בלוני גז

בלוני גז

כנסתי לשכירות בבית פרטי חדש (מקבלן). בעל הדירה קנה את בלוני הגז מהחברה ואני שילמתי לו עבורם 800 ש"ח (כביכול מכר לי). בסופו של דבר לא השתמשתי בגז כלל, הבלונים מלאים לחלוטין.
הבעיה שנוצרה היא שאם אני מבקשת להזדכות על הבלונים המלאים החברה תבטל את תשתית הגז בדירה. זה כמובן בעייתי מבחינת בעל הדירה- כי אם ירצה להשתמש בעתיד יצטרך לשלם דמי התקנה של כ-650 ש"ח. רגע הוא לא מתכנן להשתמש בגז (ולכן לא רוצה לקנות את הבלונים ממני בחזרה).
הוא מעוניין שישארו בלונים ריקים, ואז לא יבטלו את התשתית.
מה לדעתכם סביר לעשות במקרה זה?

קלייטון.ש

Well-known member
נוצרה בעיה אבל היא של בעל הבית ולא שלך

את מבחינתך מכוסה. או שתזדכי על הבלונים או שתמכרי אותם לבעל הבית.
האפשרות לרוקן את הבלונים לא קיימת, עם כל ההבנה.
בעל הבית הוא שצריך להחליט מה לעשות, אם להניח לך להזדכות או לקנות ממך את הבלונים.
אני הייתי אומר שברור לכל שעדיף לו לקנות את הבלונים. אבל בחירה שלו.
את צריכה להעמיד אותו בפני העובדה. או שיקנה ממך את הבלונים או שאת מזדכה.

לבעל הבית שלי אי אפשר להעמיד עובדות, לצערי

או שזו רק אני..
הוא מבקש שאתחשב בו כדי שלא יצא נפסד. הצעתי לו להתחצות במחיר והוא לא מעוניין, כי אין לו מה לעשות עם הגז.
נקודה חשובה היא שקניתי ממנו ולא מחברת הגז, אז אני לא יודעת האם חברת הגז תזכה אותי בלי הסכמתו- בהמשך לדיון על העברת החשבונות על שם השוכרים.

קלייטון.ש

Well-known member
דיברת בכלל עם חברת הגז?

נראה לי שקודם כל צריך לברר מול חברת הגז מה האפשרויות שלך כבעלים של שני בלוני גז מלאים בדירה בה את גרה.
אולי תתיעצי גם עם טכנאי גז בסביבה שלך. אולי לטכנאי גז יש רעיון.
בעל הבית שלך עצמו הוא איש רע. הטענה שאין לו מה לעשות עם הגז היא מופרכת. אולי היום מחר אין לו מה לעשות אבל הדייר הבא שייכנס יצטרך גז. בעל הבית שלך פשוט מנסה לנצל אותך.

קלייטון.ש

Well-known member
אני רואה ביד2 למשל שיש שמוכרים בלוני גז

אז שוב כדאי להתייעץ עם טכנאי גז ועם החברה, אולי יש דרך שתמכרי את הבלונים גם אם לא במחיר המלא ששילמת.

תודה על הרעיון

זה שבעל הבית שלי מנסה לנצל אותי אני יודעת, זה מתבטא בעוד לא מעט דברים ואין הרבה שאני יכולה לעשות (חוץ מלעזוב, שזה מה שאני עושה).
&nbsp
אין בעיה למכור ביד 2, רק ששוב- אני לא הבעלים של הבלונים, וגם מבחינת החברה ברגע שאני מנתקת את הבלונים הם מנתקים את תשתית הגז בבית ("גוזרים את הצינורות")- ואני יוצאת לא בסדר מבחינתו.
לגבי חברת הגז- מבחינתם הבעלים של הבלונים הוא בעל הבית ולא אני, אז זו לא אופציה.
אנסה טכנאי גז, זה רעיון טוב.
תודה

&nbsp

קלייטון.ש

Well-known member
למה חשוב לך לצאת בסדר מבחינתו?

כי הוא לא עושה שום ניסיון להיות בסדר מבחינתך למרות שבקלות הוא יכול, בסכום פעוט שהוא מקבל את תמורתו המלאה. הוא הרי לא יפסיד שום דבר אם יחזיר לך את הסכום ששילמת. הוא יגבה אותו מהדייר הבא.
שילמת לו על הבלונים אז הם שלך. הוא טוען ששילמת על הגז בבלונים ולא על הבלון עצמו? שיטען הוא. יש לכם הסכם שמבהיר מה בדיוק קנית בסכום ששילמת לו? תני לו לקחת את הצד שלו בעצמו. קחי את את הצד שלך.
זה פשוט עוד סיפור מני רבים על בעלי בתים רעי לב.

