינו למשך ארבע שנים חברים...

ויימס

New member
כן, גם אני בעד צבע הכשף.

יש רשימה של הספרים במאמרים לפי סדר יציאתם לאוויר העולם.

פנחסון

New member
אולי ז' אבל בהחלט לא ד'

אלא אם כן אתה ישראלי בור שאומר where de way to hotel במקום could you direct me to the hotel. בחייאת, תפסיק עם זה, זה כל כך חסר טעם.

למי אכפת מעברית תקנית

אתה רוצה להגיד שמעולם לא כתבת בעברית מילה עם אחד הצלילים הבאים: ג', צ', ד' וכו?

למעלה