לא יהיה הדייר הבא

הוא חוזר לגור בבית שלו...
חשוב לי לצאת בסדר איתו פן יבולע לי- הוא יכול להתנכל לי במגוון דברים מגוונות וכבעל הבית יש לו כח עלי. הוא יכול לגרום לי הרבה צרות (לפדות צ'ק בטחון, לבוא בדרישות לא סבירות וכו'), בעוד שלי אין שום דרך להפעיל עליו כח. לרוב מה שקרה (בדברים אחרים)- אני מבקשת, הוא אומר לא, נגמר הסיפור.
זו מערכת יחסים לא מאוזנת, וגם כמשכירה אני מודעת לה, אבל לא מנצלת אותה לרעה.

קלייטון.ש

Well-known member
אם הוא חוזר לגור בבית והוא לא צריך גז

אז אין בעיה להחזיר את הבלונים לחברה ושתנתק מה שהיא רוצה לנתק.
אם הוא חושב שאולי כן יצטרך גז, אז שיקנה ממך את הבלונים, ואם יחליט בהמשך שהוא לא צריך אז יוכל להחזיר אותם לחברה.
כל זאת כאשר מדובר באדם הגון עם כבוד עצמי.
אבל פה מדובר בבירור באדם שרוצה לגרום לך להתייאש ולהשאיר לו מתנה של 800 ש"ח.
בעל הבית שלך הוא פשוט אדם חסר הגינות וחסר כבוד עצמי.
נכון שאת רכשת ממנו בלוני גז (אני לא יודע אם מרצון רכשת או שהוא דחף לך בכוח והסכמת כי לא היה לך כוח להתווכח), אבל זו לא סיבה לנצל אותך ככה.
אני מאחל לך הצלחה בהתמודדות.

לענין צ'ק הביטחון אסור לו למשוך אותו אלא כנגד הפרת חוזה שלך. אם יפקיד את הצ'ק מכל סיבה אחרת תוכלי לתבוע את החזרת הסכום.

בעידן נפתלי בנט כשר החינוך חמש יחידות מתמטיקה

עדיף לך להזדכות על הבלונים מול חברת הגז, ולשלם 650 שקל על התקנה מחדש של תשתית. הוצאת 800 שקל על בלונים שאת לא צריכה, תקבלי את ה- 800 שקל ותשלמי 650. זה פחות כסף.

זה נכון

אבל זו שאלה עקרונית- אם זו אכן בעיה שלי ולו אין נגיעה בדבר אז אכן זה הפתרון.
השאלה היא האם באמת אין לו אחריות, או אפילו חצי אחריות, למצב שנוצר.

חצי אחריות יש לך

כי זה לא משנה מאיפה קנית את הבלונים, בעל הבית או החברה של הגז, או ביד 2.
חשבת שאת צריכה את הבלוני גז, הסתבר שלא. אבל בכל מקרה היית קונה אותם ממישהו.
תנסי לראות אם את יכולה להגיע לאיזה הסדר עם בעל הבית. להחזיר את הבלונים לחברה, ולשלם חצי חצי אחרי זה על התקנה מחדש של תשתית, או - עוד אפשרות- שתשמרי את הבלונים בינתיים ותמכרי אותם למי שייכנס אחריך בדירה, לשוכר הבא. ואז הכל יסתדר.
כרגע לפחות הבלונים הם רכוש שלך.

מסכימה לגמרי

אבל הוא לא מסכים- הצעתי לו להתחצות בעלות אבל הוא לא מוכן.
כאמור מי שנכנס אחרי לדירה זה הוא, שחוזר לגור בדירה שלו.
כיוון שאני עוזבת בעייתי מבחינתי להשאיר את הבלונים אצלו- הוא יכול פשוט להשתמש בהם בכל זמן.
וכמו שאני מכירה אותו הוא לא יאפשר לי להבטיח לו השתתפות עתידית בהתקנת תשתית, זה סיכון גדול מדי ממבחינתו.

אז תמכרי אותם חזרה

לו. הוא מילא יצטרך את הבלונים אם הוא עובר לגור שם, ואם הוא לא יקנה ממך אז הוא יקנה שוב מחדש בלונים חדשים מחברת הגז. אז תמכרי לו חזרה.
לא הבנתי מה הסיכון. אם את משאירה לו צ'ק על מחצית מהסכום , אז אין שום בעיה עם זה. שכרת ממנו נכס ששווה יותר מ 650 שקל, נתת לו צ'קים לשכר דירה, ערבות, צ'קים לכיסוי נזקים או תשלומים אם יהיו, אז להשאיר לו צ''ק על תשלום עתידי לתשתית זו פתאום בעיה?
תעשו טובה.
,

מניסיון שלי עם חברות הגז אני למדתי

כי החלקים אשר בבעלותם הם 2 בלוני הגז והווסת שזה הצינור המסולסל הקטן שצמוד לבלוני הגז ומזרים את הגז משני הבלונים דרך 2 צינורות קטנטנים של 10-15 ס"מ לצנרת הגז של הבית.
לכן אין לך מה לחשוש .תשתית הגז של הבית שכוללת את צינור הנחושת שמוביל את הגז לבית וברז הגז בבית נשארים והם קניינו של בעל הבית.
את צריכה לבקש מחברת הגז (אם חוזה הגז רשום על שמך)לנתק את הבית מגז ולקחת את הציוד שלהם.לפי החוק הם אמורים לקחת את בלוני הגז וצינור הסליל על חשבונם!!!
כמו כן תבקשי מחברת הגז שתיתן לך פירוט של ההחזר הכספי.
בפירוט זה יהיה רשום הסכום שחברת הגז מחזירה לך והוא כולל:
סכום הפיקדון עבור בלוני הגז (שכן הבלונים שייכים לחברת הגז וזה גם הסכום שהמשכיר שילם לחברת הגז כפיקדון עבור בלוני הגז )וסכום ההחזר בגין הגז שנותר למיכלי הגז שכן החברה שוקלת את הבלונים המלאים ומחזירה לך בהתאם את הכסף בעבור הגז אשר בבלונים.
את הכסף עבור הגז אשר בבלונים את שומרת לעצמך(שהרי שילמת עבורם)
את הכסף עבור הפיקדון של הבלונים את מעבירה למשכיר(סכום זה הוא בדיוק הסכום שכל חברת גז חדשה שתספק לו בלוני גז תיקח ממנו כפיקדון חדש.זה הסכום שאני סבור כי המשכיר מכנה כדמי התקנה).

עדכון

לצערי חוזה הגז לא רשום על שמי כיוון שחברת הגז לא הסכימה להעביר אותו על שמי.
&nbsp
כרגע בעל הבית מוכן להחזיר לי חצי מהסכום, לאחר קיזוז של התקנה חוזרת (250 ש"ח, לא לחלוטין ברור לי למה), כלומר 275 ש"ח. אגב, לדעתי דמי ההתקנה הם לא הפיקדון, אלא תשלום עבור הטכנאי שבא ומבצע את בדיקת התקינות.
&nbsp
תוהה האם ניתן להגיש תביעה נגד חברת הגז שלא העבירה על שמי, כיוון שזה מקור הבעיה. אם הייתי קונה את הגז מהם ולא ממנו אז ההחזר לא היה דרכו, ולא היתה לו דרך להפעיל עלי כח ולאלץ אותי להשאיר את הבלונים.
&nbsp
מה דעתכם?
&nbsp

מסיפורך על השתלשלות העניינים לא נראה לי שיש

מקום לתבוע את חברת הגז.
זאת כיוון שכל ההתנהלות שלך בקשר לבלוני הגז היתה מול המשכיר .
לא ברור לי מדוע יש צורך בהתקנה חוזרת ומהות התשלום בגינה.
כל תשתית הגז כולל הבלונים נשארו בדיוק כפי שקיבלת אותם מהמשכיר ובמצב של מוכן לשימוש מיידי,כך שאין כל צורך בהתקנה חוזרת.
מעבר לכך בדיקה שגרתית של מערכת הגז אינה כרוכה בכל תשלום שהוא לחברת הגז.מדובר בבדיקה תקופתית כל 4 שנים ומתבצעת לפי החוק על חשבון חברת הגז.
לכן
א.איני חושב שאת צריכה לשלם עבור התקנה חוזרת.
ב.כל ההתנהלות בנושא הגז היתה מול המשכיר.איני יודע מה המשכיר "מכר" לך (תרתי משמע) ועל מה שילמת לו מלכהתחילה 800 שח.אם מכר לך את חוזה הגז שלו אז היית צריכה להעביר על שמך את חוזה הגז בחברת הגז וכך היית יכולה לקבל את הפיקדון ושווי הבלונים המלאים מחברת הגז.
את צריכה לבדוק בחוזה השכירות שלך מה רשום בסעיף בנוגע לגז .
אם אין כל התייחסות ואין לך מיסמך המתעד את הנושא בינך לבין המשכיר אז זו בעיה.
ג.אין שום סיבה שהמשכיר יקזז לך התקנה חוזרת וכדומה.אם את משאירה לו את בלוני הגז כפי שקיבלת ממנו ,אזי מערכת הגז תקינה ואין צורך לשום טכנאי שיבדוק זאת.
ד.לסיכום.
את צריכה לתבוע מהמשכיר שיחזיר לך את מה ששילמת לו על הגז.לעיתים מכתב התראה מעו"ד יביא לתוצאות המיוחלות.אך מכתב כזה כרוך בתשלום ויש לברר את עלותו לפני כן.

תודה רבה על ההתייחסות המפורטת

שתי נקודות ביחס למה שכתבת:
&nbsp
האחת- לא התקנתי כלל כיריים בדירה, מבחינת חברת הגז המערכת אינה תקינה.
(שתי מילים בנושא זה- נכנסתי לבית חדש לחלוטין. המשכיר תאם את הביקור הראשוני של חברת הגז למועד הכניסה שלי, כביכול כדי שלא אצטרך לשלם על ביקור טכנאי עם כניסתי לשם חיבור הכירה. כלומר במקום שהם יבקרו פעמיים- פעם אחת לשם חיבור הבית למערכת ופעם אחת לשם התקנת הכירה, הם ביקרו פעם אחת לשתי המטרות). בפועל הסתבר שהכירה שהיתה לי בעת ההתקנה לא היתה תקינה, ולכן מבחינת חברת הגז המערכת לא נבדקה ולא אושרה תקינותה).
כעת אני חושבת שאולי הנסיון לסנכרן בין שני המאורעות לא היה בתום לב, אלא בידיעה שללא חיבור הכיריים שלי לא ניתן יהיה לחבר את הבית למערכת הגז (לבדיקת תקינות מערכת סגורה).
&nbsp
השניה- מתועד בחוזה כי "המשכיר מתחייב לקיים התקשרות לחיבור עם חברת הגז, חיבור הגז בפועל יתקיים רק לאחר מעבר השוכר לבית כדי לחבר את הכיריים שלו במטבח. השוכר מתחייב לשלם למשכיר עבור מילוי הגז הראשוני של בלוני הגז, במועד חיבור הבית לגז 800 ₪ בהעברה בנקאית".
בפועל, כאמור, חברת הגז לא איפשרה לי לקיים התקשרות ישירה מולה, אלא רק דרך המשכיר. כמובן שלא יכולתי לדעת זאת לפני שחתמתי על החוזה. מסיבה זו אני מעוניינת להגיש תביעה קטנה.

נראה לי שיש מקום לסגור את העניין מול המשכיר.

כל הקשר שלך בנושא הגז הייתה מול המשכיר.אין שום קשר בינך לבין חברת הגז.את לא הצרכן שלה וחוזה הגז לא רשום על שמך.
אל תשכחי שיש לך "תרומה" מסויימת להסתבכות בכך שכאשר הגיע טכנאי הגז להשמיש את מערכת הגז התברר כי הכיריים גז תקולות.את לא פעלת להחלפת כיריים גז והשמשת מערכת הגז כך שגם לך יש חלק בהסתבכות.
עם זאת אני סבור כי את צריכה לקבל חזרה מהמשכיר את 800 שח ששילמת לו בגין הגז.
המשכיר לפי דעתי רשאי לקזז מסכום זה את עלות התקנת והשמשת מערכת הגז מחדש היות ואת לא ביצעת זאת בזמנו בשל כיריים תקולות.
כך שעל פניו נראה כי הצעת המשכיר להחזרת תמורת הגז בניכוי חיבור הגז מחדש היא די הוגנת.

מסכימה ומקבלת את דעתך, אבל

הצעת המשכיר אינה להחזיר לי את הסכום בניכוי דמי ההתקנה, אלא להתחצות בסכום זה (כלומר להחזיר לי 275 ש"ח, שהם שמונה מאות פחות מאתיים חמישים דמי התקנה חלקי שניים).
מסכימה שהיה לי חלק בעניין ולכן יש מקום שאשא בעלות ההתקנה, אבל גם מדבריך עולה שאין סיבה להתחצות בהפרש כפי שהוא מציע.
ההפרש הוא לא גדול בסופו של דבר, מדובר ב-275 ש"ח. אבל זה מקומם.

למעלה